Tak sobie dumam....

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
wlad

Post09 lut 2006, 14:24

Hej rolnik,

widze ze wygrales teleturniej wiem wszystko :wink: .
Ja mam inne zdanie, do speeda 17 deska 160cm jest bardzo ok, plywac mozna rowniez komfortowo, a nie tylko wyczynowo. Szczegolnie ludzie dobrze zbudowani czasami maja inne potrzeby plywajac w Polsce.

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 lut 2006, 14:40

Nie no kompletnie zielony nie jestem jeżeli chodzi o puszczanie latawców. Jestem tylko kompletnie zielony z latawcem na wodzie. Jeżeli chodzi o windę to czytałem i widziałem (na filmikach) i powiem szczerze, że czuje respekt do "duzych" latawców. Ale przeciez jak sie za mocno latwczykiem nie będzie wywijać to i windy sie nie włączy. Zwroty można robić powoli, odpuścic trochę - nie ostrzyc i wsio będzie ok. Jak się człowiek przyzwyczai do mocy to i zacznie się kręcić "costam". Normalne dla mnie. Jak jeździłem motorkami troszke (czeskimi) to się nie bałem zbytnio, ale jak wsziadłem na honde CBR 1000 to już sama praca silnika przyprawiła mnie o szacuneczek - jeszcze pare razy po gazie na luziku i nogi miekkie. Ale rusza się z dwójeczki bez gazu i potem czuje co maszyna potrafi. Minął pierwsze szoki i jeździ się ostro - byle by z głową ( i jak to ktos napisał z jajami). Czuję że z latawcami jest tak samo. Mam radsails 3 i 6 kiedyś na samym początku bałem się puszczać 3m przy wiaterku 5m/s (fakt że bez dechy i niczego) a teraz jak mam 6 w rękach to i 7m/s jest mało :) Kwestia przyzwyczajenia się. A zdaje mi sie że 17 speed to juz raczej nie dla mnie. Można to sobie kupic i zrobic z tego paralotnię ;) ale do pływania i ewentualnie jakowychś ewolucji powietrznych to chyba nie bardzo. Bo przecież można tez kupić psycho2 26m2 i pływać przy piardnięciu komara :) ale jaka to frajda?

Takem czuł, że albo 10, albo 13 i patrząc właśnie na wage raidera wybiore raczej 13 (cholerka żeby się jeszcze dało ten niebieski na żółty zamienic :) )

dzięki za opinie.

Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2006, 14:50

Eeee niebieski bardzo ładny. Naprawdę. Żółciutkie zawsze były najciekawsze, ale cóż... Nie można mieć wszystkiego. Bierz 13 a potem 7 i będziesz miał pełny zestaw ;)

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 lut 2006, 18:04

>widze ze wygrales teleturniej wiem wszystko .

Ciekaw jestem czy latales na speedzie?

Zgred pyta sie czy lepsza bedzie 10 czy 13 !
Wypowiedzialem moja opinie ktora bierze sie stad ze plywam tylko jak wieje a nie jak mam wolny czas.
Najczesciej uzywanym kitem zeszlego roku byl rnino 4 12mkw (ktorego w tym roku wymienilem na r6 bo mi pasi ale na przyszly kto wie moze kolejny speed 7 )
Podobnie czesto uzywalem 16 macha ktory ma gorszy dol od 13 speeda w zasadzie nie bylo sytuacji zeby ktos nawet na 18 zaczynal wczesniej .
Odradzilem tylko koledze Zgredowi kupowanie paralotni :oops: i formuly

<do speeda 17 deska 160cm jest bardzo ok, plywac mozna rowniez komfortowo>
- gdybys dodal ze do 15 knotow to bym sie z toba zgodzil ale jak plywasz na tym zestawie jak pisales do 20 i wiecej to jestes mega hardkorowcem tylko o tym jeszcze nie wiesz

Awatar użytkownika
Kłosa
Kontaktowanie:

Post09 lut 2006, 19:53

Ale ambitna debata powstała:)Niebieski jest fajny.. na żółtym więcej brudu widac :cry: A najfajniejszy kolor to...czerwony!!!Bo 7speed jest czerwony hihi 8)
Rolnik-jak będziesz chciał 7speed-a to daj znac hehe:)

ccat

Post10 lut 2006, 02:01

latam na FS prototypach ale tylko latem wiec potrzebuje tylko dwa rozmiary ale trzy daja komfort.

ccat

Post10 lut 2006, 02:08

ccat pisze:latam na FS prototypach ale tylko latem wiec potrzebuje tylko dwa rozmiary ale trzy daja komfort.

Psy, Vooda i Warriersy :lol:

Awatar użytkownika
zgred
Deska: nbl
Latawiec: ozone, best
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post10 lut 2006, 07:29

I tak wiem że najfajniej by było mieć całą rozmiarówkę :) tylko kogo na to stać - bo mnie nie ;( (a może tak wyjazd na wyspy zamiatac ulice w wakacje :?: ) Jak już kupię, to napiszę moje opinie w poście z recenzją speeda z punktu widzenia kosmity (zielonego ludka). Tak sobie pomyślałem , że to będzie jak po kursie prawa jazdy - niby człowiek umie jeździć ale pierwsze samotne jazdy były takie troche niespokojne :)

Wróć do „Forum Główne”