Polacy w teamach międzynarodowych

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
MR Adam
Deska: North Cesar Pro
Latawiec: North Rino
Kontaktowanie:

Post20 gru 2009, 13:19

Po sezonie 2009 kolejni rodacy w global teamach :!:

Ekipa się rozrasta w niesamowitym tempie już trzy Polki i trzech Polaków międzynarodowymi riderami , mamy też jednego zaprzyjaźnionego Czecha w międzynarodowym towarzystwie :D

Kobiety

Karolina Winkowska http://www.naishkites.com/en/team/index.html

Ania Grzelińska http://www.northkites.com/public/conten ... x_eng.html

Asia Litwin http://www.nobilekiteboarding.com/#/show

Mężczyźni

Łukasz Ceran http://www.gaastrakites.com/team-gaastra

Maciek Kozerski http://airush.com/2010/teams/collective.html

Błażej Ożóg http://www.northkites.com/public/conten ... x_eng.html

Marek Zach http://www.flyozone.com/kitesurf/en/team/riders/

Kto będzie następny :?: :?:

kacpa

Post20 gru 2009, 16:41

heheheh zwazajac na temat posta ten ostatni rider to sie lapie jak nic! ale on juz naturalizowny jest wiec chyba liczy sie jak Polak :lol:

Mevlana

Post21 gru 2009, 08:39

a ja sie spytam inaczej czemu sluzy ten temat? kto chce wiedziec kto gdzie plywa to sobie wygoogla i pozamiatane, ale zeby odrazu tworzyc temat? dziwne...

MR Adam
Kontaktowanie:

Post21 gru 2009, 09:43

Mevlana pisze:a ja sie spytam inaczej czemu sluzy ten temat? kto chce wiedziec kto gdzie plywa to sobie wygoogla i pozamiatane, ale zeby odrazu tworzyc temat? dziwne...

Ja rozumiem kolego ze cie swiat prosow nie interesuje wiec po co sie w watek wpier...sz ? Ten temat byl dla zainteresowanych ale zawsze sie jakis pytajacy/inteligentny inaczej znajdzie :?

Awatar użytkownika
Tukan
Kontaktowanie:

Post21 gru 2009, 18:12

Jak na złość najlepszy (niezaprzeczalnie ;p ) polski zawodnik, nie jest w żadnym z tych teamów ;p

MR Adam
Kontaktowanie:

Post21 gru 2009, 18:53

Tukan pisze:Jak na złość najlepszy (niezaprzeczalnie ;p ) polski zawodnik, nie jest w żadnym z tych teamów ;p

To właśnie jest dziwne , pytanie kiedy ten błąd zostanie naprawiony :?:

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post21 gru 2009, 20:43

Mevlana pisze:a ja sie spytam inaczej czemu sluzy ten temat? kto chce wiedziec kto gdzie plywa to sobie wygoogla i pozamiatane, ale zeby odrazu tworzyc temat? dziwne...

czemu dziwne ? to tak jak z piłką nożną , wielu nie umie kopać ale ogladać czy komentować grę innych uwielbia ... :lol:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post22 gru 2009, 09:51

Tukan pisze:Jak na złość najlepszy (niezaprzeczalnie ;p ) polski zawodnik, nie jest w żadnym z tych teamów ;p

Dzęki temu nikt nie będzie go pchał do startu w race :idea: :wink:

Awatar użytkownika
Tukan
Kontaktowanie:

Post22 gru 2009, 10:23

HEHEHE dobre Koniu :D:D:d

profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post22 gru 2009, 12:10

a co takiego złego w race-jak na razie rozwija sie najdynamiczniej
a swego czasu Koniu był daść napięty na starty w formule ws

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post22 gru 2009, 13:27

np:
- samo wnoszenie desek do wody w pokrowcu
- to, że kibice jak w forumle nie widzą co się dzieje
- "przybliżanie" kajta do olimpiady własnie przez race, a nie freestyle
- że po prostu, tak samo jak w surfingu, czy deskorolce nie o to chodzi w tym sporcie

Powiedzmy, że rozumiem i akceptuję ściganie dla starszych Panów, którzy chcą porywalizować i wieczorem ponarzekać, że ich bolą nogi.

profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post22 gru 2009, 14:01

Jassie Richman
Antuan Ariol
Abel Lago
Vivey Leander
Tiger Vincent-to raczej nie są starsi panowie-
i jak na razie wiodą tez pierwsze skrzypce w freestyle i wave
deske w pokrowcu trzyma tylko Sroka-ale zawsze ktoś napiety w wyscigach się trafi
a jak na razie to dobrze dla kita że są szanse na olimpiade-race pociagnie za sobą zaintresowanie resztą
a dla ludzi z plaży i też tych zainteresowanych kitem wyscigi są jak najbardziej emocjonujące i czytelne-
a we freestylu sedziowie powolij mają problem z ogarnięciem kolejnej wersji
podobnych trików

Mevlana

Post22 gru 2009, 14:17

MR Adam pisze:

