Wywiad z Jankiem TVN24 i inne

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post06 mar 2012, 23:44

Zdarzenie ma 2 aspekty: ocena akcji ratunkowej i samego wyczynu.

W pierwszym należałoby temat zamknąć, akcja była adekwatna do sytuacji i skuteczna bo zakończyła się sukcesem i należą sie TYLKO słowa podziękowania wszystkim, którzy wzięli w niej udział.

W drugim nie wpadałbym w skrajności a tym bardziej w obawy o negatywny PR dla KS.
Problem nie leży bowiem w sprzęcie, którego się używa by zdobywać co nie zdobyte.
Takich śmiałków są setki, przemierzających samotnie Arktykę, oceany, pustynie, głębiny i przestworza.
I każdemu z nich winni jesteśmy - niezależnie od kosztów - pomoc gdy coś pójdzie nie tak. Bo to sól ziemi!

Awatar użytkownika
puchu__
Deska: RRD
Latawiec: RRD
Postawił piwka: 18 razy
Dostał piwko: 9 razy

Post06 mar 2012, 23:47

march_in pisze:cenzura teraz.

aha :evil:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post06 mar 2012, 23:55

Jestem tu, czytam, proszę o wstrzymanie. Nie cenzuruję, widocznie ktoś z adminów - forum nie jest "publiczne" ma moderatorów.

Czy możemy jeszcze poczekać 2 dni na Jana ?

Awatar użytkownika
march_in
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 17 razy
Kontaktowanie:

Post06 mar 2012, 23:57

hellokite pisze:A ja się tylko po to tu zalogowałem ,żeby napisać to ,że dla mnie zachowanie Pana Janka po dwudniowej akcji zakrojonej na szeroką skalę ,po poświęceniu kilkuset ludzi w poszukiwania,poświęceniu kilkunastu milionów dolarów bez chęci ich odzyskania ,jest dla mnie jako Polaka wielkim skandalem i wstydzę się za Pana Janka ,który w telewizji na oczach milionów ludzi takze tych ,którzy napewno przkażą te słowa tym ludziom ,którzy szukając go nie przespali dwóch nocy(mówie o tych zwanych przez niektórych na forum obraźliwie arabusach) powiedział ,że poszukiwania były pozorne i dał do zrozumienia ,że mijające go helikoptery z załogą rzekomo machąjącą do niego jednocześnie nie ratując go lub łodzie ,które go chciały taranować bawiły się z nim w ciuciubabkę.I żeby było jasne :Dla mnie samo podjęcie sie tego zadania przepłynięcia tego akwenu i ta próba jest jak najbardziej w granicach mojej estetyki i podobało mi sie podjęcie rękawicy ,ale to co powiedział po tym wszystkim zdyskredytowało to całe jego przedwsięzięcie w moich oczach ,które miało na celu propagowanie KITE w tym momencie niestety zadziałało odwrotnie.Ludzie na plaży widząc Was będą mówić ..o ta banda ignorantów nie mająca szacunku do nikogo i niczego...Jeżeli jesteście prawdziwymi przyjaciółmi Pana Janka ,to powinniście mu wytłumaczyć ,że jego słowa po akcji są skandaliczne i że powinien ,kładąc karb na odwodnienia lub czegokolwiek,odwołać te słowa i z wielką pokora i szacunkiem podziękować tym ludziom, którzy w pocie czoła walczyli o jego życie.Jak dzisiaj czuja się ci Saudyjczycy ,którzy go szukali??..wyobraźcie sobie.Jestem bardzo zbulwersowany tym jego zachowaniem i mam problem ,że muszę sie,jako Polak, za takich ludzi wstydzić..niestety...wiem ,że skasujecie ten post dlatego wyślę go jeszcze do eski,może wpłynie na jego wypowiedzi ...

tez poczulem pewien dysonans po slowach janka. akcja jakos malo medialna byla.o tym ze bralo udzial tam 16 lodzi i 2 helikoptery i ze kosztowala tyle zielonych dowiedzialem sie juz po akcji.

