Powrót z Cumbuco, BRA...

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
PePe

Post23 gru 2004, 00:18

Witam.

Już ponad tydzień minął od mojego przylotu do Polski, ale teraz dopiero mam chwilę czasu żeby króciutko podsumować mój tegoroczny pobyt w Brazylii.

Statystyka wiatru pozwalającego na pływanie na 12-kach i 9-kach sięgnęła jakichś 95%, czym potwierdziła, iż Ceara jest chyba najpewniejszą miejscówką do kitowania w ostatnich miesiącach kalendarzowego roku. Niestety, do wniosku takiego, sam lub dzięki forom takim jak to doszedł dziki tłum, który sprawił że pływanie na położnej nieopodal Cumbuco lagunie Cauipe przestało mieć już praktycznie sens. Chyba, że lubicie się ustawiać w kolejce do skoku. Osobiście w ostatnim okresie wyprowadziłem się stamtąd na północ, gdzie pochłonęło mnie próbowanie swych sił na fali. I to z całkim niezłym skutkiem! :-) Fala daje kupę funu i adrenaliny, a wcale nie jest taka trudna do opanowania. I śmiem twierdzić, że wielu z Was gdy spróbuje pojeździć trochę po ‘górkach’ na maksa, to więcej już nie będzie się chciała przejrzeć w płaskim "jezioranej" tafli...

Co do Rhino 05, to potwierdziłem tylko swoją opinię zawartą w teście umieszczonym w dziale "recenzje" tego forum. Powstrzymam się więc od zachwytów które cisną mi się na usta bo jeszcze zacznę być podejrzewany o komercyjne reklamowanie ;-). Powiem tylko, że na styczniowy wyjazd na Boracay z radością zabiorę ten sam fantastyczny sprzęt który miałem w Brazylii. :-)

Pozdrawiam wszystkich, którzy dołączyli do mnie podczas brazylijskiego wyjazdu i zapraszam na filipińską wyspę Boracay gdzie spędzę co najmniej dwa miesiące począwszy od połowy stycznia. Ci którzy czytali mój artykuł w Kitesurf Magazynie, opisujący mój zeszłoroczny tam pobyt, znają już trochę to miejsce, na którego myśl już mi się gęba śmieje :jump:

Życzę wszystkim Wesołych Świąt i Wietrznego Roku 2005!

PePe

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post23 gru 2004, 12:54

hej..a nie zalatwiłbyś mi takiej pracy :pray:

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post23 gru 2004, 13:47

ja tez się pisze... :D

Pozdrowienia fuu1

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 gru 2004, 14:17

PePe pisze:Niestety, do wniosku takiego, sam lub dzięki forom takim jak to doszedł dziki tłum, który sprawił że pływanie na położnej nieopodal Cumbuco lagunie Cauipe przestało mieć już praktycznie sens.
PePe

ZAMKNĄĆ FORUM!!! :twisted: :twisted:
:wink:

pozdro!

Awatar użytkownika
Max/Łódź
Deska: Naish Haze
Latawiec: Flysurfer Speed
Kontaktowanie:

Post28 gru 2004, 20:43

Ty to masz chlopie zycie. Pozazdroscic. 8)

Pozdrawaim :D

Awatar użytkownika
majer
Kontaktowanie:

Post28 gru 2004, 23:43

:roll:

Awatar użytkownika
sampan
Kontaktowanie:

Post30 gru 2004, 17:06

No to pomyślnych lotów PePe!
Uważaj tylko na (50 m) Tsunami - może lepiej wcześniej przedłużyć trochę linki...
Szybko wracaj i opowiadaj a nie zapomnij dzieciakom zewieźć prezentów z Polski bo Cię stamtąd nie wypuszczą i będziesz Kitował do późnej starości aż zapomnisz jak to wspaniale móc cieszyć się widokiem szlamowatego błota pośniegowego na ulicach naszego zapadłego kraju... :cry:
:twisted: Obyś się zakochał w Filipince!!! :wink:

Wróć do „Forum Główne”