Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:19

Rescue pisze:Jest sprawa :) Trzeba pocisnąc opinie publiczną w komentarzach na gazecie, tvn, i gdzie tam jeszcze bo osto jada po Janku. Trzeba im wytłumaczyć w ładnych słowach, że gdyby człowiek nie realizował marzeń to siedzielibyśmy w jaskini, bo traz tematem jest A KTO za to zapłaci :) Do dzieła. Pokażmy im że nas jest dużo, a on nie jest sam !!!!!!

Jadą po nim tylko ci co nie mają marzeń, ci co w życiu nic nie robią tylko narzekają. Dla mnie Jan jest bohaterem, człowiekiem, który nie boi się wyzwań, prawdziwym twardzielem. Bo kto inny wytrzymałby tyle co on?

Szmero

Post04 mar 2012, 18:20

nevalon pisze:Myślę, że po wszystkim Janek ma niezły materiał na książkę... Zresztą jak jego przeżycia połączyć z tym co się działo wszędzie dookoła - Arabia, Polska, forum... to wyjdzie niezła książka a może i film :)

Też o tym myślałem. Bardzo duży wpływ na mnie wywarła książka "Dotknięcie pustki" (którą btw bardzo polecam) i film na jej podstawie "Czekając na Joe"" (dla ludzi co nie przepadają za książkami : ) (Jest co prawda o alpinistach) ale to co dokonał Janek jest moim skromnym zdaniem nieporównywalne - On zmierzał się z żywiołem, z którego człowiek zrezygnował miliony lat temu zastępując skrzela płucami:) Jeszcze raz wielkie podziękowania dla SAR - zarówno Arabii jak i polskiego (bo z informacji jakie do nas docierały wychodziło że czynnie uczestniczyli w poszukiwaniach) Jak i dla ludzi tutaj z Polski którzy starali się pomóc Jankowi będąc oddalonym tysiące kilometrów i dla samego Janka - że przetrwał - pokazał nam wszystkim jak wiele człowiek jest w stanie wytrzymać, a problemy dnia codziennego to jest pikuś:) Nie zapominajmy też o żonie Janka - Musi być twarda babka z niej. Widziałem jak się w mediach wypowiadała i na prawdę wielki szcun dla tej kobiety. Umie trzymać nerwy na wodzy, ale czy pozwoli Jankowi na podobny wyczyn? W końcu korona mórz niezdobyta :) - nie to żebym namawiał kogokolwiek do takich prób - sam uważam że kite nie jest stworzony do takich wyczynów, co zupełnie nie umniejsza tego co Janek dokonał (Cross Bałtyk; wytrzymanie w pojedynkę na "tratwie" z latawca)

Awatar użytkownika
Góral
Deska: Skim
Latawiec: Rebel
Dostał piwko: 1 raz

Post04 mar 2012, 18:20

Nie wiem czy ktoś już wrzucił na wcześniejszych stronach czy nie. tutaj szybki krótki wywiad z Jankiem do posłuchania:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... awiec.html

Między innymi jak go atakowały rekiny!!

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:21

razor pisze:bylo wiadomo ze tak sie to skonczy (rozmowy o kasie)

takze trzeba tu przeprosic i podziekowac ludziom z Arabii Saudyjskiej i pewno z Polski, na ktorych jeszcze niedawno wszyscy wieszali psy.

wiadmo, ci co wysyłali maile do konsulatu i innych służb czasami obrażliwe, powinni teraz wysłać podziękowania.
Bynajmniej ja wysłałem ;)

Rescue

Post04 mar 2012, 18:22

Góral pisze:Między innymi jak go atakowały rekiny!!

ups :wink: :shock: :lol:

Komórek (Paweł)
Deska: Su-2 neuron prorider
Latawiec: Crazy Fly moovie

Post04 mar 2012, 18:25

Hej, za chwilę wrzawa ucichnie alę proszę abyśmy nie zapomnieli o przywitaniu Janka. Proszę aby osoby, które będą miały info o terminie lądowania w Gdańsku dały cynk. Stawię się z dechą i będę bił brawo!!! Zasłużył na to...

Awatar użytkownika
świderkite
Deska: nobile xtr
Latawiec: slingshot RPM 14 ,
Postawił piwka: 25 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:26

a jednak były rekiny;/;/

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:28

Komórek (Paweł) pisze:Hej, za chwilę wrzawa ucichnie alę proszę abyśmy nie zapomnieli o przywitaniu Janka. Proszę aby osoby, które będą miały info o terminie lądowania w Gdańsku dały cynk. Stawię się z dechą i będę bił brawo!!! Zasłużył na to...

podono w piątek o 6:45 w Gdańsku już będzie
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... awiec.html

Awatar użytkownika
Preston
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:29

Zuch! Gratulacje! :D :thumbsup:

Awatar użytkownika
berlinmati
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 18:30

za czysta chec zycia, Twoje zdrowie ;)
Załączniki
s_f_warsteiner1_f4bcb50b.jpg
s_f_warsteiner1_f4bcb50b.jpg (59.28 KiB) Przejrzano 3202 razy

Awatar użytkownika
color1
Deska: nkb
Latawiec: nkb
Dostał piwko: 19 razy

Post04 mar 2012, 18:33

smithpl pisze:Kisiel ale im nie wytłumaczysz! To ciemnogród. Ich zycie kreci sie praca-dom-praca i kariera, raz w tygodniu remiza lub potancowka. Szczytem ekstremum jest wybor czy you can dance cz m jak milosc pilotem wybrac. Poziom aspiracji przecietnego lemura...

a ja bym proponował ugryźć się w język bo w tej wyprawie zostało popełnionych mnóstwo błędów, co nie zmienia faktu że jankowi należą się także wyrazy uznania za odwagę i determinację.

Awatar użytkownika
DziQ
Deska: Best / Nobile
Latawiec: Slingshot / Airush
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post04 mar 2012, 18:33

świderkite pisze:a jednak były rekiny;/;/

Dał rade i morzu i rekinom ;) :thumb: ale ten kawałek wywiadu, że je atakował.... mistrz po prostu mistrz :!: :!:

Awatar użytkownika
swiniokot
Latawiec: slingshot

Post04 mar 2012, 18:42

bedzie material na kolejna wersje szczek :>

flisak

Post04 mar 2012, 18:45

Czyli w wodzie było przynajmniej jedenastu chętnych po główną nagrodę :pray:
Ja bym to podsumował cytatem z filmu: "idz pan w ch.j z takim żartem..." panie Janku respekt do końca życia :!:

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post04 mar 2012, 18:46

Poziom komentarzy na onecie, wp czy gazecie jest zawsze żenująco niski niezależnie od tematu. Nie ma co tam sie bawić w pyskowke. Lepiej bedzie jesli o wyprawie i problemach opowie Janek, a moze osoby mające kontakt z mediami zadbają o to aby właściwe artykuły sie pojawiały.

Co do wieszania psów czy podziękowań do władz, ekip z jednego, drugiego czy trzeciego państwa to ja bym sie powstrzymał bo oprócz tego ze udało sie go znaleźć nie wiemy nic. Cieszę sie bardzo ale nie jestem pewien czy akcja nie zaczęła sie zbyt późno. Poznamy cały obraz sytuacji to podziekujemy i przeprosimy albo napiszemy list otwarty, o którym wspominalismy tutaj.

Wróć do „Forum Główne”