BraCuru pisze:Zobaczcie jak wygladaja przykladowe loga podobnych stowarzyszen:
http://www.internationalkiteboarding.or ... Itemid=185
Wrogu pisze:Tyle, ze to Polski zwiazek, a nie zwiazek milosnikow Kite'a z pcimia dolnego.
Ostatnia propozycja bardzo fajna. Ten pseudo cien przypomina mi linie izobaryczne i nasze zboczenie z prognozami pogody (chociaz pewnie nie to bylo na mysli grafika).
Kiero pisze:I tu się mylisz, przede wszystkim jest to związek miłośników kajta.
BraCuru pisze:Nowo tworzone stowarzyszenie skupiac sie bedzie na kiteboardingu sportowym i bedzie reprezentowalo polskich zawodnikow na arenach miedzynarodowych.
Dlatego sugerowalbym uzycie narodowych barw, pelnej nazwy oraz skrotu a moze nawet bialego orla robiacego kiteloopy![]()
maserafi pisze:Witam wszystkich,
Oto moja propozycja logo. Czerwony kite kotłujący się gdzieś miedzy wodą, piaskiem i słońcem. Okrągłe logo idealne do druku, na naklejki, koszulki, reklamy i do animacji. Czytelne w kazdym rozmiarze, może być przedstawiane w czerni i bieli.
Jeśli chodzi o moja opinię co do usilnego przedstawiania Polskości w logo to uważam, że często (ale nie zawsze) takimi zabiegami można tylko zepsuć dobry znak graficzny. Nie trzeba narysować orła i biało-czerwonej flagi, żeby pokazać przynależność narodową. Najczęściej cechy narodowe zawierene są jedynie w kolorystyce logotypów. Łatwo to zaobserwować podczas wydarzeń typu olimpiady itp. Dobre logo nie jest ilustracją, jest znakiem, który szybko musi trafić do odbiorcy. Im mniej tym lepiej.
P.S.
Zdjęcia które wykorzystałem do przedstawienia mojego loga nie są mojego autorstwa. Mam nadzieję, że autor(ka) sie nie pogniewa .
Pozdr!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości