KTE przystanek Podersdorf Austria

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post06 maja 2010, 23:17

Wróciłem z uśmiechnięta gębą z poźnego pływanka :D :D :D i od razu sprawdziłem wyniki pierwszego dnia.
Niestety uśmiech szybko się ulotnił :( -jak się okazuje po pierwszej elimimnacji Victor dotarł do najlepszej ósemki a Ksieciu i Junior do 16-tki. Reszta chłopaków (w sumie wystartowało 8) poległa w pierwszych hitach. Kurcze liczyłem na troche lepszą skuteczność naszych boysów. Miałem nadzieje zobaczyc conajmniej jedego Polaka na podium :?
Najgorsze jest to że nie będą mieli okazji się poprawić bo szanse na drugą eliminacje marne.
Nie mogę sie dodzwonic do Juniora więc nie znam szczegółow. Jedynie wiem że Młody trafił w drugim hicie na Rondina, ktory byl niepokonany do końca po drodze eliminując również Victora.

Jedyna dobra wiadomość: Błaszko ciśnie mocno w racingu i zajmuje 4 miejsce po 3 wyścigach. Niestety czołowa trójka jest chyba nie do złapania.
Ksieciu 12sty :? Brak sprzetu?

MrAdam - jesteś tam na miejscu? Jakieś njusy pliz. Ale o co chodzi :? :? :?

Trzymam kciuki za prognozy.

PS. Faworyt wielu - Raijko Vodisek ostatni w racingu i nie startował we 3stylu...

profistyle
Dostał piwko: 6 razy

Post07 maja 2010, 13:55

hey
dzisiaj od rana 2 wyscigi
blaszko raz 3 prowadzac po pierwszym kółku-
-ale start do drugiego wyscigu dzisiaj mamy nagrany
blaszko z ksieciem pocisneli z lewego książkowo(majstersztik)
wiec chlopaki nie pekaja
freestyle chyba juz nie dojdzie do 2 eliminacji
warunki były max trudne
szkwalisty wiatr i to off shore-a i tak zrobili zawody
jak cos sie wydazy damy znac

Ksiaze
Dostał piwko: 29 razy

Post07 maja 2010, 15:35

Witam!
zawody fajnie zorganizowane,
co prawda pierwszy skippers meeting trwał prawie godzinę i nawet najtwardsi zawodnicy ziewali,
Markus (organizator) chciał wszystko bardzo dokładnie wyjaśnić i wyjaśnił..
pierwszy dzień freestyle przy wietrze wiejącym ukośnie od brzegu,
strefa zawodów była z kilometr od brzegu a sędziowie oceniali zawody ze statku..
We freestyle'u Victor ma 5te miejsce - odpadł z Rodiną,
ja i Marek mamy 9te miejsce, Marek odpadł też z Rodiną, ja przegrałem z Rodwaldem..
Paweł Kiczka pomimo bardzo ładnego heatu (7 handle passów) nie wszedł do głównych zawodów,
Kamil Gajdziński, Wojtek Streicher, Błażej Ożóg i Wojtek Issel odpadli w pierwszej rundzie freestyle'u.
Później 3 wyścigi w silnym wietrze.
Dziś od rana szybko poszły 2 wyścigi a teraz siadł wiatr i mamy plażowanie.
Ja mam słaby wynik w race bo mam nową deskę- prototyp i testuję go dopiero tu na zawodach,
muszę nad nim jeszcze trochę popracować i będzie lepiej.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post07 maja 2010, 16:02

Dzieki Ksieciu za update. Tak myslalem, ze Twoj nienajlepszy wynik w rejsie wynika ze spraw sprzetowych.

