KTE we Francji - O fladze i polskim hymnie by Dakti

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post25 lis 2011, 11:33

Ajt chyba nie rozumie po co nazywac zawodnikow jako KiteTeam Polska :p przynajmniej ja to tak zrozumialem

Zawodnicy chyba reprezentuja PSK wiec jakos tak chyba powinni sie nazywac

Jak to przeczytalem to na poczatku myslalem ze my nagle zaczelismy reprezentowac jakas goraca
polityke zagraniczna hahaha :p

No i Tomek moglby cos jeszcze napisac na temat tej nazwy

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post25 lis 2011, 12:57

Swoja racje macie choc mysle ze to byl taki spontan (moze sie myle) . Jak by nie bylo to wszyscy jestescie Polskim Teamem Kiteowym i nie chodzilo to do konca o nazwe . Mozna bylo napisac polska reprezentacja kitea ...ale tez by sie znalaz ktos kto sie tego czepi bo oficjalnie cos takiego nie istnieje

Daktikiteboarding
Deska: XenonBoards
Latawiec: Ozone

Post26 lis 2011, 19:17

Cześć studenci i zacni członkowie KITEteam’u, koledzy ze wspólnych wyjazdów, walk stoczonych na zawodach, o dziewczyny na gorących plażach całego świata i ostatnio nocnych pojedynków w moich rękawicach na Praso, a także gonitw po hotelowych korytarzach, do kibla w wynajętych apartamentach, ucieczek przed policją w Paracuru i nocnych skoków na rowerze do basenu na wyspie karaibskiego morza. Przez te zafundowane przez rodziców lata namnożyło się wspólnych przygód. Ale prawda do KiteTeamu nie byłem zaproszony, mimo, że spędzałem od czasu do czasu kilka dni w domu u Marka, Mateusza i Łukasza, a PapaDakti latał rano po świeże bułeczki do kanapek na samolot, odbierał w nocy z samolotu i zawoził na dworzec PKP, nie wspominając o ścieleniu za Was łóżek. Tak było wcześniej, było pięknie, mam nadzieję, że nic się nie zmieniło. Wracając do tematu.
Napisałem ten artykuł w określonym celu i z określonym przesłaniem. Nie wiem dlaczego nie było takiego pomysłu wcześniej. Pomysłu na polski team kitowy występujący wspólnie za granicą, ale też działający razem w kraju. PSKite skupia od dwóch lat wszystkich polskich zawodników. Rozumiem, że jak ktoś nie startuje to nie jest zawodnikiem. Byłem świadkiem wielogodzinnych rozmów PapyDaktiego przekonywującego wielokrotnie do tego rozwiązania KiteTeam. Jak na razie bez skutku. KiteTeamPolska było moim przesłaniem do Was, wyciągniętą reką do wspólnego działania i przygody troszkę z boku PSKite, aby Was nie drażnić, a jednak razem. Czy Wasze stanowisko oznacza, że gdy spotkamy się na następnych zawodach za granicą ja będę występował z polską flagą licząc na pomoc Adama, Niebrzydkiego i Asi, a Wy będziecie mieć swoją własną flagę i organizować się na własną rękę. A Marek. Będzie w obozie Marka Seniora czy KiteTeamu. Ja tego nie rozumiem i w to nie będę grał.
Na KTE PapaDakti robił nam wspólne zdjęcia z flaga od pierwszego dnia. Tomek Janiak wyrwał naszą flagę ze stojaka spośród różnych tam prezentowanych. Ale mnie przypadł zaszczyt jej eksponowania na podium. Zawsze musi być pierwszy raz. Cieszę się, że mogłem wystąpić z polską flagą na podium na zawodach międzynarodowych. Ja też jako pierwszy przedstawiłem ten pomysł publicznie. Mam nadzieję, że idea ta obejmująca również wzajemną pomoc i opiekę, transport, przepływ informacji, symboliczny ubiór, trening itd. przyjmie się na każdych zawodach również i tych krajowych. Na pewno jest to forma promocji, nas wszystkich, a szczególnie grupy startującej za granicą.
KiteTeamPolska to nazwa, która nasunęła mi się automatycznie. Rolnik dobrze napisał. To był spontniczny tekst. Przemyślany, ale spontaniczny w doborze nazwy. Rozumiem, że to wzbudziło Wasze emocje. Nie zaproponowałem nazwy: DaktiPolska tak jak i KiteTeam dla skupienia wokół niej polskich zawodników występujących w zawodach międzynarodowych. KiteTeamPolska proste, czytelne. Oczywiście znając kiteforumowe realia zaraz będzie tysiąc różnych pomysłów na nazwę i zasady. Ktoś się zgodzi, inny uszyje swoją flagę, koszulkę, albo naszywkę na sportowy dres, w którym trenuje. Gdzie to wszystko podczepić. Każdy zawodnik będzie chciał mieć swój pomysł na promocje flagi, albo żaden z przekory, że to nie jego pomysł. Zawiść ludzka i miłosierdzie Boże nie zna granic. Ok. Znowu zrobi się zadyma. Może i tak musi być. Ale był czas, który opisałem wyżej gdy byliśmy razem. Odpuście więc trochę. Mnie się Wasz pomysł na KiteTeam zawsze podobał.
Ale. Skoro czujecie się tym faktem niedowartościowani, urażeni albo zwyczajnie zlekceważeni bardzo Was wszystkich członków i sympatyków KiteTeam przepraszam i wycofuję zgłoszoną wcześniej propozycję. Skontaktuję się w tej sprawie z Prezesem PSKite pytając i prosząc o akceptację wdrożenia mojego pomysłu w ramach działalności PSKite.
Do zobaczenia na wodzie. Tomek Dakti Daktera

