Książka: Kitesurfing - bezpieczny i łatwy by Piotr Kunysz

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 16:48

Nie czytalem calego tego watku ale jasno widac, ze cosik towarzystwo malo wyplywane i wylewa jalowo swoje frustracje.

:!: :!: D A J C I E S O B I E S I A N A :!: :!:

Pliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizzzz

Tak z ciekowosci zapytam, czy bedziecie sie tak naparzac, jak przez przypadek spotkacie sie pierwszy raz w realu na spocie w wietrzny, piekny dzien? To by bylo ciekawe zjawisko: po super udanej sesji nastapi niczym nie wyjasnione dla otoczenia mordobicie, kiedy do gosci dotrze z kim przed chwila plywali :lol: :lol: :lol:

Niestety prognozy marne, wiec mozna sie spodziewac zaostrzenia konfliktu :wink:

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 16:52

__kater__ pisze:
onzo pisze:(...)

hmmm wszyscy porównują dwie pozycje i starają się nagminnie podkreślić zalety jednej albo drugiej, więc pisząc że jedna jest bardzo droga w domyśle odczytałem ze druga musi być tańsza, to że masz ją z inne go źródła trzeba było zaznaczyć bo wygląda to jak faworyzowanie lub jako kolejny pusty argument.

może masz racje ze trzeba odpuścic. Ziomek sam sobie zadba o swój interes prawny co zresztą delikatnie zasygnalizował. Jak sam odpuści (a jak twierdzi ma podstawy by nie ) to jest frajerem.

Mnie osobiście wkurzają takie najazdy przydupasów ziomka albo singsa (często bez ich wiedzy pewnie) w sumie tylko to "atakuje" ze swojej strony.

Niniejszym oświadczam, że nie jestem niczyim przydupasem i nie faworyzuję żadnej ze stron. Masz rację - może powinienem lepiej zaznaczyć, że dostęp do wypożyczenia książki Kunysza mam i będę mógł ją przeczytać bezkosztowo.
Nie mam niestety nadal dostępu do książki Ziomka, ale coś mi świta, kto może mieć :idea: ;)

Peace 8)

Awatar użytkownika
Kosek
Deska: 666
Latawiec: North Rebel
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 16:55

onzo pisze:Nie mam niestety nadal dostępu do książki Ziomka, ale coś mi świta, kto może mieć :idea: ;)

Peace 8)

jak wpadniesz to sobie obejrzysz Heniek ma ;)

Zed
Deska: Nobile NhP
Latawiec: Best Nemesis
Lokalizacja: Jestem z Wrocka, bo temu cholernemu bocianowi nie chcialo sie leciec na Hawaje... Nie cierpie drobiu
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post05 maja 2008, 18:28

Nie no sorry... czytałem kiedyś książke ziomka, teraz czytałem singxa, i jescze raz ziomka i... Replay ^

Dorywczo zajmuję się pisaniem recenzji książek, tak więc myśle ze jakieś tam porównanie mam...

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 11:57

Onzo - wyjaśniając temat cen książek:

cena detaliczna pierwszego wydania wynosiła 45 pln :idea: wraz z przesyłką :idea:
to że ludzie byli w stanie zapłacić w aukcjach na Allegro :idea:
gdy pierwszy nakład się wyczerpał
minimum 200 a maksimum ponad 500 pln
nie znaczy "że książka była droga" :idea:

co do ceny drugiego wydania "Szkoły Kite"
wynosi ona 55 pln NIEZMIENNIE :idea:
i jest dostępna nie tylko wysyłkowo
więc nie powinieneś dodawać ceny wysyłki do ceny książki :idea:
(dla Twojej wiedzy - dodam że do celów podatkowych np też muszę rozgraniczać te dwa koszty :idea: )
tym bardziej że jeśli ktoś zamawia wysyłkę np do Australii (mieliśmy takie przypadki) to faktycznie "koszt książki" wyszedłby dość spory :wink:

porównując ceny - skoro zacząłeś
druga książka kosztuje nie wiem ile detalicznie
ale w sklepach na Półwyspie widziałem po 69 pln :idea:
biorąc pod uwagę że nie ma w niej płyty CD
która jest w Szkole Kite za 55 pln
Twoje obawy o to że Szkoła Kite jest "droga" wydają się być pozbawione obiektywizmu :wink:

tyle:

