Andy Dzięki za rady, które napewno się przydadzą niemniej jednak chciałbym kupić młodemu tego suchara. Szkoda mi mojego chłopaka jak w kwietniu w piance i regatowym topie zalicza wywrotkę lub gdy marznie pod koniec sezonu na wodzie. Sami wiemy, że zatoka pucka w maju to jeszcze nie miodzik a właśnie w tym roku wybieramy się na długi wykend do Pucka na regaty. Jak będziecie na majówce a pod puckiem będą opty to może mój młody tam będzie śmigał.

Letni sezon junior "urzęduje" w piance i ewentualnie topie no może jeszcze jakieś portki z ortalionu aby pianki nie wycierać.
Co do spodenek balastowych to musze pogadać z trenerem. Fakt że w ubiegłym sezonie na dwóch regatach był taki wiatr że nie mógł wybalastować (szczupły jest bo przez treningi pływania nie możemy go podtuczyć) ale też i nie mógł dostatecznie wybrać żagla i odpuszczać szkwałów bo brak mu jeszcze siły. Może w tym roku będzie lepiej z siłą więc i spodenki mogą się przydać.
Na większych łódkach masz więcej ruchu. Balastowanie, wpinanie się wypinanie to wszystko powoduje że się grzejesz a do tego masz już te swoje lata
Tak więc narazie poszukuję dojścia do importera lub lepszych cen.