Szkoda ze Markus przynudzal, bo zamiast bicia piany moglibyscie zaliczyc conajmniej jeszcze dwa biegi.
Patrzac na dzisiejsze wyniki to podciagnales sie o 2 oczka w generalce. Z tego co pisze profistyle mieliscie z Blaszkiem piekny start :clap:
Trzymam kciuki za wasza dwojke bo tylko wy macie szanse cos poplywac przy marginalnych wiatrach :thumb:

Junior napisal mi tak:
Wczoraj wiało cały dzień i dzisiaj zanosi się na to samo. Udało mi się przejść pierwszy heat, ale potem odpadłem z Rondiną (startuje na PKRA i rok temu był chyba 5 overall). W ogóle poziom zawodników jest wysoki. Teraz lecą rejsy i ja mam jeszcze dużo czasu do swoich heatów. Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze coś wygrać. Najlepiej poszło Victorowi, który odpadł z Rondinom heat wyżej ode mnie. Kamil i Kiczka odpadli na początku, ale Kiczka ma jeszcze duże szanse wygrać jakieś heaty bo zrobił naprawdę duże postępy przez zimę. Nie wiem jak zakończył swój freestyle Błażko. Słoik nie wygrał swojego heatu i zaczęło go boleć kolano także dzisiaj już nie będzie pływać. Księciu odpadł na tym samym szczeblu heatów co ja. Niestety ma teraz 4 rejsy i pewnie do freestylu nie będzie miał już sił. Mamy ładną słoneczną pogodę i wieje jakoś na 9 lub 11. Wczoraj był off-shore i strasznie szkwaliło a strefa była ustawiona na środku jeziora. Nawet dobrze się czuję jeśli chodzi o pływanie, bo ląduję nawet dużo tricków. W pierwszym heacie zrobiłem 6 power hp i sbenda do blinda, także jak na taki długi czas bez pływania jest spoko. Victor robił w heacie po 11 hapeków i też narzekał bo mówił że nie popływał sobie przez zimę tak jakby chciał.
Idę zaraz coś zjeść i popływać przed heatem.
Pozdrowienia od wszystkich!

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post08 maja 2010, 13:57

Nie wiem o co chodzi, ale po protestach po biegach 4 i 5 pojawily sie korzystne zmiany dla naszej dwójki. Blaszko umocnil sie na 4 miejscu i tylko trzesienie ziemi moze to zmienic (w obie strony) a Ksieciu wyladowal o trzy oczka wyżej na 7 miejscu. Noo, buzia mi sie juz rozchmurzyła :D
Na razie nie wieje a popoludniu moze pojawi sie zapowiadany huragan 8-9kt przy najwiekszych uderzeniach wiatru.

Szanse na podwojną we 3stylu - jak na snieg w lipcu :(

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 maja 2010, 13:49

To juz chyba ostateczne wyniki.

Frestyle: Victor 5, Ksieciu i Junior 9, reszta 17.
Racing: Błaszko 4, Ksieciu 7.

http://results.extremience.com/KTE2010P ... tsRace.htm

Ps.
Patrzac na pierwsza dziesiątkę w racingu to drużynowo Niemcy pierwsi a Polacy drudzy :clap:

Czekamy na relacje od zawodników oraz kibiców-rodaków.

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post10 maja 2010, 13:12

no i prosze, Ksieciu zgarna 'specjalna nagrode', komplet pojechanych alusow, za 'wklad we fristajlu i rejsie'

Obrazek

tak przynajmniej pisza na: http://www.windkraftsport.com/photogall ... to_id=7417

ciekawe czy bedzie zdjecie fury na nowych kapciach?

w "wyscigowkach" na foto zalapal sie Pan Blazej:
Obrazek

a w "kretlikach" jeszcze Pan Victor
Obrazek

wiecej fot i relacji na oficjalnej stronie, oraz dodatkowo foty ciagniete z: http://www.windkraftsport.com/photogall ... bum_id=605

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post10 maja 2010, 15:07

MArcinBe pisze:no i prosze, Ksieciu zgarna 'specjalna nagrode', komplet pojechanych alusow, za 'wklad we fristajlu i rejsie'

ciekawe czy bedzie zdjecie fury na nowych kapciach?

