Widzieliście to? 4,5 m2 przy 15 węzłach!!! w wydaniu Bruno Legaignoux
polecam link do filmu
http://www.inflatablekite.com/sitebow/movies.html
jednak jest jeszcze wiele do powiedzenia w temacie kite-bow!
pozdrawiam
__kater__ pisze:Bardzo mi sie podoba taka opcja bo poza zwrotnością w powietrzu nie da się ukryć ze zaletą bedzie łatwość podrozy z takimi szmatkami![]()
eska pisze:__kater__ pisze:Bardzo mi sie podoba taka opcja bo poza zwrotnością w powietrzu nie da się ukryć ze zaletą bedzie łatwość podrozy z takimi szmatkami![]()
OK, wszystko piekne ale ale małe jest szybkie, a to nie zawsze jest zaletąOsobiście myślę, że 6m to minimum, potem to już osa ...
pozatym zastanawiam się czy opadanie na małym latawcu nie będzie krótsze niż na dużym, skoro wiatr wieje w poziomie a nie w pionie a opadamy w pionie i poziomie czyli dochodzi skłądowa sił, a powierzchnia nośna mniejsza czyli jedna składowa mniejsza hang time krótszy ...
tak sobie kombinuje troche i w każdym razie coś mniejszego niż 6 -7m chyba nie ma sensu
onzo pisze:Ja najchętniej pływałbym na kite'ach o rozmiarach 7m i 9m tzn 9m na słabsze wiatry (hehe od 8 do 25 węzłów) i 7m na mocniejsze (od 18 węzłów w górę
). I nic więcej. Nieważne czy bow, c-shape, komórka - takie rozmiary są chyba najoptymalniejsze. No i powinny pozwolić na w miarę optymalny hang-time.
brunolgx pisze:A large kite will never be as fast as a small one. It’s why the best solution is to make kites with better lift/area ratio. The dream or goal is a 8m kite that you can use in 12kts.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 22 gości