Co2 czy Diesel 2005 12m w tej samej cenie? Co wybrac?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Gość

Post11 gru 2005, 16:43

Witam,
wlasnie licytuje na ebay.de te 2 latawce. Co2 uzywana z reconem II, barem, linkami. Diesel nowy z gwarancja, musze dokupic bar i linki. Cena baru na ebay - ok 80-120E. - w sumie na razie wychodza podobnie cenowo - ok 1500-1700 pln.
Jestem poczatkujacy - kurs w 2/3 zrobiony, pierwsze starty na wodzie nieustane (za dlugo). Zamierzam uzywac latawca teraz - na sniegu - zal mi sezonu. Oczywiscie z kims juz latajacym, zeby sie nie zabic.
Co brac?

Awatar użytkownika
Max

Post11 gru 2005, 22:48

Witam
Cóż moge Ci doradzic na CO2 nie pływałem więc nie mam pojęcia co to za kit. Natomiast Diesel nie występuje w nieparzystej rozmiarówce wieć albo 11m albo 13m. Miałem okazje latać w tym sezonie na Dieslu i musze przyznac ze kit jest bardzo przyjemny z dobrym depowerem w standardzie wyposażony w system Auto Pilot który umożliwia bezproblemowy start z wody. Dużą zaletą jest system one pompe który umożliwia pompowanie całego kita przy użyciu jednego wentyla, to naprawde ułatwia życie. Ci którzy mnie znają wiedzą ze mam skłonności do marki SS więc osobiście bym doradzał Ci Diesla mysle że nie bedziesz zawiedziony tym wyborem.
PZDR Max

Cateto

Post12 gru 2005, 01:43

Diesel i jeszcze raz diesel!!! co2 to przy nim nielot, a w dodatku bar jest do dupy bo przeciera sie (technologia carbon:) tam gdzie przechodza przez niego 2 linki deepowera...z czasem zmienia sie w super ostry noz ktory z chirurgiczna precyzja tnie te wlasnie linki...

PiotrM

Post12 gru 2005, 03:16

pavelito pisze:Diesel i jeszcze raz diesel!!! co2 to przy nim nielot,

Wez pod uwage - ja jeszcze nie latam ;) CO2 poszla za jakies 1500 pln (loco Polska), Diesel za +- 1900 komplet. Pierw jednak chyba sie wmiksuje w towarzystwo snowriderow z Wawy i poogladam snowkitea na zywo - wtedy sie zdecyduje. Napalalem sie na CO2 - byla tania i bezpieczna dla poczatkujacego.

Cateto

Post12 gru 2005, 19:35

Wez pod uwage - ja jeszcze nie latam

nielot odnosi sie do wlasciwosci lotu i ogolnego zachowania w powietrzu tego latawca a nie do mozliwosci "latania" na nim....

Napalalem sie na CO2 - byla tania i bezpieczna dla poczatkujacego
czyzby tak mowil obis na ebay'u?:)

PiotrM

Post12 gru 2005, 21:26

[/quote]czyzby tak mowil obis na ebay'u?:)[/quote]
Nie, to raczej z recezji forumowej - Igora bodajze. Nie chce sie uczyc na wysokim AR

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post12 gru 2005, 22:22

Jaki k... skalpel??
Primo ultimo: jeśli się nie pływa tylko siedzi na brzegu to w żdnym kajcie nic się nie przetrze.
Segundo ultimo: pokaż mi firmę, która daje w zestawie takie linki i bar bez skalpelka, co by się nie przecierały????

North, Naish.......niech zgadne na pewno w Slingu się nie przecierają;)
Chetnie spytałbym o to Lentena.

P.S. Nie powinienem tego przytaczać ale opinia jednego z najlepszych naszych kajciarzy - "Balbinki", który to plywa na Norcie i który przepłynał sie na co2 2005 w Brazylii jakies 3tyg temu była nadzwyczja pozytywna :idea:

Cateto

Post14 gru 2005, 12:37

...to, ze masz inne zdanie nie znaczy, ze musisz mnie obrazac...
rozumiem tez twa reakcje w obronie wlasnych interesow. widzialem jednak niejeden bar przetarty w ten sposob i sam na pewno wiesz o czym mowie. tym bardziej ze reklamacje tej usterki sa rozpatrywane pozytywnie przez dealerow (nie wiem jak w polsce, ale gdzie indziej tak )

Crazy Horse
Deska: Cabrinha Spectrum
Latawiec: Cabrinha Drifter
Postawił piwka: 29 razy
Dostał piwko: 117 razy
Kontaktowanie:

Post14 gru 2005, 16:01

Nie powiedzialem ze sie nie przecierają i wiem że jeśli ktoś tylko zgłosił sie z takim problemem do Board Sportu to na pewno dostał metr czy dwa na zapas.
Zgadza się, myślę że wymieniałem z 6 linek z czego 4 w szkolnych kajtach więc wybacz.

Wróć do „Forum Główne”