LECH '09 - NOWA KALEDONIA z WAKE.PL

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 12:35

w woli wyjaśnienia bo idea tłuczenia się kto i dlaczego itp mnie nie interesuje - mnie sie foty podobają i gratulacje wyjazdu marzeń

Peppermint - opracowanie przygotowanie realizacja
Artegence - wykonanie serwisu

jak kto się na branży nie zna to niech głupot nie pisze

PS a swoją drogą ciekawe kto pomysł komu podsunął - bo z ta kreatywnością agencji to rożnie bywa :)

Chudy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 12:53

:D No fajne te Nowo Kaledoniowe mamuśki :))) dobry trip i jak widać miażdżące swym urokiem miejsce ! :) PETARDA ! :lol:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 12:57

MassTurbo pisze:Jaki "wywiad środowiskowy" skoro "akurat" z tego co wiem,
PS. Jeśli się mylę, to publicznie to odszczekam;)

to już możesz się w Reksia zamieniać :idea: :lol:
bo jak widać MAŁO WIESZ :idea: :lol:
jesli chcesz - na priv moge Ci nieco opisac
bo po co TU rzucac datami, nazwiskami i "koneksjami" :/
grającymi w tym wypadku akurat często w przeciwnym kierunku :idea:

spodziewałem się takiego podejścia i odbioru
bo "to Polska właśnie" i "niemożliwym" tu osiągnąć coś pracą i jakością
"muszą" być "znajomości" :lol:
podobnie jak wielu (w tym ja sam przyznam też do samego końca = poznania lepszego laureatów - nie wiedziałem)
myśli że i sam konkurs na New Cal - był rozstrzygnięty zanim sie rozpoczął :lol:

krótko, jak było:
jakoś w czerwcu bodaj
ZUPEŁNIE OBCY MI CZŁOWIEK (wtedy - bo teraz oczywiście już nie :idea: ) pojawił się u nas w bazie
szczęście że AKURAT byłem w bazie (miewam sporo pracy, wyjazdów, mało czasu a czasem i energii do rozmowy - manna z nieba nie leci, jak często piszę ;) )
i akurat miałem czas i ochotę na rozmowę
zobaczył jak to szkoła wygląda, jak działa
i ..zapomniałem o sprawie.. nawet nic nie mówił wtedy o Kaledonii
jedynie o szkoleniach na Helu
..pojawił się ponownie po około 2 tygodniach
i stwierdził że do obsługi szkoleń kite na Helu - po (jak napisałem wcześniej wywiadzie środowiskowym wśród większych polskich Szkół Kite) wybierają nas :] - fajnie.. uznaję to za SUKCES (!)
a po jakimś czasie zamailował z pytaniem o warunki New Cal..
nie ukrywając że jego wpływowi znajomi (z dwóch mocnych, nie zależnych od siebie grup polecają im w tym celu najlepszego polskiego zawodnika, który jak wiemy BYŁ w tych rejonach przez dość długi czas :idea:)
z tym że w New Cal nie na zawody mieliśmy jechać - a na SZKOLENIE :idea:
i ostatecznie ..POLECIAŁEM JA :idea:
jeśli kogoś to boli ..cóż.. :lol:

jeśli nadal nie chcesz zmienić się w Pluto ani nawet Szarika
to zapraszam na priv - tudzież o tel , jak będę w PL :]
to sypnę Ci nazwiskami
bo widzę że WYDAJE Ci się że sporo wiesz..
..o faktach z ..2004 roku? :lol:
..dziś mamy przypominam 2009 i zmieniło się więcej niż możesz się spodziewać

POZDRAWIAM :idea: ..bez urazy - bo dla mnie to NIE są trudne tematy :]

Obrazek

Pluto
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 13:18

jeśli nadal nie chcesz zmienić się w Pluto ani nawet Szarika

Tylko nie mieszaj w to Pluto :D
bo ja z zazdrosci nie szczekam :twisted:

ps.zacna miejscowa Ziooom... :)

jagodek

Post03 lis 2009, 14:45

jak kto się na branży nie zna to niech głupot nie pisze

Posłuchaj przyjacielu, głupoty sam możesz sobie wypisywać, ja co najwyżej mogę się mylić co do faktów, lub być po prostu w błędzie.

Nie napinaj się tak ronino, bo Ci żyłka pierdząca na czole pęknie :lol:

Awatar użytkownika
bartesso
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 14:52

zaśmieciłeś temat twoimi "faktami", tylko co kogo one obchodzą?
ja chcę w tym topicu oglądać zdjęcia i poczytać relację z wyprawy

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post03 lis 2009, 15:17

Ziomek dajesz te zdjecia!, bo na razie to w innych topikach byly fajniejsze twoje zdjecia z tej Kaledonii 8) niz tutaj.

