Okolice Łodzi do kite'a

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post03 mar 2004, 01:25

Kolo Lodzi jest kilka akwenow do plywania na windsurfie... myslalem, ze i rowniez do kite'a... Jednak dzisiaj dowiedzialem sie od znajomego ktory mial okazje pokite'owac w tych rejonach, ze wieja tam dosc lipne wiatry i moze na ws sie da poplywac ale dla kite sa to cienkie warunki :roll: Ktos moze plywal na tych akwenach i moze ew. potwierdzic te informacje? Chodzi mi o zalewy - Sulejowski i Jeziorsko.
Ewentualnie gdzie w promieniu 150km od Lodzi mozna by poplywac na k? Tak coby nie zasuwac co weekend na hel by polapac wiatry... oczywiscie nie chodzi mi o takie warunki by trzaskac bog wie jakie triki... ale zeby chociaz poplywac sie dalo...

A tak wogole duzo osob z tego regionu znajde na tym forum? 8)

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post03 mar 2004, 22:23

Na forum z Tobą są 3 osoby. Wiem, że jest jeszcze ktoś. I to chyba wszystko. Przynajmniej z tego co mi wiadomo. Jak jest ktoś jeszcze to niech się ujawni. Co do miejsc - najlepiej pogadaj z airmanem - Andrzejem Stawickim. On pływa dużo więcej niż ja. Sam testowałem narazie Jeziorsko i jest całkiem nieźle, pod warunkiem, że wieje W, SW. Wtedy można popływać. Sam czekam jak będzie cieplej - wybiorę się w któryś weekend. Na Sulejowie też można, ale nie próbowałem.
Niedaleko Tuszyna jest jeziorko Czarnocin - podobno przyjemne na początek i bdb do snowkite'a jak nie ma śniegu a woda zamarznięta. Piszę podobno bo wspominał mi o tym Andrzej, tylko jakoś nigdy nie udało mi się tam trafić. Jakbyś wiedział jak tam dojechać to koniecznie daj znać!!
Do snowkite'a też się trochę miejsc znajdzie - gdyby wiało w pt to sie wybieram....

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post03 mar 2004, 22:30

No z Airmanem mam nadzieje sie jakos ustawimy, zarowno jak z chlopakami z lodzkiego TRIPa na wstepne loty w zimie... co do dojazdu - jak dojechac wiem, bo nie raz bylem w celach niekiteowych na tych akwenach - transport mam, wiec jak tylko sezon kitesurfingowy ruszy to jak najbardziej reflektuje na wspolne wypady kiteowe na wybrane akweny 8)

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post03 mar 2004, 22:39

A mozesz napisać jak tam dojechać ewentualnie jakąś mapkę zamieścić albo co? Dobrze by było wiedzieć ;)
Trip? A co to?

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post04 mar 2004, 00:01

Onzo pisze:A mozesz napisać jak tam dojechać ewentualnie jakąś mapkę zamieścić albo co? Dobrze by było wiedzieć ;)

Dojechac? hmm, mapke jak znajde to podrzuce... ogolnikowo moge napisac :
Zalew Sulejowski - wylot z Lodzi Rzgowska - Kolumny na Tomaszow Mazowiecki - dalej np. do miejscowosci - Borki

Jeziorsko - wylot z Lodzi na Konstantynow/Aleksandrow i jazda w kierunku Poddebic, Peczniewa

Jakby co mozemy jechac razem ktorego wietrznego dnia 8)

Trip? A co to?

Sklep snowboardowy na Piotrkowskiej, w lato maja sporo sprzetu ws, teraz rowniez i do kite'a...

xess
Kontaktowanie:

Post04 mar 2004, 03:05

elo... lodziaki...
wlasnie odjechalem na punkcie tego sportu...
czytaj zaczynam i szuka w lodzi ludzi ktorzy sie tym zajmuja i mogli by mi temat przyblizyc...
moze orientujecie sie gdzie co i jak?
pozdroffka
MATT

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post07 mar 2004, 00:43

wiesz co, ja co prawda jestem z Lodzi, ale za bardzo ci nie przyblize, bo tez dopiero sie wkrecam w ten sport.. ale moze chcesz sei zalapac na wyjazd majowy na szkolke kite'owa? zbieram ekipe ludzi rowniez z Lodzi...

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post07 mar 2004, 19:11

A gdzie sie wybierasz? Ja raczej nie na szkółkę, ale jakbyś dysponował transportem to bym się chętnie gdzieśzabrał.

Co do Tripa - nie wiedziałem, że chłopaki kitują. Sklep jest jedyny w Łodzi (chyba) więc trudno go nie znać. Swoją drogą - byłeś gdzieś w weekend? Andrzej dzwonił i mówił, że wyjechał gdzieć w sobotę - chyba nad Czarnocin. Ja byłem w pt, w okolicach Konstantynowa - było super - zresztą opisałem na grupie...

Jeżeli chodzi o mapkę. Jeziorsko mam opanowane, Zalew też. Myślałem raczej o Czarnocinie - wiesz jak dojechać?

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Kontaktowanie:

Post07 mar 2004, 21:42

Nigdzie niestety nie bylem, bo weekend mialem w pracy... ale jak tylko bede mial weekenda jakis wolny to za checia sie wybiore na pierwsze loy... zazdroszcze wam ze sobie polataliscie...
Czarnocin? Nie bylem, ale to gdzies ponoc kolo ul.Kolumny

Wróć do „Forum Główne”