bartolomeo_n pisze:Carradi pisze:Odpowiedzią na to jest wspomniany Kitesurf Alert wpadasz na spot sprawdzasz jak wieje klikasz meldunek w apce i finito. Tylko nikt tego nie używa wiec nikt sie o warunku nie dowie heh
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tylko jest jeden minus - z tego co widzę, "Kitesurfing Alert" jest tylko na iOSa ...
Więc pytanie pozostaje otwarte - co gdybyśmy mieli taką apkę 'cross-platform'?
Używalibyście? Ankieta?
Nie chcialbym Waszego zapalu studzic, ale np dla mnie to nie bedzie dzialalo. Ja jako kajciarz szuwarowo-bagienny, z racji moich obowiazkow sluzbowych moge plywac tylko w weekendy, zazwyczaj bedzie to plywanie w okolicach Poznania. Do wiekszosci spotow, ktore wchodza w gre mam mniej wiecej 1-1.5 godz jazdy. A w tym czasie to sie duzo rzeczy moze zmienic. Nikt kto bedzie na spocie, nie bedzie uaktualnial sytuacji co godzine, a kajciarzy np w Zninie bedzie jednoczesnie max 5, na Powidzu podobnie, na Kamienicy podobnie. Wiec to, ze ktos przyjedzie na spot i o 9 zda raport, ze jest super, 20 wezlow jak z suszarki to o 10:30-11:00 moze byc juz zupelnie inaczej.
Taka apka ma sens gdy jest 100 kajciarzy, ktorzy aktywnie z niej korzystaja, kazdy przyjezdza o innej porze i kazdy o innej godzinie bedzie raportowal co sie dzieje. Powiedzmy, ze takie miejsce to polwysep (bardzo naciagajac bo aktywnych uzytkownikow takiej apki bedzie 10). A z kolei jak jestem na polwyspie to na spot mam 5 min wiec poprostu jade, obojetnie co gada WG czy meteo.
Reasumujac, nie bedziecie mieli wystarczajacej liczby aktywnych uzytkownikow na jeziorach zeby to mialo sens.
Wiec dla mnie, wystarczy wymienic sie tel, zrobic grupe na whatsappie i wysylac do wszystkich zainteresowanych, co, kto, gdzie, kiedy i jak wieje. Bez pisania kodu, uzywajac tego co jest.