nasi bracia z Holandii potrzebuja pomocy !!

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Dr Eutanator

Post25 lut 2004, 18:06

Na kilku wspaniałych plażach Holandii, które fantastycznie nadają sie do kajtowania, lokalne władze zamierzają wprowadzić zakaz uprawiania kitesurfingu !!!!

Dotyczy to plaży w Workum i Lemmer - pewnie nie wielu z nas tam było, ale kto wie, czy kiedyś nie znajdziemy się w pobliżu i jakiś chory zakaz nie pozwoli nam swobodnie popływać.

Ale jak sie okazuje, nawet my z ojczyzny ChopinoIDa i Janka Koryckiego możemy im pomóc !!! Wszystko co trzeba zrobić, to:
kliknąć tutaj -

http://www.worldwebs.nl/kitesite.nl/for ... paginanr=0

i jak sie otworzy okno, to najpierw wkleić ten tekst:

Ook ik ben tegen het verbod. Greetings from Poland

a w koleinym okienku podać imię i nazwisko. Nie trzeba podawać maila. Na samym końcu trzeba kliknąć w button "Verstuur bericht"

Weźmy pod uwagę to, że ten problem może kiedyś dotknąć i nas. Na pewno będziemy mogli wtedy liczyć na ich pomoc.

POMOZECIE ???

NIECH ŻYJĄ WOLNE PLAŻE W HOLANDII I NA CAŁYM ŚWIECIE !!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post25 lut 2004, 18:14

Witam,

Na kiteforum.com czytałem, że na Djerbie dzieje się to samo - nie można pływać w dzikich miejscach, tylko w takich gdzie jest oficjalny spot kitesurfingowy gdzie płacisz za obsługę.

Nie wiem co się dzieje...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post25 lut 2004, 18:34

To jakaś głupota... Na Djerbie rozumiem, Tunezja biedny kraj który główne dochody ma z turystyki. Ale w Holandii ? Jedyne o co może chodzić to o bezpieczeństwo (znany wszystkim wypadek śmiertelny). Zresztą łatwiej "załatwić się" w Amsterdamie wpadając pod tramwaj niż kiteując... Znając polskie realia też kiedyś napewno będziemy przeżywać podobne emocje. :x

Awatar użytkownika
Adamski_Ustka
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post26 lut 2004, 10:42

Witam !
Wpisałem tam wszystkich moich znajomych może to w czymś pomoże.
A swoją drogą to w Ustce w tym roku będą trzy strefy do uprawiania kitesurfingu !!! Łaziłem tak długo za burmistrzem, że abym się odwalił od niego obiecał że strefy będą mimo tego że plaża na ten rok została już wstępnie podzielona i zatwierdzona ( jak wszędzie chodzi o kasę a taka strefa to dla nich tylko wrzód na dupie, nie ma z tego kasy a tylko wydatki ). Strefy te mają być „profesjonalnie” oznakowane. Co do profesjonalizmu oznakowania to pewnie trzeba będzie tego jeszcze dopilnować ale grunt że decyzja zapadła.
Aby urzędasy załapały o co nam chodzi i na czym będziemy tam pływać musieliśmy się sporo na tłumaczyć i chyba nie wszyscy skleili o co nam dokładnie chodzi ale powiodło się.
Argument jednej pani – „ w żadnym wypadku takie strefy nie powstaną bo panowie będziecie ptaki straszyć ja się nie zgadzam, a poza tym tam są ostoje łabędzi „ w Ustce czasami pływają 2 łabędzie :D :D :D
A swoją drogą to mają szczęście że się zgodzili :D :D :D

Podziękowania dla urzędników z Ustki
Adamski_Ustka

Wróć do „Forum Główne”