co do recezji czy porównania obu
skoro chcesz to zrobić
pamiętaj o dość istotnym mimo wszystko czynniku:
że autor pierwszej pisząc jąnie miał drugiej
a autor drugiej miał
warto przez ten pryzmat czytać obie
a najlepiej w takiej kolejności czytać jak zostały napisane :idea:

w innym przypadku, skoro masz dostęp do drugiej książki
najprawdopodobniej dojdziesz do wniosku że w Szkole Kite sporo treści się powtarza :wink:
i .."już to gdzie czytałeś"

pozdrawiam i życzę miłej lektury

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 12:58

I 1 ksiazka powstala chyba juz ze 2 lata temu co wydaje mi sie dosyc istotnym czynnikiem podczas tworzenia.
Co do treści to książka Pedra jest na pewno pełniejsza i napisana bardziej przystępnym jeżykiem. Widać ze autor cały czas jest nauczycielem dydaktycznym na uczelni ;) Osoby dopiero uczące sie wyrażały opinie iż dużo łatwiej idzie im przyswajanie wiedzy z 2 wydawnictwa. Na pewno duża role odgrywają obszerne objaśnienia fotograficzne, których również nie mało było w książce Ziomka. W nowej książce brakuje natomiast pomocnego zegara, który był w 1 książce, a także znajdują sie nowe tezy, których nikt nigdy nie wysnuwał i wydaja sie być wyssane z palca (szczególnie w dziale dotyczącej snowkite). Można by sie tu rozwodzić jeszcze nad składem obu książek i forma przekazu, ale wydaje mi sie ze najważniejsze iż obydwie książki są na rynku i że w miarę obszernie przekazują wiedzę na temat bezpieczeństwa, podstaw, teorii i szkolenia w kitesurfingu.
Obydwie książki na pewno będą pomocne dla wielu osób (właściwie już są :) )

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post06 maja 2008, 13:40

Kto da na lektora Panią Krystyne ten zgarnie wszystko 8)

http://www.czubowna.pl/index.php?action ... t=0&view=3

ciekawe ile taka przyjemość dla przykładowej płytki Ziomka (zamiast jego głosu) by kosztowała :) 8

ZaŻenowany

Post06 maja 2008, 13:45

Smokie pisze: ...ale wydaje mi sie ze najważniejsze iż obydwie książki są na rynku i że w miarę obszernie przekazują wiedzę na temat bezpieczeństwa, podstaw, teorii i szkolenia w kitesurfingu.
Obydwie książki na pewno będą pomocne dla wielu osób (właściwie już są :) )

za to zdanie chciałbym ci postawić browara !!

pozdr

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 13:56

signx pisze:
za to zdanie chciałbym ci postawić browara !!

pozdr

kolejnego? :wink:

Smokie pisze:I 1 ksiazka powstala chyba juz ze 2 lata temu co wydaje mi sie dosyc istotnym czynnikiem podczas tworzenia.

uściślając : niemal 4 :idea: lata temu :wink:

Smokie pisze:Co do treści to książka Pedra jest na pewno pełniejsza i napisana bardziej przystępnym jeżykiem

co do "jeżyka"
"na pewno" to każdy musi umrzeć :idea:
mnie dochodzi wiele przeciwnych opinii
ale oczywiście szanuję TWOJĄ :idea:

nie da się też ukryć że jesteś związany z Ozonem
który podobnie jak Brunotti czy RSZ non stop przewijają się w książce
więc.. jesteś podobnie obiektywny w tym temacie jak ja, czy ..
..Jozin z Bazin ..czy tam z fotek drugiej książki :wink: :wink:

pozdrawiam

__kater__
Postawił piwka: 6 razy

Post06 maja 2008, 14:10

jeżyk śpi dzisiaj z nami :twisted:

Ziomek.
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 14:54

__kater__ pisze:jeżyk śpi dzisiaj z nami :twisted:

ja w ogóle nie używam zapałek :wink:

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 15:09

Ziomek. pisze:[...]nie da się też ukryć że jesteś związany z Ozonem

pozdrawiam

tym samym Ty, nie powinieneś wypowiadać sie o konkurencji, czy to kite, czy jakiejkolwiek innej(w szczególności recenzje sprzętu), a to chyba nie o to chodzi. Idąc dalej, nikt nie powinien zajmować głosu na tym forum, bo w jakiś sposób jest związany z danym brandem... a przecież recenzje, mimo, że czasem "dyskusyjnie burzliwe" często są pomocne dla początkujących ;) :idea:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 16:13