Awatar użytkownika
myrcin
Deska: Nobile
Latawiec: Wainmann / F-one

Post07 mar 2012, 00:03

Posluchajcie Eski, jeszcze dwa dni i dowiemy sie wiecej. Aktualnie każda wypowiedz tak samo moze pomoc jak i zaszkodzić. Niestety to drugie jest bardziej prawdopodobne. Już nawet w tym wątku osoby, jak sadze kibicujace Jankowi, świadomie lub nie zaczęły powtarzać to co mówią media. Sam jestem bardzo ciekawy jak to było i mam szereg pytań ale ma pewno nikt dzisiaj na te pytania nie odpowie, na pewno nikt z nas.

bar

Post07 mar 2012, 00:10

jestem zarejestrowany na Forum pod innym nickiem od lutego 2008
adminów proszę o wykasowanie tego konta

narazie został wykasowany Twoj post skoro nie masz odwagi pisać pod własnym nikiem i nie potrafisz uszanować prośby osób które włożyły w poszukiwania najwięcej wysiłku
Ostatnio zmieniony 07 mar 2012, 00:38 przez bar, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 00:11

myrcin pisze:Posluchajcie Eski, jeszcze dwa dni i dowiemy sie wiecej. Aktualnie każda wypowiedz tak samo moze pomoc jak i zaszkodzić. Niestety to drugie jest bardziej prawdopodobne. Już nawet w tym wątku osoby, jak sadze kibicujace Jankowi, świadomie lub nie zaczęły powtarzać to co mówią media. Sam jestem bardzo ciekawy jak to było i mam szereg pytań ale ma pewno nikt dzisiaj na te pytania nie odpowie, na pewno nikt z nas.

hmm ale co pojawiaja sie wypowiedzi w mediach i co mamy wszyscy milczec? to nasze forum czy nie? nie kumam troche tego. przyjedzie janek to zrobi oficjalny watek a ten watek jest zdaje sie o wywiadzie i o linku ktory ktos wrzucil do dzisiejszych wiadomosci. w dodatku ktos calkiem sensownie skomentowal wypowiedz janka.
czemu ma sluzyc takie pospolite milczenie?

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 00:17

hellokite pisze:..poświęceniu kilkunastu milionów dolarów ...

..a to nie było oberdziesiąt tryliardów? :doh:
nikogo nie bronię - ale nie dajmy się ponieść mediom..

pzdr

piter78
Postawił piwka: 17 razy

Post07 mar 2012, 00:25

march_in...
ksiązkę napisz,albo pisz monologi na kf i USZANUJ PROŚBY i APELE ESKI...,bo zachowujesz się ech nie powiem...no comment
Ostatnio zmieniony 08 mar 2012, 00:14 przez piter78, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
march_in
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 00:50

piter78 pisze:march_in...
ksiązkę napisz,albo pisz monologi na kf i USZANUJ PROŚBY i APELE ESKI...,bo zachowujesz się ech nie powiem...no comment

skoro tak personalnie do mnie to zdaje sie ze to nie monolog. wiec jesli masz chec to rozwin bo ja nie widze nic szczegolnego w moich wypowiedziach.
dostalem juz info na prv ale skoro juz tu piszesz to wyjasnie ci tez i tu.
napisalem prosbe o bardzo neutralny temat "urzadzenia ktorymi poslugiwal sie janek" jakby ktos opisal tchnikalia to by pozwolilo wielu osobom zrozumiec choc troche sytuacje.ja np jestem laikiem a nei widze powodu dla ktorego np taki temat mialby nie powstac.

bar

Post07 mar 2012, 01:01

Barosz21 pisze: ...Niepotrzebnie tylko w takich ostrych słowach....

Ostrych?
Wyczytałem, że żona leci po Janka do Egiptu - jeżeli to prawda to nie wiem po co?
Podziękować na miejscu, że nie została wdową z dwójką dzieci na utrzymaniu Forum
czy po to żeby przywalić w opuchnięty od soli pysk ?

