Trapezy co wybrac??

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
gato
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 21:09

Czesc:) jestem wlasnie w trakcie wyboru trapezu i mam do wyboru: Dakine fusion siedzeniowy lub Naish ledzwiowy. Dodam ze dopiero zaczynam przygode z kaitami. Do windsurfingu uzywalem siedzeniowego byl dobry zawsze na swoim miejscu, w ledzwiowym obawiam sie ze bedzie nieco wedrowal, aczkolwiek wydaje mi sie ze daje on wieksza swobode ruchów.
Moze wrato posiadac oba??;) jakie są wasze opinie na ten temat?? Dzieki za odpowiedzi:)

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 21:11

biodrowy !

Szmerek
Deska: Balance
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post06 sty 2006, 23:21

Jak mi mówili: Trapez z gatkami lepszy do nauki, dla poczatkujących. Ten drugi bardziej profi.

Ja uczyłem się na siedzeniowym - przez parę początkowych godzin kursu, po czym przesiadłem się na lędżwiowy. Ten pierwszy ograniczał mi ruchy.

Prawdą jest, że lędżwiowy wędruje do góry, ale tylko w przypadku, gdy będziesz trzymał dłuższy czas latawiec w zenicie (co zgadzałoby się z powyższym zapisem - począkujący dużo spacerują z latawcem w zenicie pod wiatr, bo jeszcze nie potrafią wrócić halsem na miejsce skąd zaczęli).

Wypróbuj, który Ci bardziej pasuje, bardziej leży. Oczywiście z podczepionym latawcem. Posiadanie obu rodzajów trapezów uważam za zbyteczne. I tak będziesz pływał w tym, w którym ci jest wygodniej...

Czyli w lędżwiowym
:D

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 02:57

zdecydowanie wysoki trapez!!!

nabyłem jakis czs temu typowo kiteowy trapez mystic darkrider i naprawde dobrze leży...bez podchodzenia pod brodę :D

Awatar użytkownika
pitoo
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 02:58

zdecydowanie wysoki trapez!!!

nabyłem jakis czs temu typowo kiteowy trapez mystic darkrider i naprawde dobrze leży...bez podchodzenia pod brodę :D

gato
Kontaktowanie:

Post09 sty 2006, 11:16

Dzieki za odpowiedzi to rozmylo moje wachania w wyborze:)

Wróć do „Forum Główne”