Ziomek. pisze:
co do "jeżyka"
"na pewno" to każdy musi umrzeć :idea:
mnie dochodzi wiele przeciwnych opinii
ale oczywiście szanuję TWOJĄ :idea:

nie da się też ukryć że jesteś związany z Ozonem

pozdrawiam

Ozone tu nie ma nic do tego. Opinia wynika z moich obserwacji i spostrzeżeń co do uwag czytelników (nie z forum) oraz lektury obydwu książek.
Co do języka to wiadome jest i Tobie i powinno być też wiadome Pedrowi, że ilu jest kursantów to tyle jest sposobów dotarcia do nich. Każdy inaczej postrzega, odczytuje, przetwarza etc. informacje zawarte w książce oraz przekazywane przez instruktora. Dlatego też napisałem to co zasłyszałem i tak jak ja to postrzegam.

Jozin z bazin

Post06 maja 2008, 23:23

Panie Ziomku dla mnie jest Pan strasznie głupim czlwiekiem...!!!
Najgorsze jest to, ze miałam juz tu nic nie pisac ( tak jak Pan tez podobno miał zrezygnowac z wypisywania swoich madrosci...) ale nie moge sie pohamowac ...pokusa zeby Pana publicznie wysmiac jest wieksza niz ...
Mam z Panem wspolnego znajomego, ktory opowiedział mi pare historyjek..np. ze Pan kunysz był Pana promotorem !!( gdzie tez Kunysz miał oczy zeby wypromowac takiego cwaniaczka jak Pan: pyszny, zadufany w sobie, nie szanujacy innych a przede wszystkim bez szacunku dla WŁASNEGO PROMOTORA!!)
Gratuluje Panu rowniez tego ze broni Pan swojej ksiazki, choc od samego pocztku wypromował Pan ja jako 'PIERWSZA I NAJLEPSZA KSIAZKE ...'. wiec po co jej bronic z piana na ustach !!?
Czytajac Pana wypowiedzi widze, ze miota sie Pan jak..poczatkujacy kajciaz:) a konktrtnie chodzi mi o (teraz bede wypunktowywac)
1 raz rozgrzewka jest dla Pana zbedna (ksiazka Kunysza) a kilka wersow dalej pisze Pan ze rozgrzewka jest niezbedna ( hallo gdzie logika!!)
2 czepia sie Pan tzw. przydupasow Pana kunysza zapominajac o swoich "przyjacielach", ktorych pełno na kiteforum..
3 pisze Pan ze prochu nie wymysli sie po raz drugi( słuszne spostrzezenie)
i w kazdej kolejnej Pana wypowiedzi posdkresla Pan ze Pana ksiazka jest PIERWSZA i wszystko co PO niej juz Pan gdzies Pan to czytał..Wydaje mi sie to własnie logiczne ( LOgika po raz drugi!!)ze kazda kolejna ksiazka( trzecia czwarta i osma..)bedzie zawierała podobne tresci!Nie wymagajmy wiec zeby ktos wymyslił nowa historie i nazwy czesci latawca.To tak jakby oskarzac autora kolejnej ksiazki do historii o plagiat!albo dobrym przykladem jest ksiazka kucharska z przepisem na ruskie pierogi..( mam 5 ksiazek i we wszystkich jest tak samo)
4 itd, itd ...mogłabym wymieniac i wymieniac!

Myśle ze najlepiej bedzie zeby to inni wypowiadali sie o tych ksiazkach a nie ich autorzy. Nie wypada(to juz pisalam chyba wczesniej) zeby autorzy wychwalali swoje negujac z gory konkurencje(przykre). Nie widzialam zeby Pan kunysz pisal choc jedno zdanie gdzies na forum na temat Pana ksiazki czy nowej ksiazki o snowboardzie ktora wydal tez jego podopieczny. moze to swiadczy o ... normalnym zachowaniu? no chyba ze powinien postapic wg Pana standardow?

koncze i serdecznie Pana pozdrawiam
przydupaska Pana kunysza
niezadowolona Pana kursantka
"anonimowa" kiteforumowiczka - czepianie sie tego to tez absurd:)
buziaczki

Awatar użytkownika
Jancio Wodnik
Deska: aDECHAde.com
Kontaktowanie:

Post06 maja 2008, 23:34

łaaaaaaajjjj :D to sie porobiło !!

Jozin z bazin TEŻ jest kobietą ................ JAK KOPERNIK!! :D

pzdr :D

JW

Wróć do „Forum Główne”