Logo dla Polskiego Stowarzyszenia Kiteboardingu

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
schabik
Kontaktowanie:

Post21 kwie 2010, 20:48

Obrazek

Awatar użytkownika
Wiktorek
Deska: Skywalker, OR Mako!
Latawiec: RRDs, Rally
Postawił piwka: 10 razy
Dostał piwko: 11 razy

Post22 kwie 2010, 09:15

BraCuru pisze:Zobaczcie jak wygladaja przykladowe loga podobnych stowarzyszen:
http://www.internationalkiteboarding.or ... Itemid=185

Czy nie uważacie, wszystkie logotypy na powyższej stronie są jednakowe - prawie niczym się nie różnią (no może poza brazylijskim). Dodanie jednego z przez Was proponowanych będzie tylko dodaniem kolejnego znaczka. Bez urazy - Wasze propozycje są super, ale wpisują się w kanwę, "niczym" się nie różnią.

Obrazek

Moja PRZYKŁADOWA propozycja to super avatar bittera (nie znam osobiście gościa, mam nadzieję, że nie ma nic przeciwko) - super oddaje sport, który uprawiamy, a jednocześnie stan naszych lekko szalonych umysłów (nikt mądry z dobrej woli nie podczepia się prawie na stałe pod latające lokomotywy). Oczywiście wymaga podrasowania. Na stronie http://www.internationalkiteboarding.org na pewno będzie się wyróżniał.

Linczujcie ...

Kiero

Post22 kwie 2010, 10:21

A ja doszedłem do wniosku, że dotychczasowe propozycje zabardzo jednak odnoszą się do barw narodowych. Biało czerwony kite ala flaga narodowa, brakuje jeszcze tylko surfującego ożełka w koronie. Może jednak panowie graficy zaproponowaliby coś bardziej neutralnego.

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post22 kwie 2010, 10:25

Tyle, ze to Polski zwiazek, a nie zwiazek milosnikow Kite'a z pcimia dolnego.

Ostatnia propozycja bardzo fajna. Ten pseudo cien przypomina mi linie izobaryczne i nasze zboczenie z prognozami pogody (chociaz pewnie nie to bylo na mysli grafika).

Kiero

Post22 kwie 2010, 10:33

Wrogu pisze:Tyle, ze to Polski zwiazek, a nie zwiazek milosnikow Kite'a z pcimia dolnego.

Ostatnia propozycja bardzo fajna. Ten pseudo cien przypomina mi linie izobaryczne i nasze zboczenie z prognozami pogody (chociaz pewnie nie to bylo na mysli grafika).

I tu się mylisz, przede wszystkim jest to związek miłośników kajta.

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2010, 11:12

Kiero pisze:I tu się mylisz, przede wszystkim jest to związek miłośników kajta.

to chyba ty się mylisz.

BraCuru pisze:Nowo tworzone stowarzyszenie skupiac sie bedzie na kiteboardingu sportowym i bedzie reprezentowalo polskich zawodnikow na arenach miedzynarodowych.
Dlatego sugerowalbym uzycie narodowych barw, pelnej nazwy oraz skrotu a moze nawet bialego orla robiacego kiteloopy :wink:

a moim zdaniem kitesurfing sportowy to już nie tylko hobby.

Kiero

Post22 kwie 2010, 11:47

Zaczynamy odbiegać od tematu. Związek miłośników kite czy nie, uważam, że zbytnie epatowanie barwami narodowymi w logo to przesada, ale nie znaczy to, że w ogóle ma ich nie być. Podoba mi się podejście do tematu kolegi Wiktorka.

Wrogu
Deska: do pływania
Latawiec: do latania
Dostał piwko: 52 razy

Post22 kwie 2010, 15:04

Podejscie Wiktora tez mi sie podoba, warto by bylo zrobic takie dzikie logo, ALE w barwach narodowych, lub z motywem przewodnim w barwach narodowych.

Kiero - poczytaj o tym co było powodem, iz PSK powstaje... bo wczesniej pomyslow bylo duzo, a nic nie powstawalo. A jako podpowiedz, podam, iz chodzilo o umozliwienie zadownikom z PL startow w zawodach.

