NA początek: jeśl iktoś nie chce tego czytać - niech tego nie robi, po prostu..
Wytrzymałem chyba z miesiąc bez udzielania się i prostowania zaczepek ze strony signx, Dr.Pedra i mgr, MIKIego
Ale..
Ja wyluzowałem się , wchodzę na forum , czytam , wychodzę i tyle..
Panowie z signx mimo obietnic - nadal obrzucajuą błotem szkołę wake.pl
Sorry Pablo - gadaliśmy, powiedziałem że olewam sprawę - ale po tym steku bzdur, wypada COŚ odpowiedzieć??
Nie chciałem wypisywac TU tego - DZWONIŁEM do Dr.Kunysza wczoraj w tej sprawie - NIE ODBIERAŁ
To typowe..
: SZKOŁA KITESURFINGU WAKE.PL którą prowadzę faktycznie kilka dni temu utraciła licencję IKO:(
Powodem tego są "NEGATYWNE FEEDBACKI"
(co również wyczytać można w zarzutach Dr. Pedra Kunysza)
DOstał to info od Sophie Cazalis z IKO department - bo jako osoba postronna miał prawo o to zapytać - a Sophie miała obowiązek udzielić mu OGÓLNEJ informacji, tak też zrobiłą
Nie wie on co prawda CO TO OZNACZA - wyjuaśniam wiec to:
Licencjonowane Szkoły IKO maja obowiązek wysłania na Dominikanę FORMULARZY ZWROTNYCH (FEEDBACK FORMS) wypełnianych PO zakończonym szkoleniu przez KAŻDEGO z kursantów.
Na tych feedbackach , kursanci wypowiadają się na temat jakości, treści kursu, sprzętu, instruktorów, BEZPIECZEŃSTWA itd.
W sezonie 2003 skala oceny szkół IKO była CZTEROSTOPNIOWA (słaby - średni - dobry -excellent). To był błąd IKO..
Okazało się że pozycja "średni" jest dla IKO pozycją NEGATYWNĄ:(
(w tym roku feedbacki są już dwustopniowe: TAK lub NIE, to eliminuje niejasności, na które natknęło się wiele szkół IKO na świecie)
Ja w sezonie 2003 współtworzyłem (nie pracowałem - jak twierdzi dr Kunysz - ale tym ośmiesza się przed wszystkimi , którzy przewinęłi się w trakcie sezonu 2003, i wiedzą KTO tam był KIM , to inna sprawa..) szkołę signx
Tam też kompletowałem nieczszęsne feedbacki
Nieszczęsne bo w mailu IKO do mnie z dnia 5 sierpień czytam: iż są niezadowoleni z JAKOŚCI SZKOLENIA w szkole 2003 (signx)..
powód: 7 na 57 kursantów w feedbackach 2003 wypowiedziało się "ŚREDNI" w pozycji: SPRZĘT..
(jakiego sprzętu używa się w szkole signx? sprawdzcie na
www..
sysytemy bezpieczeństwa? Producent NIE MA W OGÓLE SWOJEGO BARU..
Latawiec?
Najlepsze oceny w ostatnim magazynie KITESURF..
ALE: czy KTOŚ widział te kajty w powietrzu?
Ciekawe zjawisko
Dla zainteresowanych: nagrałem to "zjawisko" na VHS, w razie potrzeby wrzuce na forum..
Kończąc temat: porównanie jest do Rhino i do Gaastry - czemu więc NIKT w pucharze świata , ba: PUCHARZE POLSKI nie uzywa tej taniej rewelacji??
Sprzęt..
Niestety kkolejne info od IKO, dobiło mnie:(
wielu ze wspomnianych 57 kursantów sezonu 2003 signx (naszej wtedy szkółki) w pozycji: HELMETS napisało: NO:(
I to prawda: na wyposażeniu wspomnianej szkółki nie było i do dziś nie ma ANI JEDNEGO KASKU:(
(do wglądu w galerii na
www.signx)
To zadecydowało o problemach w utrzymaniu licencji przez szkołę którą opiekuję się w tym roku, WAKE.PL
Ostatecznie kilka dni temu IKO usuneło panel WAKE.PL z website:(
CÓŻ..
Przykro mi, nie tłumaczy mnie nawał pracy w tym sezonie..
Jednak kompletujemy pozytywne FEEDBACKI wraz z całą 9 osobową kadrą instruktorską WAKE.PL, mamy ich już ponad 100 w tym sezonie, więc PO sezonie 2004, wysyłąmy je na Dominkanę i staramy się o odzyskanie licencji)
To tyle o licencji..
Dla Dr Pedra: LICENCJA jest bardzo ważna , ale nie tylko ONA decyduje o przychylności kursantów..
-Jakość?
-SPRZĘT??
-Instruktorzy? (tych macie ok..)
-klimat?????
-MARKETING?
...ceny??????????..
No właśnie ..
kasa, kasa..
KASA..
NA forum Miki ("główny instruktor" signx ) zarzuca mi/nam że robimy to TYLKO dla kasy - a kilka postów powyżej jego "PLENIPOTENT - chlebodawca" DR. Kunysz pisze że zaniżamy ceny??
Gdzie tu konsekwencja??
Chłopaki, dogadajcie się co do linii ataku na WAKE.PL..
CENY??
Do wglądu na obu www (wake.pl i signx)
ZANIŻAMY??
-sprwdźcie..
Podpowiem: mamy ceny o 50 zł WYŻSZE od signx..
CO WIĘC decyduje o zadowoleniu kursantów??
Może jakość szkolenia??
-Ze szkoły WAKE.PL NIKT nie wychodzi nie umiejąc pływać..
Nie liczymy godzin - kursant uczy się TYLE ile INDYWIDUALNIE POTRZEBUJE, jeśli braknie mu czasu lub wiatru - dostaje zwrot gotówki za niewykorzystaną część kursu
UCZCIWIE??
właśnie: WIATR..
Delikatna sprawa..
Twierdzicie że "słaby sezon"..
Taa..
Jeśli się urwało z choinki rok temu i zabrało za kite - i ma się wyobrażenie że Hel to Hawaje, to puk-puk, przebudzenie..
Proponuję większe latawce i częstsze wyjazdy w miejsca gdzie akurat wieje, no na Rewę
SZACUNEK DO WIATRU...
Ten sezon wg mnie jest niezły wiatrowo
Nie możecie pamiętać np sezonu 2002, bo Hel był wtedy dla Was obczyzną
A mi jeszcze nie zeszła opalenizna z tamtego słonecznego, bezwietrznego lata.. Lata już szkoleń kajtowych w jednej z pierwszych szkoł w Polsce...
A teraz pytanie do dr Kunysza:
BEZCZELNIE twierdzisz że miałeś licencję IKO, chłopie!!
OBUDŹ SIĘ!!!
Słyszałes kiedy by ktokolwiek nie umiejący pływać miał JAKĄKOLWIEK licencję kajtową??
(jedyna co masz to IKO CARDS ktorą wypisałem ci rok temu, cóż: wystartowałeś z wody.. i na tym etapie zakończyłeś - info z twojej www, sprzed około 2 tygodni , z księgi gości)
I żeby było jasne: nie śledzę
www.signx, nawet na naszą stronę wpadam rzadko - lubię pływać.. Mimo że mamy net w bazie..
-Odpowiedz więc WSZYSTKIM KITEFORUMowiczom, których urabiasz: w jaki to sposób zdobywa się licencję IKO dla szkoły NIE UMIEJĄC PŁYWAĆ???
-Pytanie numer dwa: ALE BARDZO ISTOTNE: z czyjego konta mejlowego korespondowałeś z IKO??
KTO udostepnił ci hasło do swego mejla?
Podaj wszystkim na forum: chodzi o konto, którego hasło zmieniłem w pazdzierniku, o czym piszesz..
Pytanie numer trzy: DLACZEGO POZWOLIŁEŚ by szkoła WAKE.PL korzystała cały ten sezon ze "skradzionej" licencji??
NO i czemu tak długo (prawie rok) trwała Twoja dyskusja z Sophie Cazalis z IKO w sprawie "ukradzionej" licencji??
No i ostatnie pytanie: SKORO ROZWIAŁEŚ NIEJASNOŚCI: GDZIE twoja licencja na szkołe signx????????????
Obudz się!!
To co piszesz KUPY SIĘ NIE TRZYMA!!!
Mozesz nabierać na to nastoletnich kursantów - ale dziwi mnie że urabiasz poważnych jak sądziłęm użytkowników forum
(to prośba: bardzo proszę osoby trzecie o nie wdawania siew spór , jeśli to możliwe..?? (Jancio Wodnik) - znasz bardzo subiektywnie, z ust DR Pedra..
PO CO??
??
kończę prosbą do Pablo: zakończ temat
ja jak widzisz trzymałem się dzielnie
jesli poczytam jeszcze jakieś newsy - napiszę elaborat pt "JAK TO BYŁO 2003/2004", wprowadzając dodatkowe wątki pt : almapress & książka kite:)))), Snowpark transition 7 &ekipa , LOOP & sprzęt, zwijka 2 wrzesień 2003 & kradzież sprzętu , plus bonusy: oryginalne archiwizowane maile z DR Pedrem
Extra kąski pomyj na jesienne wieczory -ale..
PO CO???

(((
Ziomek
www.WAKE.PL
...surf your way!!!
(weż sobie doktorzyno to hasło do serca..)