próbowałem wystartować 15.5 Cabrinę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Domino

Post02 sty 2004, 10:23

Kupiłem dwa dni temu Cabrinę 15,5 w całkiem przyzwoitym stanie.
Na początek po sylwestrze próbowałem ją wystartować (na polu zaraz obok gdzie mieszkam), by trochę się z nią oswoić, szczególnie, że dotychczas nie miałem styczności z latawcami.
I teraz zastanawiam się czy 15,5 metra to nie za dużo, bo mało co nie wyrwało nam rąk przy pierwszej i ostatniej próbie startu.
Dobrze, że nie wpiołem się w trapez, bo nie wiem czy dziś mógłbym to pisać?
To jest naprawde EXTREM !!!

pozdrawiam,

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 11:10

Domino pisze:Kupiłem dwa dni temu Cabrinę 15,5 w całkiem przyzwoitym stanie.
Na początek po sylwestrze próbowałem ją wystartować (na polu zaraz obok gdzie mieszkam), by trochę się z nią oswoić, szczególnie, że dotychczas nie miałem styczności z latawcami.
I teraz zastanawiam się czy 15,5 metra to nie za dużo, bo mało co nie wyrwało nam rąk przy pierwszej i ostatniej próbie startu.
Dobrze, że nie wpiołem się w trapez, bo nie wiem czy dziś mógłbym to pisać?
To jest naprawde EXTREM !!!

pozdrawiam,

taaaa

a czy byl pan łaskaw jakis kurs zrobic? bo jak widze to chyba nie!
jak chcesz sie tym cieszyc to zrob kurs bo inaczej bedziesz kolejna ofiara tego super sportu!!!!
troche wyobazni !!! a rozmiar to i moze dobrales , choc nic o wadze swej nie wspomniales ... i co to za cabrina, 2 czy 4 linkowa ? bo jesli 4 linkowa to problem moze byc taki, ze nie wpioles sie w trapez dlatego miala power jak stado lokomotyw ... :naughty: :pray:

pozdro mimo wsio Apache

ps. twoje szczescie ze sie nie wpioles bo bysmy juz mieli do kupienia tanio cabrinke
Ostatnio zmieniony 02 sty 2004, 13:55 przez apache_board, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

Post02 sty 2004, 11:29

80 kg

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 12:02

Cały problem począdkujących (a do takich należę) jest tiki że ciężko ocenić prędkość wiatru. Jeżeli ktoś ma tylko jeden 16m kite to chcąc za wszelką cenę popływać ruzykuje nawet wtedy kiedy są ciężkie warunki.

Druga sprawa to czy startowałeś w odpowiedni sposób?

domino

Post02 sty 2004, 16:03

Chciałbym wpierw poćwiczyć na "sucho". Znaleźć odpowiednie do tego miejsce i sposób. czy rozwiązaniem wtedy mogłoby być zakotwiczenie latawca do ziemi i zabawianie - nie bojąc się że się wymsknie?

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 16:39

Polecam śledzie do namiotu

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 16:52

taaaa

no to ja czekam realcji z tego "eksperymenta" , a czy sledzie to przypadkiem nie najlepsze do wódzi sa ...

pozdro Apache

ps. choc moze sie i na tym nie znam i juz milcze w tym temacie, wszakze sa na forum i pro ludzie ktorzy mogliby cos doradzic, czyż nie ?

Gość

Post02 sty 2004, 17:33

Polecam śledzie do namiotu

nooooo......brawo.... :!: :!: :!:

Taki sledz to musi miec co najmniej 5 metrow i ostatni metr na dole koniecznie trzeba zagiac jak gwozdzia w desce...

...inaczej nic z tego!!!

P.S.
Nie moglem sie powstrzymac... ale takie rady to o kant D.. rozbic...
LATAWIEC 15,5 qm POCIAGNIE NAWET 300-TU KILOWY KAWALEK BETONU :!: :!: :!: (przy odpowiednim wietrze - oczywiscie)

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 17:33

Ja używam śledzi na plaży jak latawiec służy mi za parawan :) a jak zawieje to i latawiec zakotwiczony. Same plusy

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 17:43

LATAWIEC 15,5 qm POCIAGNIE NAWET 300-TU KILOWY KAWALEK BETONU
hmmmmmmmm

No jak będzie wiało "X W SKALI BEAUFORTA i X W SKALI BEAUFORTA" To był kawałek :)
Albo weź ze sobą kilku chłopa i kajak to dacie radę :wink:

Awatar użytkownika
hase
Kontaktowanie:

Post02 sty 2004, 20:35

Ehhhh jak tak bardzo chcesz rozwalic i zniszczyc ten latawiec to ja go chetnie wezme juz teraz ...... napewno wtedy ty bedziesz caly a ja zadowolony .....
czlowieku ty pomysl co robisz ..... wole pisac na forum z toba a nie o tobie.

pozdrawiam

p.s.
sam "na sucho" bawie sie cabrinka 16 m2 i juz nie raz sie przejechalem ( bylo warto) :P :D :twisted:

:jive: Obrazek
Obrazek
Obrazek

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post03 sty 2004, 22:06

domino pisze:.....mogłoby być zakotwiczenie latawca do ziemi i zabawianie - nie bojąc się że się wymsknie?

spoko
ja tak zawsze robieObrazek

Obrazek

a na serio to przygotuj sie teoretycznie zanim wyciagniesz latawiec z worka, nie zapomnij o sys. bezpieczenstwa i najlepiej znajdz kogos kto potrafi korzystac z latawca i popros go o pomoc.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2004, 22:16 przez maski, łącznie zmieniany 3 razy.

tazdh

Post04 sty 2004, 16:26

I najlepiej spróbuj z małym latawcem , abyś złapał podstawy. A jak nie możesz wytrzymać to niech ktoś ci wytłumaczy podstawowe zasady.
Kolega na polu połamał sobie kostkę .
Powodzenia

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post04 sty 2004, 17:05

Tak z ciekawości - jakby podczepić kita do haka w samochodzie i przy mocnym wietrze + trochę wachlowania kitem - pociągnie? Powinno :)

Pozdr.
Kibi

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post04 sty 2004, 17:31

Linki by postrzelały jak struny w starej gitarze. :idea: można uzyć stalowtch :)

Wróć do „Forum Główne”