KTE we Francji - O fladze i polskim hymnie by Dakti

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Daktikiteboarding
Deska: XenonBoards
Latawiec: Ozone

Post19 lis 2011, 22:38

Cześć. Trochę czasu już upłynęło, ale emocje wciąż żywe. Tym razem mam dla Was trochę wspólnych przeżyć związanych z gorącą polityką międzynarodową reprezentowaną przez KiteTeamPolska.
Mam nadzieję, że nazwa ta przyjmie się i będzie łączyć w czasie wspólnych zagranicznych kitowych występów wszystkich polskich reprezentantów tych na wodzie i tych, którzy pracując ciężko na brzegu dbają o nasze jak najlepsze występy.
Maciek Kozerski, Janek Korycki, Victor Borsuk, Marek Rowiński Jr, Ania Grzelińska, Karolina Winkowska, Asia Litwin, Michalina Misia Laskowska,Hela Brochocka, Błażej Ożóg, Tomek Janiak, Łukasz Ceran, Adam Szymański, Andrzej Ożóg, Denis Żurik, Wojtek Issel, Paweł Kiczka, Kamil Gajdziński i ja Tomek Dakti Daktera poprzez swoje zagraniczne starty i wyniki są lub byli w centrum uwagi kitowego świata i na pewno zasługują na miano reprezentantów Polski. Dowodem na to są wydarzenia z KTE we Francji, które postaram się zrelacjonować, a o których z racji mojej biegłej znajomości języka francuskiego i bezpośredniego udziału w rozmowach wydaje się, że wiem najwięcej. A było tak.
KTE we Francji to finał tegorocznej edycji pucharu. Zawody tak się ułożyły, że zwycięzcą FS został zawodnik francuski Seb.Garat, z którym ja przegrałem heat, zresztą były Mistrz Świata. Było to po trosze zaskoczenie gdyż faworytem był Mario Rodwald, a głośno wyrażał swoją chęć wygrania M. Schitzhofer, doskonały zawodnik wielokrotny Mistrz Austrii, który notabene poległ w walce ze mną. Tak więc Francuzi mieli, ku ich zaskoczeniu Mistrza. Pędem więc rzucili się chcąc sprostać własnym ambicjom i pochwalić się własnym sukcesem. Nic tak nie łączy Francuzów jak wyśpiewana Marsylianka, flaga i ogólna feta z tej okazji. Ale pojawił się problem. Polska reprezentantka Asia Litwin również wygrała rywalizację i została Mistrzynią Europy Kobiet. Zwrócili się więc do KiteTeamPolska z propozycją odegrania tylko hymnu francuskiego w czasie kończących zawody uroczystości. Przekazałem delegacji francuskiej naszą opinię, że albo ściągają z internetu polski hymn i zagrają hymn francuski i polski, albo żadnego. Nie ukrywam, że spowodowało to rozdrażnienie i kilka nerwowych komentarzy pod naszym adresem, jednakże widziałem, że wyraźnie się hamują, może dlatego, że wiedzieli, że doskonale rozumiem co między sobą mówią.
Sytuacja niestety nie wyglądała na wygraną. Wtedy wyjątkową przytomnością umysłu wykazał się Tomek Janiak Niebrzydki. Zdemontował spośród wystawionych na bulwarze flag polską i przekazał nam zawodnikom, którzy mieli stanąć na podium. Dziewczyny nie chciały, ja przyjąłem ją z radością, tak więc z dumą mogłem prezentować się na podium oraz zdjęciach i filmach.
Ograliśmy więc nie tylko Francuzów, ale i całą Europę. Polska flaga była jedyną na zdjęciach naszych i tych zamieszczonych w zagranicznych gazetach. Oczywiście stanowi ona moje specjalne trofeum i została zabrana z nami do domu i tu ma swoje specjalne miejsce.
Tomek Dakti Daktera.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
primo04
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2011, 00:02

Dobry z Ciebie chłopak Dakti i z chłopaków którzy nad wszystkim czuwają w takich chwilach człowiek jest dumny ze jest Polakiem i że pływa na Xenonie ;-)

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2011, 06:53

Brawo Dakti :clap:
Ale macie fajne koszulki :shock: Co jest napisane pod Dakti?
Twoja rodzinka wygląda w nich cool - tylko zabrakło MamyDakti (chyba robiła fotkę).

Pora już dobra, abyśmy zaczęli używać na wyjazdach terminu KiteTeamPolska oraz polskiej flagi.
Do niedawna ekipa polska składała się z indywidualistów-freestajlowców i nie w głowach im była intergracja narodowa.
Pojawienie się rejsiarzy a szczególnie Niebrzydkiego :thumb: zmieniło ten stan:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Lokales
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2011, 10:31

Bardzo sympatyczne zdjęcia. Od razu widać że Polacy to radosny naród :D Dakti ambasador na "pudle" :wink:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post20 lis 2011, 10:36

:clap: Coraz bardziej Was lubie :thumb: i przyznam ze zaczyna to miec coraz wiecej sensu tak trzymac

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post20 lis 2011, 13:43

Gdybyśmy mieli tylko takiego Daktiego na 11 listopada było by pięknie :)

gredy
Latawiec: Best
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 31 razy

Post20 lis 2011, 15:12

I to jest coś!być światową ligą i nie zapominać ,nie wstydzić się skąd sie pochodzi :clap: .Wielka okejka :thumb: za tak symboliczne gesty i promowanie naszego kraju, w najlepszym tego wydaniu.:clap:

daga
Deska: F-one TX
Latawiec: F-one Bandit
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 1 raz

Post20 lis 2011, 15:18

No i super Daktylka, gratuluje wynikow i postawy ;)

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post21 lis 2011, 13:16

eee..... www.kiteteam.pl ?

Awatar użytkownika
kitelukas
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 01:13

...no właśnie chyba coś nie halo z tą nazwą:O

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post24 lis 2011, 13:35

kitelukas pisze:...no właśnie chyba coś nie halo z tą nazwą:O

hahaha! popieram.

ajt

Post24 lis 2011, 21:05

haha no oryginalnie. 100%...

Lachon
Postawił piwka: 4 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post24 lis 2011, 21:10

ajt pisze:haha no oryginalnie. 100%...

oryginalne czy nie , chlopcy ze SZCZN uzywaja nazwe od zawsze i jako tako jest przypisana do nich, a wiec wydaje mi sie ,ze musicie popracowac nad czyms innym :wink:

ajt

Post24 lis 2011, 21:46

nie rozumiem pomyslu z nazwą

Awatar użytkownika
kitelukas
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 09:01

czego nie rozumiesz...? Miło by było jak by autor tego tematu(:P) napisał na forum jakieś sprostowanie...

Wróć do „Forum Główne”