akurat stare spinnerry w V12 też były gustowne :wink:

pzdr

MR Adam
Deska: North Cesar Pro
Latawiec: North Rino
Kontaktowanie:

Post10 maja 2010, 20:43

No i mamy już pełny obraz tego co się działo w Podersdorfie w ostatnim tygodniu .
Ja niestety śledziłem zmagania naszych chłopaków tylko przez pierwszy dzień , po którym trudno było przewidzieć jaki będzie ostateczny rezultat dalszych zmagań .
To co rzucało się w oczy od przekroczenia bramek strefy zawodów to wzorowa organizacja , ale to być może po prostu Austriacki profesjonalizm , jestem ciekaw kiedy w Polsce się takiego dorobimy ? Niesamowite wrażenie robiła skala i potencjał jaki IKA pokazała przy tym evencie :thumb:

Wydaje się że całkiem nieźle zakończyła Polska ekipa pierwszy z pięciu przystanków KTE przewidzianych na 2010 rok , oczywiście szkoda że tym razem na podium nie zobaczyliśmy Polaków ale wydaje się że w kilku przypadkach zabrakło po prostu odrobiny szczęścia .

MArcinBe gratulacje za znalezienie świetnej fotorelacji

Takie fotorelacje znaleźć można na facebooku
http://www.facebook.com/#!/photos.php?id=285420625492

MR Adam
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 14:13

Dla tych którzy nie byli filmik z Podersdorfu przygotowany przez laola1.tv
http://www.laola1.tv/de/at/surfen/party ... 23037.html

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2010, 14:55

Dzieki za zdanie relacji, bardzo ciekawe! :thumb:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 09:15

mkmiec pisze:Dzieki za zdanie relacji, bardzo ciekawe! :thumb:

A tu jeszcze relacje od Borsuka, Błaszka i Księcia.

http://www.sieplywa.pl/siewie/3922/Potr ... aru_Europy

MR Adam
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 15:37

eska pisze:A tu jeszcze relacje od Borsuka, Błaszka i Księcia.

http://www.sieplywa.pl/siewie/3922/Potr ... aru_Europy

Świetne relacje :clap:

Byłem , widziałem na własne oczy to co się działo w Podersdorfie ale tak dobrej relacji nie dał bym rady napisać mimo mojego doświadczenia . Chłopcy widzę mają nie tylko talent do kitesurfingu , piórem nie gorzej niż latawcem się posługują :thumb:

A tak na marginesie to strasznie się ciesze że KTE w oczach Naszej Pani Redaktor Naczelnej znalazło powoli cieplejszy obraz :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post18 maja 2010, 18:51

MR Adam pisze:A tak na marginesie to strasznie się ciesze że KTE w oczach Naszej Pani Redaktor Naczelnej znalazło powoli cieplejszy obraz :thumb:

Eska jest tak dobra na jaką zawsze wygląda :D Troszeczkę się pochmurzy od czasu do czasu, bo tak alergicznie reaguje na słowo IKA. Miejmy nadzieję, ze alergia jej zniknie z czasem :thumb:

Junior wyskrobał czwartą releację:
http://www.kiteteam.pl/newsy/newsy/kite ... ria-2.html

Normalnie klęska urodzaju w relacjach :D Jakby nie mogli się zgadać - przecież cała polska ekipa mieszkała w jednym domu :lol:

Wkrótce będzie trzeba wprowadzić dodatkową konkurencję dla Polish Team - the best news :D

PS.
Fajnie ze chlopaki sie wspierają nawzajem i fakt, ze zamieszkali w jednym domu pokazuje jakie jest ich nastawienie.
Polski team zrobil bardzo pozytywne wrazenie na organizatorach i Markusie z IKA - byli przede wszystkim pod wrazeniem fajnej atmosfery.
Szkoda przeogromna, ze w Holandii zabraknie Lukasza i Matiego z KT.pl :(
Ale o tym w nastepnym wątku o KTE w Holandii.

Wróć do „Forum Główne”