Czego nie pokazałem na Fordzie by DAKTI

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Daktikiteboarding
Deska: XenonBoards
Latawiec: Ozone

Post28 paź 2011, 16:07

Tekst ten miałem przygotowany w połowie września. Chciałem dołączyć do niego zdjęcia i film. Niestety ponieważ występuję tam na sprzęcie z 2012r, który nie miał dotąd oficjalnej prezentacji musiałem wstrzymać się z jego opublikowaniem. Ale dłużej nie chce już czekać bo będzie nieaktualny. Tak więc dzisiaj przedstawiam sam tekst. Reszta później .
Oby szybko.
Czego nie pokazałem na Fordzie- zakończenie sezonu 2011

Zawody, zawody i po zawodach. No właśnie po zawodach i to niestety spory problem.
Wrzesień upłynął mi wreszcie na wakacjach. Mogłem pływać lub nie. Tak jak mi się zachciało. Mogłem też nic nie robić i poświęcić się kontemplacji nad zakończonym sezonem.
Przeczytałem tez kilka artykułów poświęconych kitesurfingowi różnej treści, pomysłom i planom. Zawody. Te krajowe określane jako Zawody Forda. Jak na razie jedyne gdzie jest szansa zademonstrowania własnych umiejętności. Zgadzam się z opinią przeczytaną ostatnio, że” Ford rozpalił emocje, nadzieje i wielu z nas kształtował pozytywnie przez wiele lat”. No właśnie emocje i nadzieje. Te emocje i nadzieje udzielają się oczywiście i mnie. Miałem szansę pokazania tego nad czym pracowałem między kolejnymi edycjami zawodów. Niestety skończyło się tylko na szansie. Wiatru nie było i nawet rzut na wodę o 6 rano nie rozwiązał tego problemu. A myślę, że miałbym co pokazać, tym bardziej, że ja sam czegoś takiego nigdy na żadnym nawet filmie nie widziałem. Tak więc leżąc we własnym łóżeczku kontempluję sobie i tak myślę, że chyba trzeba zacząć pracować nad nowymi pomysłami. Tamte, przygotowane na Juratę będą już jakby za mało ekstremalne, nie nowoczesne. Opatrzą się Sędziom i publiczności. Oczywiście nakręciliśmy z Oliwerem z NonAim Pictures kilka sekwencji do nowego filmu. Trzeba to teraz poukładać w zgrabną całość tak aby nie trzeba byłoby się tego wstydzić tym bardziej, że konkurencja za oceanem nie śpi w tym czasie co ja i zasypuje nas często nowymi elementami. Jak pokleimy to do Waszej oceny puścimy.
Ale to nie wszystko. Już wkrótce korzystając z kolejnego zaproszenia Xenona będę brał udział w prezentacji nowych modeli desek na 2012. Będą z tego serie zdjęć, a może i fragmenty filmów. Materiał ten zapewne ukaże się wraz z nową edycją prezentowanych modeli desek Xenona, ale również kajtów Ozone'a na 2012r.
Oczywiście mam plany treningowe kończące ten rok może zawody we Francji, ale jeszcze za wcześnie o tym mówić. Niestety konieczność szkolnej edukacji komplikuje je bardzo.
Czuję się również zobowiązany wrócić do mojego, wg mnie bardzo udanego, startu w Rewie w kategorii race. To nie był kaprys z mojej strony. Dla mnie to próba przypomnienia sobie mojego startu na Mistrzostwach Świata w Maroku w 2009. Nikt już zapewne o tym nie pamięta, ale byłem tam na 4 miejscu ścigając się na freestylowym kicie. Błażej był wtedy na 2 miejscu za Sroką, tak więc trzy polskie nazwiska w czubie peletonu. Jest więc za czym gonić. Także jakby ktoś zamierzał wyprodukować kiedyś tablicę upamiętniającą historię polskich zawodników race to przypominam ten fakt. Wtedy było ciężko, ale teraz to masakra. Wielkie, trudne do opanowania statki i świetnie technicznie przygotowani konkurencja. Określenie „pancerni” dobrze oddaje przygotowanie fizyczne zawodników i uciążliwość samych wyścigów. W Rewie wystartowałem w kilku wyścigach. Nie wszystkie ukończyłem, ale i tak zdobyłem pozycję, która cieszy. Starty te przekonały też mnie, że ze względu na ogromny wysiłek fizyczny z nimi związany nie jestem w stanie brać udziału w zawodach równocześnie we FS i Race. Dzisiaj wybieram FS. Co będzie jutro zobaczymy, w nowym 2012 sezonie.
Tak więc do roboty. Tomek Dakti Daktera (Ozone, Xenonboards)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post28 paź 2011, 19:08

Witam Dakti na forum :thumb:
Cieszy bardzo jak nasze pros-iątka udzielają się społecznie :clap:
Piszcie o Waszych pasjach, planach, wyjazdach, ustawkach, zawodach itd bo na forum z zawodników to dominują raczej pancerni i potem towarzystwo jęczy że tylko racing, racing, racing...
PS. masz talent do fikołków więc warto byś najpierw wykorzystał swoje talenty w te klocki. Daj mi szanse jeszcze wchodzić na podium w 2012 :D

Gratulki przede wszystkim za 3m w KTE i liczymy na poprawę w podwójnej.
Czekamy na produkcje video.
Powodzenia z Xenonem.

Wróć do „Forum Główne”