asia_litwin pisze:Co o tym sądzicie?
Cześć Asiu na KF.pl. Z tego co słyszałem podobna sytuacja była w juniorach.
Czy Dyrektor poinformawał Cię na jakiej podstawie podjął taką decyzję?
Patrząc na punkt 16 regulaminu Forda decyzje jego oraz sędziów są niepodważalne. Co gorsza zawodnicy nie mają prawa zgłaszania protestów.
Regulamin niestety nie przedstawia szczegółowo rozwiązywania podobnych sytuacji - o wszystkim decyduje Dyrektor. Jest to niewdzięczna rola bo zawsze będzie wzbudzać kontrowersje wśród zawodników - skoro pojawia się niejasna sytuacja to są dwie przeciwne opinie.
Wg mnie regulamin musi wskazywac jasno jak rozwiazac takie sytuacje aby uniknac precedensow jak Victor z kulami w Rewie, Dakti dopuszczony do zawodow mimo nieobecnosci, paru zawodnikow niedopuszczonych bo spoznili sie pare minut, rozgrywanie dyscypliny
race skoro nie ma jej w regulaminie.
Asiu, Ty akurat wiesz najlepiej co to jest profesjonalizm i wiesz jak ważne są takie decyzje, bo przecież to może to wplynąć na wynik w rankingu światowym. Dlatego Ci wspólczuje bo nie sądzę żebyś teraz coś wskórała u Forda. Natomiast możesz liczyć, że ludzie podzielą się swoimi spostrzeżeniami i przypuszczam ze wiekszosc bedzie Cie popierala.
Jestem pewien, że w momencie pojawienia sie PSK lub uznania Forda przez IKA jako Puchar Polski regulamin tych zawodów ulegnie poważnym zmianom. Korzystnym dla zawodników.
Ciekaw jestem opinii innych zawodników.