Awatar użytkownika
MassTurbo
Latawiec: North Rebel 14, Vegas 10
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 17:06

No cudownie...
Stary, wyjazdu Ci gratuluję, bo pewnie to zajebiste miejsce. Znajomości też;)

Ale nie wierzę, że zostałeś wybrany w normalnym trybie jeśli flagi Tequili (tajemnicą w branży nie jest, że Tequila i Peppermint to "jedna rodzina") stały u Ciebie na terenie szkoły, że Tequila pomagała wydać ci książkę, robiła logo itd.
Jak ktoś kto wie to wszystko, ma zareagować na stwierdzenie, że twoja szkoła została uznana za najlepszą w całkowicie obiektywny sposób.
Za dużo przypadków. Następnym razem po prostu nie sugeruj ludziom takich rzeczy, bo to po prostu mało eleganckie wobec innych szkół.
I nie ma znaczenia czy naprawdę uznano Cię za najlepsza szkołę...

Masz znajomości - super - od tego są, żeby je wykorzystywać, ale też nie powód żeby publicznie mówić, że wybrano Cię "po wywiadzie środowiskowym" - nie cierpię jak się takie ściemy wciska.
Czy zdanie "Nasza znajoma agencja zaproponowała nam...." nie było by ciut uczciwsze?;)

Pozdrawiam i życzę trochę więcej szczerości w komunikacji szkoły
pa
m

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 17:40

MassTurbo pisze:...
Ale nie wierzę, że zostałeś wybrany w normalnym trybie jeśli flagi Tequili (tajemnicą w branży nie jest, że Tequila i Peppermint to "jedna rodzina") stały u Ciebie na terenie szkoły, że Tequila pomagała wydać ci książkę, robiła logo itd.
...

ja tam się może głupio zapytam czy flagi te czasami nie pojawiły się dlatego że agencji zapłaciło za strategie, kampanie, wydanie książki itp tudzież inne elementy działań marketingowych i były częścią umowy o współpracy? jeśli tak to źle? - nie - po prostu szkoła kitesurfingowa to biznes jak każdy inny (może trochę przyjemniejszy albo nawet wiele) - ten co umie określić nakłady inwestycyjne na określone działania, do potencjalnych z nich zysków - wygrywa - a że agencje te złe nie są, to robotę dobrą zrobiły i tyle - szkołę kitesurfingową wake.pl zna prawie każdy - od dobrej, złej , nijakiej, etc.

jagodek pisze:jak kto się na branży nie zna to niech głupot nie pisze

Posłuchaj przyjacielu, głupoty sam możesz sobie wypisywać, ja co najwyżej mogę się mylić co do faktów, lub być po prostu w błędzie.

Nie napinaj się tak ronino, bo Ci żyłka pierdząca na czole pęknie :lol:

żyłka nie pęknie a Ciebie palec nie zaboli jak zanim coś napiszesz w Google wpiszesz :D

pozostawię bez komentarza czy niesprawdzenie upowszechnianego faktu (czyli chyba plotka) to głupota, czy też błąd :D
PS bez urazy po prostu ma dziś twórczą wenę
a i nie znam też kolegi Ziomka :D

Awatar użytkownika
mm
Latawiec: Airush

Post03 lis 2009, 18:03

Panooowie
ja zupelnie stojac obok i nie bedac w zadnej "druzynie" , czy to dla Was takie cos zupelnie nowego ze w biznesie znajomosci pomagaja ? Abstrahując zupełnie od tego czy w tym przypadku te znajomosci były i/lub zagrały, co naprawde jest w tym złego ? Za przeproszeniem czy to przetarg publiczny na budowe elektrowni atomowej ?
OBIEKTYWNIE, nie smarujac Darkowi, po prostu ma do tego co robi "smykałke" i fajnie że mu właśnie wychodzi. I bardzo dobrze.
Nic sie nie dzieje przypadkiem. Prosta zasada - gdyby "coś" było nie tak to by nie było tak jak jest. No way jak to mówia. Peace. Czekamy na foty i relacje

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 18:20

MassTurbo pisze:Ale nie wierzę, że zostałeś wybrany w normalnym trybie ...

kwestia Twojej wiary mało mnie interesuje :idea:

MassTurbo pisze:
I nie ma znaczenia czy naprawdę uznano Cię za najlepsza szkołę...

myślę że uznali nas za najgorszą
i dlatego powierzyli nam to dość odpowiedzialne zadanie :lol:

MassTurbo pisze:
Czy zdanie "Nasza znajoma agencja zaproponowała nam...." nie było by ciut uczciwsze?;)

