Wywiad z Jankiem TVN24 i inne

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
gregorg
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 10:31

march_in pisze:ale jak to? co tu sie dzieje? dlaczego mozna wypowiadac sie tylko w tonie patosu i bohaterstwa? dlaczego nie mozna miec odmiennego zdania? dlaczego inne zdania sa kasowane?
nie jest moim celem pastwienie sie nad zawodnikiem, ale nie podoba mi sie to utrzymowanie jednoglosnosci. to stwarza obraz jednowymiarowy i przez to zaklamany.
ponawiam prosbe o opis technikaliow, ktorymi poslugiwal sie janek. no chyba ze teraz to powinienem siedziec cicho i klaskac.

Kolego ale kto ma to zrobić - ja ? rzecznik SAR ? konsul ?

Powtarzam Ci że najwięcej wiadomości ma Janek. Nikt z nim jeszcze nie rozmawiał oprócz TVN. Weź na wstrzymanie jeszcze chwile bo na razie to tylko wspólnie paszkwil robicie ...

Awatar użytkownika
ALPHATON
Dostał piwko: 2 razy

Post07 mar 2012, 10:49

Mam nadzieję że Jankowa relacja z tego co się stało będzie rzetelna i że nastąpi na łamach tego forum (lub także na łamach tego forum)

że nie będzie machania ręką, wypowiedzi typu
-eeeee tam-
-nie warto wspominać-
-nie warto mówić-
-ci co wiedzą to wiedzą- itp.

Na dzień dzisiejszy mam swoją opinię
na temat wyczynów Janka – i tu się już nic nie zmieni :clap:
na temat organizacji jego eskapad przez ekipę Rescue – tu się raczej nic nie zmieni :doh: może jednak sie zmieni :)
na temat akcji ratunkowej – opinii nie mam, a chciałbym mieć

Jurgen
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 13 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 11:45

ALPHATON pisze:na temat wyczynów Janka – i tu się już nic nie zmieni :clap:
na temat organizacji jego eskapad przez ekipę Rescue – tu się raczej nic nie zmieni :doh: może jednak sie zmieni :)

A jeżeli Janek organizuje swoje eskapady w całości sam... Jaka będzie wtedy Twoja opinia na temat ekipy "Rescue" :?:

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 11:45

ALPHATON pisze:na temat organizacji jego eskapad przez ekipę Rescue – tu się raczej nic nie zmieni :doh: może jednak sie zmieni :)

No i właśnie o to mi chodzi. Nie gadamy głupot.

Przypominam że ekipa Rescue skrzyknięta na szybko i nazwana tak przeze mnie to także osoby które dołączyły się do akcji w momencie gdy Janek zaginął - w tym także właśnie ja i Mleczny.
Nie będziemy odpowiadać NIGDY jako osoby które to organizowały, a taką łatkę właśnie próbuje nam się przypiąć.

Dziękuję za uwagę.

luqaszek
Deska: Nobile 555
Latawiec: RRD Addiction 12m/Vision 9m
Postawił piwka: 3 razy

Post07 mar 2012, 12:15

Wydaje mi się ze Eska jako managaer Janka powinna mieć z nim kontakt co najmniej telefoniczny, umieścić na forum i w mediach oficjalne stanowisko dotyczące całej wyprawy.
Wyjaśnić, że całość była profesjonalnie przygotowana i że Janek był dostatecznie dobrze przygotowany na ewentualne niepowodzenie.
Tym bardziej społeczność kite surfingowa powinna się ustosunkować do całej sytuacji dopóki media interesują się całą sprawą bo jak wszystko ucichnie to pozostanie tylko obraz nieodpowiedzialnego kitera.
Nie rozumiem do końca tych apeli o zachowanie milczenia i czegoś co zaczyna wyglądać jak zamiatanie całej akcji pod dywan.
Obawiam się że finał może być taki ze cała akcja zamiast propagować kite skończy się zakazami jego uprawiania na 1/2 wyspie.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 12:16

luqaszek pisze:Wydaje mi się ze Eska jako managaer Janka .

No i tak właśnie w kółko. Jaki menager? Płaci mi ktoś za to ?

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 12:17

luqaszku - czytaj ze zrozumieniem :idea:

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 12:29

LUDZIE :!: :!: :!:

Co to za rozkiminianie/komentowanie, czy Eska jest menago, czy rekinów było 11, a może zero, czy były wizy, czy akcja ratunkowa była zaplanowana....