Ja rozumiem kolego ze cie swiat prosow nie interesuje wiec po co sie w watek wpier...sz ? Ten temat byl dla zainteresowanych ale zawsze sie jakis pytajacy/inteligentny inaczej znajdzie :?

oj kolego wszedles na moje ukochane pole :D czyli dyskusja z brakiem argumentow poza argumentem silowym w postaci obrazania jesli chcesz sie poobrazac dto dawaj ustawimy sie gdzies i powrzucamy, ale nie pozwole sie obrazac w takiej dyskusji bo po pierwsze mnie wogole nie znasz zeby oceniac moj poziom intelektualny,a po drugie. mimo iz ludzie pisza w tym temacie to zwroc uwage ze raptem 1,4% przegladajacyh ten temat sie w nim wypowiedzialo z czego ja 2 razy wiec jeszcze gorsza statystyka. ten temat jest smieciem zawalajacym forum i w moim przekonaniu powinien zostac skierowany do utylizacji bo taka tez ma de facto wartosc. juz na zupelne zakonczenie slowo do autora wychodze z bardzo ciekawego zalozenia, ze nie wolno wdawac sie w dyskusje z chamem bo nie dosc ze sprowadzi Ciebie do Twojego poziomu to jeszcze udowodni swoja wyzszosc, mam nadzieje ze zlapaliesz aluzje :)

MR Adam
Kontaktowanie:

Post22 gru 2009, 15:14

Crazy Horse pisze:

Dzęki temu nikt nie będzie go pchał do startu w race :idea: :wink:

Zaskoczyłeś mnie przyznam tym "race" , nie wiedziałem że Karolina , Asia i Maciek startują w "race" byłem pewien że tylko we freestylu ale poszukałem na stronach PKRA głębiej i faktycznie Karolina zjeła 9 miejsce w racingu Kite Masters 2009 odbywających się w Portimao, Praia De Alvor :shock:

Z tego co wyczytałem to Marek jest znany poza freestylem ze startów w snow kite ale nie znalazłem informacji o jego startach w "race" :(

Natomiast Ania , Łukasz i Błażej poza freestylem i wave startują z sukcesami w course racingu faktycznie :)

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post22 gru 2009, 15:31

Nie trudno jest zauważyć, że nie jest łatwo przeżyć okres przedświąteczny w spokojnej atmosferze. Strach się odezwać, kitesurfing to sport ekstremalny. Okazuje się, że nie tylko na wodzie.

Każdy ma prawo pisać. Różne sprawy są dla nas interesujące,a wachlarz zainteresowań zmienia się stale. Pewnie wszystko jest w internecie, ale myślę, że Adam nie pytał się kto jest , tylko co zrobić , aby było więcej. Samo pytanie było tylko zajawką większego problemu. Mnie prawdopodobnie nikt nie zakontraktuje, ale to wstyd nie pamiętać już własnych pomysłów i marzeń mając raptem jak biorący udział w tej dyskusji Panowie razem mniej niż ja lat. Bez urazy, ale z zazdrością .
Nie boli mnie to, że wziąłem udział w zawodach race wygrywając w kilku grupach wiekowych,a zostałem zakwalifikowany do grona Starszych Panów z bolącą nogą. To przecież prawda. Ale martwi to, że wygrałem z grupą dobrze zapowiadających się młodych, ambitnych ,pewnych siebie kitowych zdechlaków. Kto nas zastąpi. Starych Dziadków.
Obserwowałem zawody race KPWT w Essauira. Wbrew temu co przeczytałem , race wzbudza ogromne zainteresowanie publiczności. Dobrze ustawiona trasa, a nie jest to trudno, pozwala na obserwację zmagań zawodników przy samej plaży przez dłuższy czas i jest to b widowiskowe. Tutaj wiadomo kto jest lepszy, a kto gorszy. We freestyle to ocena nawet dla zawodników jest trudna.
Uważam, że zawody race mogą być siłą napędową zawodów kitowych i chyba czas aby to zrozumieć.
Czy w wyścigach samochodowych konkurujące firmy wymieniają się swoimi pomysłami na coraz sprawniejsze silniki. Nie .
Jak do tej pory najlepsi na świecie zawodnicy race pływają na sprzęcie Cabrinha .
Zarówno na deskach jak i kitach. To oni trzymają sprzęt w pokrowcach. Chronią tajemnice konstrukcyjne firmy. To normalne.
Jeżeli ktoś uważa, że wyścigi to pedalida to najlepiej na to odpowiedzieć próbując zająć dobrą pozycję w najbliższych zawodach.
Kite niósł i niesie za sobą poczucie wolności , ale gdy w grę wchodzi rywalizacja trzeba o tym zapomnieć. Jak chcesz wygrywać zawody freestyle to nie będziesz mistrzem świata na 2 linkowym kite , ani mistrzem race na desce ze sklejki.
Pozdrawiam. Jacek Daktera .

Wróć do „Forum Główne”