Pablo pisze:Tak więc czekam na opinie
Dzięki Pablo za ładne i mądre podsumowanie.
Nie rozumiem jednak gdy piszesz:
najistotniejsze moim zdaniem jest usunięcie spamu
i jednocześnie pozwalasz na rejestrację 10 tys spamowców.
No jak ?!?! Czy masz płacone za każdego zarejestrowanego?
Czy po prostu po ludzku nie masz czasu na to forum i pozwalasz rejestrować się każdemu?
Czemu nie chcesz zrobić tak jak Toby? który jeszcze podsyła mi dodatkowe wyjaśnienie:
There are not hundreds of new users...so it is no problem at all.
And it is quick...takes about 10-15 seconds for each user.
The moderator gets an email with two links...one is to view the profile, one to activate it. Easy.Będziemy wdzięczni za szczere wytłumaczenie powyższego, bo to kluczowa sprawa.
Jeśli to forum przestało Cię interesować to odsprzedaj je - uszanuj tych którzy chcą coś dalej działać.
Jeśli jednak zależy Ci na największej bazie danych KS i historii polskiego kajta to, wybacz za brutalność, weź się ogarnij
Skoro w wątku wypowiada się mistrz Polski, lat 24, to znaczy że zależy na tym forum nie tylko starym prykom jak ja.
Nie ukrywam, że pobudziłem się do tej aktywności ze względów egoistycznych. Napisałem ileś tam tysięcy postów. Niektóre krótkie i bez sensu ale też i takie nad którymi siedziałem kutfa kilka godzin a może dni!
Teraz patrząc jak toną one w szambie spamu ściskam się w bólu. Ciebie to nie boli?
i w drugiej kolejności premiowanie wartościowych treści [3] [4]. Wykonanie tego ostatniego będzie moim zdaniem najtrudniejsze. W czasach świetności forum, ilość merytorycznych postów była znacznie większa, dlatego nie przeszkadzało tak bardzo czytanie bełkotu, który zawsze był i będzie obecny. Myślałem nad rozwiązaniem punktowania wypowiedzi - a la
http://stackoverflow.com/ - ale nawet takie rozwiązanie jest proste do obejścia :/ .
Myślę, że to jest ściema co piszesz. kogo obchodzi stackflow i czwartorzędne sugestie jak po uszy toniemy w gnoju spamu.
Kiteforum.pl ma gangrenę i zamiast szminki czy botoxu potrzebuje amputacji! Jak powstrzymamy gangrenę i uratujemy ciało przed śmiercią to wówczas pomyślimy nad upiększaniem.
Teraz propozycje o jakie pytasz.Fajne wrzucił TrueKejner. Podoba mi się jego pomysł na usunięcię martwych działów i skupienie się forumowiczów na głównym - tak jak KF.com.
Z mojej strony:1. Rejestracja tak jak podpowiada Toby i dodatkowo wpłata jednorazowa 10PLN na konto KF.pl - z tego będzie opłacany moderator.
Wiem, że paru wybuchnie śmiechem. A ja na poważnie - wierzę, że z tego bagna można zrobić jeszcze elitarne miejsce gdzie ludzie będą chcieli płacić aby móc postować

Taka wpłata z automatu odstraszy 99% spamowiczów, zgadza się?
2. Wydelegowanie moderatora odpowiedzialnego za rejestrację - odpłatnie. Myślę, że za 500PLN miesięcznie znalazłby się chętny. Może jestem naiwny ale wierzę, że zarabiasz jakieś grosze za to forum. pokryłyby koszty moderatora?
3. Z automatu wywalasz wszystkich co napisali mniej niż 30 postów z wyjątkiem tych którzy poproszą osobiście o litość. Wystarczy umieścić wyjaśniający wątek. przeprosić, że ktoś niewinny ucierpi oraz dać termin zgłaszania się. Niestety jak walczy się z gangreną to trzeba odciąć tez trochę zdrowej tkanki. Myślę, że każdy to zrozumie.
4.
Teraz fajny pomysł - NOWE POSTY nie uwzględniałyby działów: BIZNES, GIEŁDA, OFERTY pracy i wczasów oraz SMIETNIK.
Po prostu klikam NOWE POSTY i widzę te bardziej interesujące posty a nie tysiące ogłoszeń! Zupełnie inaczej odbierałbym to forum! A WY?
5. Absolutny zakaz postowania sprzedaży poza działem giełda.
6. Absolutny zakaz postowania ofert pracy, wyjazdów, reklam poza odpowiednimi działami.
7. czy nie można wrzucić wszystkich tych komercyjnych ofert do jednego działu pt KOMERCJA? po co wyróżniać coś co z natury wyniszcza forum?
8. Giełda - zrobiłbym jeden dział na cały ten szmelc czyli deski, latawce, trapezy, skarpetki, snowkite itd. Jeden dział pt GIEŁDA a nie 4 podfora! - czemu mamy ułatwiać życie giełdowiczom skoro jest jedna z przyczyn gangreny. Nie rozumiem.
To na razie tyle tak na szybko

- bójcie się - rozwinę się po szczerych odpowiedziach Pablo.