Ja używam barów Naish z leashem zapięty do ucha z prawej strony trapezu, bądź pętli na haku i niezależnie co się dzieje zrywka leasha jest zawsze w tym samym miejscu dostępna dla obu rąk, a jej użycie jest banalnie proste i niezawodne . ..a świstak siedzi i zawija.. :hand: im więcej czytam - tym mn...
a powyższe przykłady są w zupełności wystarczające by startować bez leasha. Mało? proszę - nie koniecznie musi ktoś pływający wpaść w twój latawiec przy stracie. Wystarczy, że tuż obok, na nawietrznej ktoś postanowi odpalić się w tym samym momencie. (Tak się nie robi? Ależ widzę to na zatoce prawie...
Wszystkie latawce OZONE, co do nich się wypowiadałem, bez leasha sa pozbawione systemu bezpieczenstwa. ..powyższe zdanie już wystarczy by nazwać autora ignorantem bez podstawowej znajomości abecadła kitesurfingu :hand: nie zrobię tego :wink: ale MI WYSTARCZY :hand: by przestać z Tobą dyskutować :id...
Szkolenie na efekt jest prawdopodobnie najlepszym sposobem wyszkolenia dobrego instruktora. Po prostu nie ma bardziej motywującej metody wynagradzania, w związku z czym nie ma również bardziej efektywnej metody motywowania do pracy. Nie można tu mówić o złych zarobkach - w przypadku lekcji grupowych...
Dzięki ludzkiej uprzejmości sprawa doczekała się happy endu ! Została znaleziona w okolicy portu w Helu między kamieniami. Zatoka zrobiła swoje ale pływać na pewno będzie się dało. Dziękuje osobą które ją znalazły!
Do tego czego dotyczył donos, czyli organizowania przez nas wyjazdów szkoleniowych kite np. do Tajlandii, czy Wietnamu, nie jest taka licencja potrzebna. Z tego co się orientuję, nie ma też takiej licencji żadna ze znanych mi polskich szkół kite, no ale po pierwsze nie znam wszystkich szkół.. ..źle...
Co do tego fina to nie tylko przy kamieniu jest złom w wodzie, na wypłyceniu gdzie się kończą falki, jakoś w połowie tej kosy jest kolejne żelastwo, wiele osób lubi tam fruwać więc może być grubo, uważajcie :idea: Podziękujmy za te śmieci ekologom o których jeszcze w czerwcu trąbił TVN "Ekolod...
Panowie pozytywna informacja, w przyszłym roku planowane jest skablowanie linii 15 kV na odcinku Władysławowo - Jastarnia, czyli linie napowietrzne znikną z naszego krajobrazu na dobre (na tym odcinku). Prace planowane wczesną wiosną, jednak wszystko zależy od tego jak długo ziemia będzie zmarznięta...
A skąd takie sceptycznie zdanie u kolegi, który Ci ów latawiec pożyczył? Podyktowane tym, że w jego rękach latawiec sprawował się gorzej? Pytam serio bo ważę podobnie i sam używam 13m (Crossbow) przy wietrze ok 15-16 knts, ale ostatnio na forum widzę straszne zamiłowanie ludzi do dużych sajzów (np....