Hej miał ktoś przyjemność albo nie przyjemność lecieć w ostatnim czasie liniami lotniczymi Nesma Arilines do Egiptu głownie interesuje mnie kwestia bagażu .
Chcę się zapakować się w quiver 1,4 m o wadze nie więcej niż 20 kg i jestem ciekaw jakich opłat mogę się spodziewać.
Przeczytałem gdzieś na kiteforum, że za bagaż do 1,6 m i wagi 20 kg nie pobierają opłaty. Oczywiście na oficjalnej stronie przewoźnika nie ma żadnego cennika ile i za co pobierają opłaty nic nie wspominają o bagażu sportowy ani jakich wymiarów może być główny bagaż, na wysłane zapytanie linie lotnicze milczą. Biuro podróży (Alfa Star) na zadane pytanie odpisało, że za bagaż sportowy w Nesma Airlines pobierają około 25E ale oczywiście nie potrafili wskazać z czego ta cena wynika i czy jak się nie zgłosi bagażu sportowego czy cena jest taka sam czy zależy tylko od widzi mi się od osoby która w okienku, przyjmuje walizkę do odprawy.
Z góry dzięki za pomoc jak ktoś ma doświadczenia z tymi liniami lotniczymi albo jest w posiadaniu jakiegoś cennika.