Nie wiem czemu

Pozdro
(ps:, jakby rubenowi odbiło i chciałby uczyć w polsce, a tu patrzy... papier musi wyrabiać... i taki singx mówi rubenowi to i tamto

signx pisze:o kurna !
![]()
poprosze o kilka argumentów dla tych wszystkich, którzy mimo ze pływają wiecej po 7 lat i znaczą duzo w PL kitesurfignu zapisali sie na kurs i beda w nim uczestniczyli ! nie robią tego z przymusu, żeby było jasne !
Ziomek - może kiedys kluczem wyboru biegłego będzie ilośc wpisów na kiteforum ale .. póki co nie jest i TO NIE MÓJ WYMYSŁ !
droga prosta -> studia doktoranckie -> doktorat na temat kite -> profesura za książkę (bo tak tu ktos pisał) i jak to mawiają "całe życie chwały" !
pozdrawiam b serdecznie
pedro
march_in pisze:a ja jestem niezrzeszonym amatorem i podpisuje sie pod oburzeniem instruktorów IKO.
W polsce CWANIACTWO, tworzenie chorych BIUROKRACJI i zbijanie na tym kasy od zawsze było domeną polityków. Szkoda że dosięga to też sport nie tylko w tym przypadku.
Wielu moich znajomych amatorów kitesurfingu twierdzi tak samo.
Nie zwiekszy to napewno sprzedazy twojej ksiązki.
Mogłoby się to znaleźć na okładce z tyłu
"Inicjator biurukratycznych absurdów, zasłuzony krzewiciel kitu".
Niestety w polsce takie pomysły miekko przechodzą.
kamac pisze:march_in pisze:a ja jestem niezrzeszonym amatorem i podpisuje sie pod oburzeniem instruktorów IKO.
W polsce CWANIACTWO, tworzenie chorych BIUROKRACJI i zbijanie na tym kasy od zawsze było domeną polityków. Szkoda że dosięga to też sport nie tylko w tym przypadku.
Wielu moich znajomych amatorów kitesurfingu twierdzi tak samo.
Nie zwiekszy to napewno sprzedazy twojej ksiązki.
Mogłoby się to znaleźć na okładce z tyłu
"Inicjator biurukratycznych absurdów, zasłuzony krzewiciel kitu".
Niestety w polsce takie pomysły miekko przechodzą.
Ja też się pod tym podpisuję i też jestem tylko amatorem ale jak widzę taką "inicjatywę" to wszystkie wyrazy się cisną na usta i takich pseudo doktorków utrudniających życie innym byle tylko znależć jakiś powód na wyciągnięcie kasy z innych kieszeni to bym ....., lepiej nie mówić i nie denerwować się. Typowo polska mentalność
signx pisze:o kurna !
![]()
poprosze o kilka argumentów dla tych wszystkich, którzy mimo ze pływają wiecej po 7 lat i znaczą duzo w PL kitesurfignu zapisali sie na kurs i beda w nim uczestniczyli ! nie robią tego z przymusu, żeby było jasne !
Ziomek - może kiedys kluczem wyboru biegłego będzie ilośc wpisów na kiteforum ale .. póki co nie jest i TO NIE MÓJ WYMYSŁ !
droga prosta -> studia doktoranckie -> doktorat na temat kite -> profesura za książkę (bo tak tu ktos pisał) i jak to mawiają "całe życie chwały" !
pozdrawiam b serdecznie
pedro
Ziomek. pisze:a propo odpowiedzialności
to pewnie Przemass mógłby sporo dodać..
ale sankcji poważnych jest naprawde sporo..
zarówno grubo-finansowych jak i karnych..
jeśli wezwą jakiegoś "biegłego profesora od kajta"
i ten uzna że instruktor nie miał "polskich" (= jego) uprawnień od nauczania w Polsce (mimo że miał np IKO, uprawniające na CAŁYM ŚWIECIE) - to ..wolę nie być w jego skórze..
(imć Sings ma chyba doświadczenie w tej materii z bycia "biegłym" w sprawie snowboardowej)
co do IKO Insurance - też nie byłbym takim optymistą![]()
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości