Czy leci z nami pilot?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
recha

Post07 lip 2011, 23:59

Pytanie kieruję do BraCuru, który widnieje jako moderator Forum Głównego, choć uwagę chciałbym zwrócić wszystkich.
W jednym z wątków odbywają się nielegalne walki kogutów i zajmują 3 z 4 (sic!) stron tematu. Bezużyteczne, nic nie wnoszące i żenujące skakanie sobie do gardeł zabiło ciekawie zapowiadającą się dyskusję nad szczerze opisanym wypadkiem. Czy nie można bez wskazywania winnych zaoszczędzić jednym czasu, drugim wstydu i po prostu wyrzucić te posty do śmietnika?

:pray:

loer
Deska: NHP
Latawiec: Fuel, Razor
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy

Post08 lip 2011, 07:38

Fajnie ze ktos zajal stanowisko w sprawie tez zenujacej dziecinady :thumb:

Awatar użytkownika
siebener86

Post08 lip 2011, 08:56

recha pisze:... wyrzucić te posty do śmietnika?

A co Ty chcesz żeby pół forum zniknęło?

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 09:30

siebener86 pisze:
recha pisze:... wyrzucić te posty do śmietnika?

A co Ty chcesz żeby pół forum zniknęło?

:lol: :lol: :lol:

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 10:14

Poczekaj ze 2 miesiace znowu bedzie nuda...

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 13:08

walki kogutów są fajne, ale zdecydowanie wole te na Dominikanie 8) :lol:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 13:22

recha pisze:Pytanie kieruję do BraCuru, który widnieje jako moderator Forum Głównego, choć uwagę chciałbym zwrócić wszystkich.

Wywołany do tablicy chciałbym dokładnie wyjaśnić czytającym moją rolę jako moderator.
Tworzenie działu Bezpieczeństwo zajęło mi mniej więcej miesiąc czasu. Najwięcej z tego kosztowało mnie przeczesywanie archiwum i wyławianie postów tematycznych, które znajdowały się w przeróżnych działach.
Dostałem od Pabla pewne prawa do edycji postów, zmiany tytułów, łączenia/dzielenia wątków a przede wszystkim ich przenoszenia ich.
Dlatego widnieję na forum jako moderator w działach, gdzie takie tematy mogłyby się pokazać. Nie ma mnie np w całym rozdziale GIEŁDA :idea:

Jestem odpowiedzialny jedynie za dział BEZPIECZEŃSTWO i jestem jego moderatorem.
Na samym początku zdeklarowałem się Pablowi, że nie chcę interweniować jako porządkowy na tym forum. Dlatego np nie dostałem narzędzi do trwałego usuwania spamerów i troli. Uważam, że tylko jedna osoba powinna robic tutaj za regulaminową policję i to jest Admin.

W sprawie kogutów - sprawa jest skomplikowana i delikatna. Jak widzisz juz zdania są podzielone.
Osobiście myślę, że są plusy i minusy bezpardonowych potyczek pomiędzy hyperaktywnymi. Można czasami doczytać się czegoś inspirującego lub ciekawego wśród tych batalii. Np: viewtopic.php?f=1&t=38180
Największym chyba minusem jest fakt, że spora grupa ludzi czytająca forum nie chce się tutaj udzielać, bo nie życzyłaby sobie konfrontacji z "tyranami" :wink: tego forum. Dla osób mających uczulenie na pewnych uzytkowników namawiam na spróbowanie opcji WROGOWIE w panelu zarządzania swoim kontem.

Kiedyś nie było takiej opcji więc sam założyłem wątek poświęcony ziomkowym krucjatom:
viewtopic.php?f=14&t=20950&hilit=w%C4%85tek+dla+ziomka
W odpowiedzi dostałem taki wątek:
viewtopic.php?f=14&t=21110&hilit=witaj+nowy+kr%C3%B3lu
także jak mówi Owsiak: róbta co chceta :lol: Ja na pewno nie chce się bawić w policjanta.
Może ktoś ma ochotę?
Ziomek - nie chciałbyś?

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post08 lip 2011, 14:07

Kiedyś nie było takiej opcji więc sam założyłem wątek poświęcony ziomkowym krucjatom:
viewtopic.php?f=14&t=20950&hilit=w%C4%85tek+dla+ziomka

zapomnialem juz ten temat, piekna sprawa...
szczegolnie epitety na poziomie..hmm :doh:

ale jestem ciekaw czy kolega Przemass jest dalej tego samego zdania co pod koniec wymienionego watku, "punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia" tak sie chyba mowi,
a u Przemassa punkt siedzenia mocno sie zmienil :hand:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 lip 2011, 15:56

W przypadku podejmowania nieuczciwej konkurencji, obrażania, wyśmiewania, ironizowania i podjudzania - mój punkt widzenia jest niezmienny i zawsze spotka się z moją zdecydowaną odpowiedzią i takim ujęciem tematu jakie uważam za słuszne. Czy to będziesz Ty, czy Ziomek, czy ktokolwiek inny - po to jest forum żeby ten punkt widzenia wypowiadać.

pzdr

Wróć do „Forum Główne”