Nie znam sprawy, to sie nie wypowiadam, czy to takie trudne :?: :?: :?: :?: :doh: :doh:

JANEK WRÓCI TO NA PEWNO WSZYSTKO NAPISZE :idea: :idea: :idea:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post07 mar 2012, 12:37

Haha i myslisz ze to cos zmieni?
Dowiadczeni swoje wiedza i nie ma specjalnie czego komentowac .
Janek ja jestem z Toba . Rekinom dales rady , a zeżrą Cie koledzy :doh: .

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 12:43

Obrazek

recha

Post07 mar 2012, 12:53

Takie są media, to wiadomo od dawna, ale nie powinno się cenzurować niepochlebnych wypowiedzi na forum, zamykać wątków i nie dopuszczać do dyskusji na temat słabego przygotowania wyprawy. Ma to służyć jedynie podtrzymaniu mitu bohatera walczącego z rekinami?
Janek był bliski tego, żeby utonąć - warto dyskutować jak w przyszłości podejmować się takich wyczynów bezpiecznie, a nie tylko klepać po ramieniu.

Zawiódł nie tylko wiatr, ale przede wszystkim plan B.

Barosz21
Deska: SU-2 Warcraft
Latawiec: Zeeko Krush
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 13:02

recha pisze:Takie są media, to wiadomo od dawna, ale nie powinno się cenzurować niepochlebnych wypowiedzi na forum, zamykać wątków i nie dopuszczać do dyskusji na temat słabego przygotowania wyprawy. Ma to służyć jedynie podtrzymaniu mitu bohatera walczącego z rekinami?
Janek był bliski tego, żeby utonąć - warto dyskutować jak w przyszłości podejmować się takich wyczynów bezpiecznie, a nie tylko klepać po ramieniu.

Zawiódł nie tylko wiatr, ale przede wszystkim plan B.

Muszę cie zmartwić. Mój neutralny też usunęli a raczej negatywne zostawili :P jest remis

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post07 mar 2012, 14:07

Czytam i za głowę się łapię... gdzie Wam tak spieszno?
Ostatnia rzecz ktora powinnismy teraz robic, w tym gronie to skakac sobie do gardel...

Przyjedzie Janek, poznamy niezależne od siebie relacje z kilku zrodel - bedzie wiecej szansy na chlodno pisac, mowic. Chociaż mamy już strzepki lub swoje przemyslenia. Ugryżmy się w język, zanim chlapniemy. To nie jest "zle pojęta solidarność" ale rozsadek - zarówno przeciwników czy zwolenników Janka.

Moim zdaniem, na pewno bezwarunkowo powinien powstac obszerny i obiektywny, wielowątkowy artykul podsumowujacy to co sie dzialo - z wypowiedziami osob roznie patrzacych na to co sie stalo, swiadkow wydarzen, osob zaangazowanych ale takze patrzacych nieprzychylnie na Janka, lub osób które pokażą konkretne błedy które zostały popełnione. Taki artykul powinien pokazac sie np. na sieplywa/surfmag, kf.pl - by nie powstawały "legendy z mchu i paproci".

A teraz, dajcie sobie spokój... jest ładna pogoda, idzcie na spacer albo zajmijcie się robotą :!:

chrabcio

Post07 mar 2012, 15:44

luqaszek pisze:Obawiam się że finał może być taki ze cała akcja zamiast propagować kite skończy się zakazami jego uprawiania na 1/2 wyspie.

a to akurat dobry pomysł, wszędzie linki i latawce, nie ma gdzie duck jibe'a kręcić :)

zbrochaty
Deska: Fanatic TrippleX
Latawiec: North Sails: Duke SuperStar
Dostał piwko: 16 razy

Post07 mar 2012, 16:01

> Moim zdaniem, na pewno bezwarunkowo powinien powstac obszerny i obiektywny, wielowątkowy artykul podsumowujacy to co sie dzialo [...]

Tutaj na forum zeglarskim http://groups.google.com/group/pl.rec.z ... d865bdd1e#
jest sporo merytorycznych uwag dotyczących systemów ustalania pozycji na morzu. Warto poczytać...
A przy okazji i są takie komentarze:

Polecam filmik
http://www.youtube.com/watch?v=Gj-h1uZ5mZ8
Zwłaszcza fragment z zapisem odprawy przez radio ze Swinoujscie-traffic
.................
.kto woła traffic ?
- Janek Lisewski
- Pan jest jachtem ?
- płynę z latawcem.
- długa cisza......
- czym pan płynie ?
- Latawcem na desce