Awatar użytkownika
BATMAN
Deska: Slingshot Darko, Nobile NHP,77
Latawiec: Slingshot FUEL
Lokalizacja: "Huragan DIILGANG, ulicznej sztuki smak, dzieciaki przeznaczenia talenty z ciemnych bram"
Kontaktowanie:

Post22 kwie 2010, 16:06

ja bym jeszscze chetnie obejrzał jakies bardziej freestylowe loga a nie wszyscy zobaczyli logo ika i wszyscy robią loga jak dla wielkiego koncernu.
Ja bym troche bardziej freestylowo i na wiekszym rapie widział te loga. wiadomo barwy narodowe lub Orzeł sie doskonale wkomponuja moim zdaniem. ja cos pomysle i przesle w pon.
Pozdrawiam
Bat

maserafi

Post23 kwie 2010, 14:49

Witam wszystkich,
Oto moja propozycja logo. Czerwony kite kotłujący się gdzieś miedzy wodą, piaskiem i słońcem. Okrągłe logo idealne do druku, na naklejki, koszulki, reklamy i do animacji. Czytelne w kazdym rozmiarze, może być przedstawiane w czerni i bieli.
Jeśli chodzi o moja opinię co do usilnego przedstawiania Polskości w logo to uważam, że często (ale nie zawsze) takimi zabiegami można tylko zepsuć dobry znak graficzny. Nie trzeba narysować orła i biało-czerwonej flagi, żeby pokazać przynależność narodową. Najczęściej cechy narodowe zawierene są jedynie w kolorystyce logotypów. Łatwo to zaobserwować podczas wydarzeń typu olimpiady itp. Dobre logo nie jest ilustracją, jest znakiem, który szybko musi trafić do odbiorcy. Im mniej tym lepiej.
P.S.
Zdjęcia które wykorzystałem do przedstawienia mojego loga nie są mojego autorstwa. Mam nadzieję, że autor(ka) sie nie pogniewa .

Pozdr!
Załączniki
001.jpg
001.jpg (32.58 KiB) Przejrzano 2618 razy
002.jpg
002.jpg (54.75 KiB) Przejrzano 2618 razy
003.jpg
003.jpg (69.76 KiB) Przejrzano 2618 razy

Awatar użytkownika
jedi1
Postawił piwka: 132 razy
Dostał piwko: 83 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2010, 15:43

maserafi pisze:Witam wszystkich,
Oto moja propozycja logo. Czerwony kite kotłujący się gdzieś miedzy wodą, piaskiem i słońcem. Okrągłe logo idealne do druku, na naklejki, koszulki, reklamy i do animacji. Czytelne w kazdym rozmiarze, może być przedstawiane w czerni i bieli.
Jeśli chodzi o moja opinię co do usilnego przedstawiania Polskości w logo to uważam, że często (ale nie zawsze) takimi zabiegami można tylko zepsuć dobry znak graficzny. Nie trzeba narysować orła i biało-czerwonej flagi, żeby pokazać przynależność narodową. Najczęściej cechy narodowe zawierene są jedynie w kolorystyce logotypów. Łatwo to zaobserwować podczas wydarzeń typu olimpiady itp. Dobre logo nie jest ilustracją, jest znakiem, który szybko musi trafić do odbiorcy. Im mniej tym lepiej.
P.S.
Zdjęcia które wykorzystałem do przedstawienia mojego loga nie są mojego autorstwa. Mam nadzieję, że autor(ka) sie nie pogniewa .

Pozdr!

Logo całkiem ładne, tylko dlaczego po angielsku?

Awatar użytkownika
kowal
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 11 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2010, 17:05

gdyby nie napis pomyślał bym że o siate plażową chodzi hehe
ps Jestem za Batmanem coś mniej na sztywno

maserafi

Post24 kwie 2010, 00:10

No to jeszcze raz - po polsku.
Załączniki
009.jpg
009.jpg (34.41 KiB) Przejrzano 2523 razy

Awatar użytkownika
jebedaya
Deska: FANATIC Skyrider 141 cm
Latawiec: LIQUID FORCE SPECTRUM II

Post24 kwie 2010, 15:45

Nie wiem czemu ale PKA jakoś do mnie bardziej przemawia jak PSK. Jakoś tak chyba lepiej brzmi.

maserafi

Post24 kwie 2010, 18:03

Zgadzam się z przedmówcą. I lepiej wygląda.

Wróć do „Forum Główne”