Mój pierwszy . . . skok

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
skoczek :)

Post23 kwie 2006, 23:26

czesc
mam pytanie czy jezeli płynac na prawym halsie gwałtownie skieruje latawiec do zenitu i ponownie skieruje latwaiwc do punktu wyjscia Skocze - jestem ponad powierzchnia wody - lece :) - moje pytanie brzmii jak mam wyladowac Odrazu krawedziujac ?
dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Adam S
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post23 kwie 2006, 23:50

nie robić tego ;)
lądować z wiatrem, krawędziować po wylądowaniu.

Awatar użytkownika
eska
Postawił piwka: 51 razy
Dostał piwko: 30 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2006, 08:36

skoczek :) pisze:czesc
mam pytanie czy jezeli płynac na prawym halsie gwałtownie skieruje latawiec do zenitu i ponownie skieruje latwaiwc do punktu wyjscia Skocze

czesć :) Jeśli skierujesz latawiec od razu z zeniutu do punktu wyjścia to może i skoczysz, ale polecisz bardzo płasko i szybko do przodu i raczej nie wylądujesz :wink:

Jak już kajta dasz szybko do zenitu (warto także przed samym zenitem zaciągnąć bar do siebie ) , to jak już tam będzie postaraj się go chwile w tym zenicie przyrztmać - nie dość że skoczysz to jeszcze polecisz kawałek :) przed samym zetknieciem deski z wodą ponownie skieruj latawiec na prawo tak żeby pociągnął cię dalej.

powodzenia.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2006, 09:01

zapomnialas jeszcze es o krawedzi przed wybiciem ;) zaciagajac latawiec do zenitu nie dociskajac mocniej krawedzi wybicia twoja parabola lotu ;) bedzie bardzo plaska (co prawda ma to tez zwiazek z latawcem) i daleko nie polecisz.

Szmerek
Deska: Balance
Latawiec: Ozone
Kontaktowanie:

Post24 kwie 2006, 09:37

Wróć do „Forum Główne”