Awatar użytkownika
MatDe
Deska: Su-2
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post27 lis 2011, 13:08

Dakti muszę Ci odpowiedzieć w punktach bo inaczej nie ogarnę takiego długiego postu...

1 Dzięki za całą pomoc, za wspólnie spędzony czas, wyjazdy

2 Nie wiem czy napisałeś to bo czujesz się urażony że nie zaprosiliśmy Cię do KT, ale trochę to tak zabrzmiało. Z wieloma zawodnikami spędzaliśmy sporo czasu, ale żaden z nich nie został zaproszony, bo KT nigdy nie został założony po to żeby zrzeszać wszystkich zawodników. Twój pomysł jest dobry, ale raczej nie powinieneś kierować go do mnie - wątpię żebyśmy jeszcze spotykali się na zawodach jako zawodnicy. Co do PSK to znowu nie mam po co do tego dołączać - nie startuję, a sporów wystarczy mi już na jednym forum ;p
Jeżeli zdecyduję się na startowanie w jakichkolwiek zawodach i będzie konieczne dołączyć do PSK zrobię to bez problemu.

3 gratulacje super że byłeś na podium i miałeś flagę !

4 Cieszę się że nasz pomysł (dokładniej Łukasza) zawsze Ci się podobał i mam nadzieję że uda Ci się stworzyć grupę wszystkich zawodników startujących zagranicą, ale nawet bez wspólnej nazwy zawsze wszyscy sobie pomagali w Polsce czy za granicą.

5 W sumie to nie byłem urażony tylko zdziwiony, ponieważ wiedziałeś jak my się nazywamy a mimo to zaproponowałeś praktycznie taką samą nazwę. Dzięki za taki długi post, wspomnienia itp itd ale wystarczyło zwykłe 'sorry wymyślę coś innego' ;)

Pzdr

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post27 lis 2011, 19:27

Jak na mój gust to za dużo tego całego zrzeszania ostatnio. Chłopaki się pewnie zgodzą ze mną, że kiteteam teraz to nie jest żadna organizacja. Kiedyś działało tam trochę więcej osób, ale z czasem się pozmieniało i z oryginalnej grupy aktywni w zawodach, a w tym roku na wyjazdach zostaliśmy głównie Łukasz, Mat i ja. I teraz kiteteam to takie nasze logo, coś po czym od razu wiadomo o kogo chodzi. Dzięki temu w relacjach itp. zamiast pisać ja, Łukasz i Mat piszemy po prostu kiteteam i jest wszystko jasne. I na pewno nie będzie żadnych koszulek czy bannerów.
A jeśli chodzi o zawody to jestem przeciwny, żeby robić jakieś grupy- skupmy się mocniej na pływaniu, a nie kolejnych nazwach, związkach itd. Tylko żeby mnie nikt źle nie zrozumiał- jestem całkowicie za PSK. Ale na zawody przyjeżdżam dla siebie. Oczywiście jak trzeba komuś pomóc to pomagamy- przecież życzymy sobie jak najlepiej. Ale czy od razu z tego powodu trzeba wymyślać jakąś nazwę? I tak Polacy trzymają się zawsze razem. Ja po prostu nie widzę co to niby zmieni. Za mało jest w Polsce zawodników żeby robić z nich reprezentacje. Jak jedziemy na zawody to i tak się wszyscy znają i kumplują.
Może to mój charakter, ale dla mnie kite jest sportem indywidualnym i w ogóle mnie nie ciągnie do takich zrzeszeń. Jestem w swoim obozie i niczyim innym.
W ogóle Dakti piszesz tak jakbyś drogą na około chciał się na coś wyżalić- chciałeś być w kiteteamie, czy o co chodzi?

Wróć do „Forum Główne”