a jeszcze w kwestii wyjaśnienia, jeżeli ktoś miałby podobne wątpliwości:
pytanie 6: snowkite = snowboard + kite, skikite = narty + kite, landkite chodziło mi o mountainboarda z latawcem, buggy - sądzę że nie budzi wątpliwości
pytanie 8: w zasadzie mógłbym dać opcję odpowiedzi "inne", aczkolwiek uznałem że te 4 opcje pokrywają wystarczająco dużo źródeł, jednak jeżeli przychodzi komuś na myśl cokolwiek więcej bardzo proszę o podpowiedzi

pytanie 11: Jeżeli uprawiasz kilka równorzędnie, to znaczy że nie masz wyróżnionej jednej aktywności ponad całą resztę
pytanie 14: albo jedno albo drugie
pytanie 15: możesz mieć już swój sprzęt, co nie znaczy że nie planujesz kolejnego zakupu
pytanie 16: jakie w takim razie proponujesz ramy czasowe? ja kierowałem się tym, że jeśli ktoś bierze kite'a kiedy są warunki znajdując czas po robocie czy w weekend przy założeniu że jedna sesja trwa do ok. 3 godzin, to uprawia kitesurfing lub jedną z jego form sporadycznie. Jeżeli jednak czas poświęcony tej dyscyplinie tygodniowo przekracza 5 godzin, to jest to osoba, która przynajmniej 2 razy w tygodniu lub więcej stara się uprawiać ten sport.
Jeżeli nie rozwiałem twych wątpliwości, a pewnie nie zrobiłem tego co do wszystkich pytań, to bardzo proszę o dalsze sugestie.
Pozdro600