Praca na Maui

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post17 gru 2010, 06:36

Cześć, pytanie do tych co byli na spocie, a najlepiej uczyli w jakiejś z tamtejszych szkół kite. Kiedy jest szczyt sezonu? Kiedy szkoły potrzebuja instruktorów? No i jakie szkoły możecie wymienić z tych lepszych.
Dzieki za info

bartekk
Postawił piwka: 11 razy
Dostał piwko: 55 razy
Kontaktowanie:

Post17 gru 2010, 16:15

Aloha,

szczyt sezonu jest od maja do wrzesnia, wtedy jest tam najwiecej turystow i jest zapotrzebowanie na instruktorów.
Szkółki są 3 na spocie ktory nazywa sie kite beach, jedna szkółke prowadzi czech, który jako jedyny sie odezwał na moje maile
i był chętny mnie zatrudnić. Wpisz sobie w goglach szkolki na maui i Ci wyskocza 3 szkołki tam, jest wszystko opisane.
Podstawa jest licencja IKO, nie wiem jak z pozwoleniem na prace, bo wkoncu nie pracowalem.
Inna opcja jest zrobienie kursu w którejs ze szkółek na poczatku sezonu i jest duze prawdopodobiensto że Cie przyjmą.
Tylko tam taki kurs na instruktora wygląda troche inaczej niz w polsce i trwa troche dłużej. Najpierw musisz zrobic pomocnika,
przepracowac jakas ilość godzin jako pomocnik(chyba odpłatnie), nastepnie mozesz zrobic kurs instruktorski.
Moj znajomy tak zrobil, a w czasie kursu, kiedy jeszcze nie zarabiał, pracowal w banan bungalow, w zamian mogł spac za darmo.
Szefowa tego hostelu, jest dość 'elastyczna' i mozna sobie tak poustawiac godziny pracy, ze jest duzo czasu na pływanie ;)
Ogolnie to z kazdym dogadasz sie na miejscu, ludzie sa bardzo otwarci i mili.
Miejsce jest zajebiste, najlepsze w jakim bylem na kita, przez dwa miesiace(lipiec-sierpien) byl jeden dzien bez wiatru,
na spotach malo ludzi, a we wrzesniu pustki! Jezeli nie chcesz pracowac w hostelu i mieszkac w tym banan bungalow.
To najlepszym miejsce do mieszkania jest Paia, mega zajebiste miasteczko, moge dac Ci namiary na nocleg.
Tam życie toczy sie powoli ;)

pozdro

Pieńkowiak
Kontaktowanie:

Post18 gru 2010, 13:53

dzieki bartek!

Wróć do „Forum Główne”