jaki materac na śnieg??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 13:17

A właśnie jak o accesa chodzi to czy to na prawde jest aż taki zły latawiec?? Nie nada się na zimę?? Cena nie jest tragiczna a to że nie ma windy to chyba nie jest aż taki straszny minus. A może się mylę. Jednakże skoki na kretowiskach to może być niebezpieczna zabawa. Rozumiem na wodzie zaliczyc przewrotkę albo upadek z wysokości ale spaść z 10m na glebe to mi się nie widzi. W końcu to tak jakbym z 3piętrowgo bloku sobie skoczył na asfalt. POwiem szczerze że serio FS jest moim bustwem jednakże drogawym jak na początek. A ja na zimę chcę poprostu turystycznie sobie pośmigać bez jakichś tam freestylowych tricków których nazwy często się dłużej wymawia niż trick robi :)
No i czy na pewno 6m2 to za młao do samego poślizgania sie??

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 14:43

Myślę, że access to nie jest zły latawiec - nie miałem tego w ręku, ale z opinii innych wynika, że jest szybki, zwrotny i całkiem spoko ciągnie. Przy tej cenie trudno jednak oczekiwać super kite'a do wszystkiego łącznie z wysokimi skokami. Chociaż myślę, że na accessie da się jako tako skakać, ale na pewno nie ma windy porównywalnej z frenzym bo po co wtedy miałbyś kupować 2x droższy sprzęt :?:

Nawet 2m latawiec pociągnie Cięna nartach po śniegu. Na sb mógłby być problem ;) Tylko wszystko zależy czego oczekujesz - jeżdżenia z prędkością żółwia albo super szybko (nawet ponad 100km/h) i do tego mega wysoko skakać. Wszystko zalezy od potrzeb i .... stanu portfela niestety :(

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post15 lis 2005, 19:44

hej,

Acces jest spoko i jak sie okazalo w Pinczowie to nie jest tak, ze wcale nie ciagnie do gory. Ciagnie a jak sie wybijesz do tego z hopki to leeecisz.

6m?? to troche malo. 8 albo 10 - zalezy od wagi.

A jezeli lubisz FS to wyszedl teraz jakis tani latawiec na snieg. spytaj Onza ;)

Pozdro

P.S. Access na poczatek jest bardzo wskazany a po sezonie napewno go sprzedasz bez problemu bo Ozony w drugim obiegu schodza jak swieze buleczki.

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 07:57

Ale popatrzyłem na ceny i acces kosztuje w granicach 2000 nówka sztuka no to ja za taką cenę mam FS rooki2 9m2 1800zł no i teraz kwestia tego z jaką ceną wystartuje FS za cool'a 9m2 bo jak nie będzie sporo droższy od rookiego to łykam cool'a i nie ma dyskusji.

FlySurfer rulez!!

Awatar użytkownika
kamilKITE
Kontaktowanie:

Post16 lis 2005, 20:51

zgred pisze:FlySurfer rulez!!

SNOWKITE Rulez!!

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post17 lis 2005, 07:20

Hey!

Zgred zamin coś kupisz to postaraj sie przejechac na kilku latawcach, wyrobisz sobie zdanie wtedy na ich temat, wiesz jak jest , poczujesz jak smakuje kiedy to poliżesz ...
Wpadnij do nas to damy Ci posmakowac Ozona, pewnie bedzie i onzo wiec dasz rade tez poczuc FS.
Czasami lepiej przez miesiac zacisnac pasa i smalec szamac niz wybierac rodzynki z ciasta potem tylko sie przygladac tym, co wczesniej smalec zarli ...
:P

pozdro Apache

Awatar użytkownika
zgred
Kontaktowanie:

Post17 lis 2005, 07:29

Ano pomysł dobry i raczej do wykonania. Gadałem z enozo i jak będą gdzies w okolicy Wawki latac to ja sie podłączę z miła chęcią. Nie mówię, że nie chcę próbować. Jednakże Ozone i FlySurfer hmmm... Dla mnie jeżeli cena podobna Acces i Cool no to wszystko jasne (przynajmniej teoretycznie :) ) ale i design FS mi się bardziej podoba. Przecież równie dobrze mógłbym kupiś jakiegoś pompowańca (ktoś mi wciskał za 800zł na priwie - pozdrawiam tego kogoś) ale mi się pompowańce nie podobają. Jakoś mnie pociągają tysiące sznurków i brak pompki :)

A przecież o zaciskaniu pasa mówiąc. Kaski jeszcze nie mam (jest w trakcie kołowania bo i tak musze mieć czy tak czy siak) więc jest czas na próby, kontakty, rady, porady i testy. Jestem otwrty na wszelkie propozycje. Z chęcia spróbuję ozona fs'a i czego tam jeszcze będę miał okazję. BYć może się okaże, że zmienię zdanie co do firmy ale to tylko być może !!!

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post17 lis 2005, 08:11

kamilKITE pisze:

SNOWKITE Rulez!!

O :thumbsup:

Awatar użytkownika