Awatar użytkownika
IQM1
Deska: Nobile NHP Split
Latawiec: Core Riot XR / XR 2/ XR 4
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 7 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 01:29

bar - gratuluję cywilnej odwagi, żenujące jest to że plujesz na Janka i nie masz odwagi się przedstawic ( to jest takie polskie ) :clap:

Awatar użytkownika
ronino
Postawił piwka: 19 razy
Dostał piwko: 6 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 01:56

Ziomek. pisze:
hellokite pisze:..poświęceniu kilkunastu milionów dolarów ...

..a to nie było oberdziesiąt tryliardów? :doh:
nikogo nie bronię - ale nie dajmy się ponieść mediom..

pzdr

dolary rosną wprost proporcjonalnie do wielkości i ilości rybek
po prostu nie mogłem juz sie powstrzymać :D

była taki koleś co powiedział kiedyś że tylko dwie rzeczy nie mają granic ... i to perfekcyjnie nadaje sie na komentarz
PS oczywiście szkoda mi go było i na bieżąco śledziłem co sie działo
a co do sposobów moderowania wypowiedzi ... widocznie czas opuścić forum skoro pisać nam niekazano

chrabcio

Post07 mar 2012, 02:06

pisałem żeby uważać na tabloidyzację mediów.. viewtopic.php?p=319392#p319392 oglądalność i tania sensacja jest sensem ich istnienia -generuje przychód, prawda jak by tam nie była - tak jak i na wojnie ginie pierwsza... a maile do konsula tak jak już wcześniej napisano trafiają teraz rykoszetem ... jak będą chcieli zrobią z niego kozła ofiarnego albo bohatera :) w zależności od tego co się lepiej sprzeda - pick your choice... :)

zbrochaty
Deska: Fanatic TrippleX
Latawiec: North Sails: Duke SuperStar
Dostał piwko: 16 razy

Post07 mar 2012, 02:09

Barosz21 pisze:
bar pisze:
luqaszek pisze:Jak wygląda prawda do końca nie wiemy.

Ale można już po wszystkim sobie ją poskładać.

" Król Słońce Polskiego Ekstremalnego Kitesurfingu" - jest nagi ? :oops:

W piątek o świcie oglądałem jak startowałeś - a potem jak pojawiła się pierwsza informacja o SOS -
to Ty walczyłeś z rekinami, a ja z sennością przez dwie noce :oops:

"Korona mórz" jakich ? - palma Ci odbiła ? - z takimi ambicjami to nie ma się żony i dzieci -
co ? będą się utrzymywać z zrzuty na Forum ? - chcesz się zabić to zrób to na własny rachunek.

Widziałeś swoją żonę w TV zamim Cie odłowili ? czytałeś jej prośby na Forum o pomoc ?

Masz szczęście Janek, że chłopaki rozdmuchały Temat na cały ŚWIAT i z tego co dziś słyszałem, to ci co na codzień doją wielbłądy uratowanie Twojej dupy wzieli na swoja klatę.
Uszanuj ich.

p.s.
zanim wylejecie wiadro pomyj uprzedzam, że jestem zarejestrowany na Forum pod innym nickiem od lutego 2008
adminów proszę o wykasowanie tego konta.
Pozdrawiam.

Czemu?? miło żeś się wypowiedział. Niepotrzebnie tylko w takich ostrych słowach. No chyba że jesteś ABSOLUTNIE pewien że masz rację i tylko twoja racja jest najtwojsza i jedyna słuszna.
Czekamy jak to będzie po relacji.

Moze i dosadnie napisane, ale tylko tak można trafic do faceta z parciem na szklo i o mentalnosci 10-latka , ktory podobno zajmuje sie kitesurfingiem PROFESJONALNIE.
Głupawe wywiady "bohatera" i przyjaciół w TV tylko pogarszają sprawę, to już nie jest czarny PR kitesurfingu, to jest czarna d...
Szanowni, poczytajcie sobie nie tylko 99% komentarzy w popularnych portalach, ale rowniez na pokrewnych forach: paralotnie, czy windsurfing.
Ale najlepiej schować glowe w piasek i blokować wątki na kiteforum...
Zbrochaty

Wróć do „Forum Główne”