ANDREW NORTH pisze:
Dlatego jeśli dobrze rozumiem niektórzy chcą promować i rozwijać kitesurfing w świecie kitesurfingu - według mnie błąd. Promocja i wyjście do ludzi których można wciągnąć w tą dyscyplinę sportu da wartość dodaną co za sobą pociągnie większa ilość sponsorów i zainteresowania. I do tego odnosił się mój pierwszy post z przykładami jakie zachowania temu nie służą i nie przyciagaja nowych zwolenników.
Wydaje mi się że że to jest właściwa konkluzja prowadzonej przez nas wszystkich dyskusji na temat braku widowni na zawodach KTE Świnoujście .
Tak na marginesie w Podersdorfie gdzie miałem przyjemność oglądać zmagania Polaków na KTE była kompletnie inna atmosfera
ANDREW NORTH pisze: niektórzy chcą promować i rozwijać kitesurfing w świecie kitesurfingu - według mnie błąd
Zgadzam się obecnie z tym zdaniem Andrew Northa w 100% , chociaż przyznaję do niedawna też mi się wydawało że kitesurfing a przynajmniej jego "Pucharową " odmianę powinno się promować w "środowisku"
Jest tylko jeden problem z rozwinięciem myśli Andrew , na kiteforum.pl udział w dyskusjach bierze "środowisko" , nie mylić z zawodnikami , mówię o ludziach pływających na kite .
Pytanie ważniejsze ile z tej dyskusji wyciągną przyszli organizatorzy "Pucharów" a jeszcze ważniejsze pytanie ile wyciągnie z niej powstający PSK
http://www.pskite.org.pl/ do którego i BraCuru i ja należę
Chociaż tak na marginesie wydaje mi się że poza Eska (która była współorganizatorem KTE Świnoujście) nikt nie narzeka na tym forum na brak frekwencji , a przy najmniej ja nie zauważyłem takich lamentów chociażby ze strony Forda czy Kiacup , chyba że coś przeoczyłem