Stary bar do nowej latawki?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
sdareks
Kontaktowanie:

Post08 cze 2008, 10:46

Orientujecie sie czy mozna uzyc baru z linkami od Crossbow I (2006) 9m2 do Crossbow III (2008) 7m2 (ale tak, zeby nic nie musiec przerabiac)?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 cze 2008, 15:50

Nie ma problemu, wszystko bedzie dzialac bez zadnego przerabiania.
Tylko skoro linki maja juz 3 sezony, to upewnij sie, czy nie sa zbytnio wyciagniete.
Tj wiaz razem 4 do plotu i zaciagnij bar do dolu, tasma depowera odpuszczona na full power. W tym ustawieniu srodkowe linki powinny byc jakies 1-2cm krótsze.

Duzo wiatru :wink:

Awatar użytkownika
jamaha
Kontaktowanie:

Post15 cze 2008, 23:29

orientujecie sie czy można i co sie stanie jak nowy bar z crossbow 08
załozymy do starego C shape (north rhino 2004 ).wydaje mi sie ze powinno to zadziałac a efekt bedzie taki ze bar bedzie bardziej czuły chodzi mi o odpuszczanie i wybranie . :)

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post15 cze 2008, 23:40

jamaha pisze:orientujecie sie czy można i co sie stanie jak nowy bar z crossbow 08
załozymy do starego C shape (north rhino 2004 ).wydaje mi sie ze powinno to zadziałac a efekt bedzie taki ze bar bedzie bardziej czuły chodzi mi o odpuszczanie i wybranie . :)

Nie będzie to dizałąć, latawiec będzie niestabilny, przy dłużym zaciągnięciu baru będzie przepadał na tył, przy odpuszczeniu pewnie za plecy, będzie baardzo ciężki na barze i nerwowy.

NIe zakłądaj baru od crossbow do rhino. To tak jakby założyć koła od range rovera do malucha - poprstu nie będzie działąć

Awatar użytkownika
jamaha
Kontaktowanie:

Post16 cze 2008, 07:25

Cygański król pisze:Nie będzie to dizałąć, latawiec będzie niestabilny, przy dłużym zaciągnięciu baru będzie przepadał na tył, przy odpuszczeniu pewnie za plecy, będzie baardzo ciężki na barze i nerwowy.

ale czy próbowałes kiedyś , lub miales kontakt z czymś takim ?

Crazy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2008, 22:36

Temat dla mnie...

zgubiłem bar od Ozona instincta 2006
czy 2007 bedzie pasowal??

Cygański król
Deska: Nobile
Latawiec: Naish Torche 09

Post16 cze 2008, 23:56

jamaha pisze:
Cygański król pisze:Nie będzie to dizałąć, latawiec będzie niestabilny, przy dłużym zaciągnięciu baru będzie przepadał na tył, przy odpuszczeniu pewnie za plecy, będzie baardzo ciężki na barze i nerwowy.

ale czy próbowałes kiedyś , lub miales kontakt z czymś takim ?

crossbowa nie próbowałem baru, ale keidyś próbowałem Na Vagasie zastosować bar z bardzo długą linką depowera, (podobny efekt jak z barem bloczkowym do c-shape tylko z bloczkami jescze większy) na depowerze nie zyskałęm praktcznie nic, latawiec był ciężki na barze a jak się zaciągnęło do końca to przepdał na plecy, niemniej byłto całyczas bar od c-shape (1:1) a crossbow to 2:1 więc efekt ten będzie tylko spotęgowany, + minimalny ruch sketny barem będzie powodował nieproporcjonalnie dużą reakcje.

Bar do ozona 07 będzie pasował do 06

Wróć do „Forum Główne”