Chcąc pogłębić swoją wiedzę na temat kajtboardingu zapytam bo nie wiem. Jak to jest dokładnie z rączkami w deskach ? Z tego co wiem PKRA jako światowa federacja zniosła w roku 2004 możliwość używania rączek w deskach na zawodach, i tu moje pytanie. Czy rączka może być dokręcona ale rajder jej nie używa, czy musi być zdemontowana. Na wielu fotach rączki są więc jak to jest ?
Wybieram się na puchar świata i nie wiem czy mam zabrać wkręatarkę
Wg regulaminu PKRA używanie rączek na zawodach Pucharu Świara w konkurencjach męskich jest zabronione. Kobitki mogą pływać z rączkami.
Jest to związane z tym że z większej odległości nie widać dokładnie czy zawodnik chwyta za krawędź deski czy rączkę. Przeprowadzono ankietę wśród zawodników i większość głosowała przeciwko umieszczaniu szlauchów.
Szczegóły na http://www.pkra.info/press/handles.htm
Moim zdaniem od "maleńkości" trzeba przyswyczajać się do skoków na obydwu halsach i chwytania deski za krawędź.
Pozdrawiam
Jest taki trick którego nie da się wykonać bez rączki a jest bardzo, bardzo widowiskowy . W trakcie skoku zdejmujesz deskę ciało układasz tak jak do deadmena z tym że robisz obroty deską nad głową która jest akurat w dole . Ubolewam nad tym że tylko panie będą robiły takie numerki.