Latawiec na Kraje typu Egipt/Rodos

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Gość

Post02 maja 2006, 20:33

Witam forumowiczow :) ,

Mam szybkie pytanko. Jestem po IKO II i zaliczonych paru dniach plywania i startow z deska. W miare wolnego czasu planuje wyjazdy w miejsce takie jak El gouna lub Prasonisi. Narazie mam SS Diesla 11m z 2005. Chce w miare mozliwosci finansowych powiekszyc swoj zasob latawcow. Czy na w/w kraje wystarczy jak dokupie np Yarge 06 7m ? Czy sugerowalibyscie jakis inny rozmiar ? Dodam ze waze ca. 78 kg.

Dzieki za porade i udanej Majowki na Helu 8)

pozdro

RedSeaZone
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post02 maja 2006, 22:47

Witam

Jest tak.
Masz 11 i bardzo dobrze :)
Na Polskę potrzebujesz o 4 m2 większy.
Na Egipt potrzebujesz o 3 m2 mniejszy.

Najczęściej tu używane kity to właśnie od 6 do 12 :D

Im silniejszy wiatr tym bardziej zmniejsza się oczuwalna różnica pomiędzy rozmiarami.

Tzn np 11 i 15 chodzą fajnie na styk, a już luka pomiędzy 7 a 11 może być lekko wnerwiająca. :evil: :

Gdybyś dorwał 8 np Torch (a tego ci u nas pod dostatkiem :) ) było by idelanie. :idea:

Zapraszamy do RSZ.
Jak się nie zdecydujesz na zakup to śmiło wpadaj, przetestuj i kup se jakąś prawie nówkę.

Jak chcesz to zapytaj jeszcze o zdanie Zimasa - on siedzi już będzie 2 lata nad Czerwonym.

Salam

Camel

Awatar użytkownika
bonzo

Post03 maja 2006, 05:19

Dzieki Camel za odpowiedz :)

Czyli jak rozumiem 7m to "ciutek" za mało .... Rozumiem że mam szukac 8m i zrezygnować z zamiarów kupna Yargi siedmio metrowej .... :?:

Okej - rozumiem 8)

Czyli reasumując zestaw : 8-11-15 będzie dla osobnika jak ja na początek na warunki egipt/rodos/polska ok ?

BTW : orientacyjnie Naish Torch 8m2 (lekko przelatany) to koszt jakiego rzędu ? A co myslicie o Airush Flow 8m2 ?

pozdro

Wróć do „Forum Główne”