NIESTETY NIE BYŁOBY :idea:
co więcej byłoby BARDZO nieuczciwe :idea:
po prostu mijające się z prawdą
bo:
a) nie znałem NIKOGO z tej agencji
b) opisałem na forum KILKA RAZY w tym powyżewj BARDZO szczegółowo :idea: w JAKI sposób WAKE.PL zostało wybrane do zapewnienia obsługi kite w Kaledonii
i Twoja ignorancja nie zmusi mnie do tego po raz trzeci :lol:
(jak napisałem - zapraszam na priv lub tel - jeśli interesuje Cię kilka faktów
z nazwiskami - po których zrozumiesz DLACZEGO moje "znajomości" spowodowały że mieliśmy wręcz "pod górkę" :idea:)
ja natomiast czekam na spełnienie obietnicy i wydanie z siebie odgłosów burka :idea:

MassTurbo pisze:Pozdrawiam i życzę trochę więcej szczerości w komunikacji szkoły
pa
m

ja Tobie życzę mniej zawiści :idea:
i lepszych (ŚWIEŻSZYCH :idea: ) informatorów :lol:
wiem że co najmniej paru osobom z Twojej? branży nie pasuje że to WAKE.PL zostało wybrane do tej akcji
jednak muszę Cię zmartwić - cała akcja została przeprowadzona WZOROWO
i WSZYSCY (w tym - co chyba najważniejsze - laureaci ) oraz wszystkie strony współpracy ( również WAKE.PL) są BARDZO zadowoleni :idea:
co widać na fotkach
a jeśli się one nie podobają co niektórym - przyzwyczaiłem się :wink:
(też z Polski jestem :lol:)
to polecam stronę ..ee.. przyloty.pl :wink: bodaj .. czy jakoś tak :lol:

tym razem NIE pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kargul
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 18:58

Ja bardziej przychylił bym się do wersji Ziomka.Ten sam ów tajemniczy pan pojawił się również w innych szkołach z tego co mi wiadomo w wake, kiteakademi i kiteclubie.
I znów Ziomek ma rację ponieważ ten ów tajemniczy typek rozmawiał ze mną i wydaje mi się, że na ten sam temat czyli organizacja szkolenia dla 40 osób a wyjazd od nowej kaledonii miał być prowadzony przez Wiktora Borsuka.
Wake pl złożyło najlepszą ofertę na organizację szkolenia.A przez organizację szkolenia ów pan rozumiał również załatwienie noclegów, wyżywienie i organizacja czasu po zajęciach bądź w dni bez wiatru.
Wybranie najlepszej szkoły to może zbyt górnolotnie powiedziane.Lech wybrał po prostu szkołę z mega doświadczeniem w organizacji takiej akcji i chyba wybrał dobrze.Omijając wszystkie plotki jakie krążą o wake pl nie można odebrać Ziomkowi super organizacji i ogarnięcia tematu.

ps.Na pierwszym fordzie siedząc na pomoście pytałem się Ziomka o lecha i powiedział że pierwsze słyszy więc może mówić prawde :wink:
ps2 i tak warunków panujących od dwóch dni na 1/2 nie przebija nawet new cal:lol: :!:

aloha

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 20:13

Kargul pisze:ps2 i tak warunków panujących od dwóch dni na 1/2 nie przebija nawet new cal:lol: :!:

aloha

I tym zdaniem zakończcie Panowie te wasze dywagacje o tym co nic po tym....

A na tym drzewie co tam jest z tymi tabliczkami ja poproszę dorobić tabliczkę Chałupy/Władek tudzięż HELLLLLLLLLLL :) i czekam na foto :)

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 20:22

wiadomość
Ostatnio zmieniony 03 lis 2009, 21:12 przez stiv amoralny, łącznie zmieniany 1 raz.

stiv amoralny
Deska: 50fifty/Su-2/Spleene
Latawiec: Cabrinha/SShot/Airush
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 32 razy
Kontaktowanie:

Post03 lis 2009, 20:24

stiv amoralny pisze:są tematy "ziomkowe" z których często smiechu mam dużo i się nie angażuję, obserwując tylko jak się ludziska wykrwawiają, przy czym nie określam się ani jako jego zwolennik ani przeciwnik, często podpuszcza a sporo ludzi daje się podładować. Ale tu muszę jedno spostrzeżenie dorzucić;
czy wake.pl to jest zakład budżetowy, czy firma komercyjna ? czy na jakiś tam wyjazd był organizowany puchar polskich szkólek :idea: :?: i ziomek go "nieetycznie" wygrał?
Bo jesli nie to ma prawo się lansować najlepiej jak potrafi i poprostu to robi, a jesli nawet jest powiązany z jakims lechem czy rychem w sprawie tego wyjazdu to co z tego, każdy by tak zrobil jakby miał możliwosc :lol: :lol:
a Kargul ma rację , na płw. takie waruny że oooołchcchchaaa , dziś równiutko 22-25 knt było, woda prawie stól na MM, słonce, no tylko gleby jak co zimne:wink:

Wróć do „Forum Główne”