WAKE a IKO

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 00:00

Moze mi ktoś wyjasnic dlaczego na stronie IKO szkola WAKE ma status zawieszonej. Czyżby mowili ze maja coś wspólnego z IKO a nie maja ?? Prosze o wyjaśnienie ponieważ chce sie wybrac do WAKE w sierpniu na kursik. Z góry dzieki. Pozdrawiam.

TOXIC

Post11 maja 2007, 00:22

Kolego wybierz sie na Małe Morze do Konia napewno niepożałujesz.Super klimat.

Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 00:27

Z tego co czytałem WAKE wydał mi sie najfajniejsza szkoła głównie za to ze nie liczy sie czas tylko zdobyte umiejętności. A możesz podać wiecej szczegółów odnośnie tego "Małego Morza u Konia"

Awatar użytkownika
Mareck
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 00:37

Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 00:45

No to sory za posta.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 01:45

TOXIC pisze:Kolego wybierz sie na Małe Morze do Konia napewno niepożałujesz.Super klimat.

tym bardziej że nigdy nie mieli IKO, wiec nie mają problemu :wink:

jak my

jeszcze przez chwilę :wink:

Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 02:46

Sprawa została mi ladnie wyjasniona wiec dalej chcemy jechac do was :D

beginer

Post11 maja 2007, 03:31

Cześć, jestem nowy :) i też będę się uczył na Helu i też to zauważyłem.
caspero pisze:Moze mi ktoś wyjasnic dlaczego na stronie IKO szkola WAKE ma status zawieszonej. Czyżby mowili ze maja coś wspólnego z IKO a nie maja ??

Ja też się zasatanwiałem dlaczego? I wydaje mi się, że odpowiedź znalazłem sam na stronach IKO i na wake.pl. Ponieważ na stronie iko znalałem, że obowiązkiem szkoły jest:
2. Lead courses with IKO qualified instructors.

a szkoła zawieszona to taka co:
Suspended: centers who have not met the requirements

http://www.ikointl.com/kiteboarding_cen ... ?menu_id=2
Z kolei na stronie www.wake.pl znalazłem w opisie kadry jakieś 13 instruktorów i tylko 2 licencjonowanych IKO w tym właściciela (tak sądzę), więc uznałem to za powód i zrezygnowałem.
http://www.wake.pl/kite_squad.php
Jak się zastanowiłem nad tym co piszesz, żę:
najfajniejsza szkoła głównie za to ze nie liczy sie czas tylko zdobyte umiejętności

to doszedłem do wniosku, że to dlatego żeby uczyć poświęcając jak najmniej czasu czyli gorzej dla uczących się. Bo jak już coś ci zacznie wychodzić to mogą ci powiedzieć "dziękuję - do kasy proszę", bo następni z kasą czekają. Jak masz pewne godzinki to sobie poćwiczysz pod okiem instruktora tak długo jak załaciłeś. Wybieram się w tym roku na Hel zacząć z kitem i patrzyłem na www wszystkich szkółek. Jakoś wszyscy uczą na godziny i z czegoś to wynika. Ja tam łamagą nie jestem ;) więc myślę, że się zmieszczę w czasie i jeszcze sobie popływam. Tak siedze i się uczę i sobie myślę nocą...

Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 04:49

beginer pisze:Z kolei na stronie www.wake.pl znalazłem w opisie kadry jakieś 13 instruktorów i tylko 2 licencjonowanych IKO w tym właściciela (tak sądzę), więc uznałem to za powód i zrezygnowałem.

W linku wyżej jest napisane ze to przez ubezpieczenie za które bez sensu jest placic poza sezonem :/ mam nadzieje ze dobrze zrozumialem

beginer pisze:Jak się zastanowiłem nad tym co piszesz, żę:
caspero pisze:najfajniejsza szkoła głównie za to ze nie liczy sie czas tylko zdobyte umiejętności

to doszedłem do wniosku, że to dlatego żeby uczyć poświęcając jak najmniej czasu czyli gorzej dla uczących się. Bo jak już coś ci zacznie wychodzić to mogą ci powiedzieć "dziękuję - do kasy proszę", bo następni z kasą czekają. Jak masz pewne godzinki to sobie poćwiczysz pod okiem instruktora tak długo jak załaciłeś. Wybieram się w tym roku na Hel zacząć z kitem i patrzyłem na www wszystkich szkółek. Jakoś wszyscy uczą na godziny i z czegoś to wynika. Ja tam łamagą nie jestem ;) więc myślę, że się zmieszczę w czasie i jeszcze sobie popływam.

Ja jestem troszke innego zdania nigdy nie plywalem na zadnej desce wiec obawiam sie ze raczej nie zdaze, lamaga tez raczej nie jestem ale raczej nie cieszyl bym sie gdybym czegos nie zalapal a oni powiedzieli by mi ze sory ale twoje 3h minelo dowidzenia. Pozatym w ktoryms poscie Ziomka przeczytałem ze jezeli ktos szybko zalapie moze sobie potem spokojnie poplywac i potestowac sprzet.

beginer pisze:Tak siedze i się uczę i sobie myślę nocą...

A mnie dopadla bez senność i tez siedze i mysle noca :?

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post11 maja 2007, 08:14

Ja robilem IKO i polecam wake. Ale to taki temat ktorego nie da sie obiektywnie ocenic bo kto robi kilka kursów IKO :?:
Klimacik w bazie jest bardzo wyluzowany (nawet bym powiedział że za bardzo :) ) Ale to co ma dla mnie duże znaczenie jako kursant dostałem promocje na sprzęt :D
No i możesz liczyć na wsparcie merytoryczne instruktorów.
A tak to przecież nie wejdziesz z ulicy.
Co do kursów nie chce tu pisać że wake.pl jest super fajne bo nie wiem jak to wygląda w innych szkołach ale na pewno polecam zrobienie IKO w jakiejkolwiek szkole.

W moim przypadku było tak że nauczyłem się szybko i trwało to 4dni po nie wiem ile godzin (4-6 wrażenie subiektywne). Jak ja kończylem kurs to większość kursantów męczyła starty z deską. Zatem na pewno będzie to więcej niż te powiedzmy 15h.

Ale :) jeżeli zależy ci na kasie to nie rób IKO. Ja mogłbym się zamknąć w znacznie niższej sumie. Wystarczyło wziąć nie szkołę tylko kogoś kto szkoli osobiście, kilka godzinek i kilka stówek zaoszczędzone. Jednak wybrałem wake i jestem zadowolony :)

Awatar użytkownika
Marcin78
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 08:20

:shock: Temat wraca cyklicznie co roku.
Pozatym kolega "beginer" wraz ze swoim wywodem ta temat zawieszenia licencji dolaczył do KF 11.05.2007 i jak na "beginera" popisał sie doglebna analiza przepisow IKO juz w 1 poscie.

Wniosek:

KONKURENCJA NIE SPI!!!!! :D

P.S. Zrobilem w tej szkólce iko 1,2,3 i zalapałem o co chodzi bardzo szybko i NIKT nie zabierał mi deski,latawca ani nie biegał za mna po wodzie zapraszajac do kasy.
beginer pisze:to doszedłem do wniosku, że to dlatego żeby uczyć poświęcając jak najmniej czasu czyli gorzej dla uczących się. Bo jak już coś ci zacznie wychodzić to mogą ci powiedzieć "dziękuję - do kasy proszę", bo następni z kasą czekają

A jak nie zacznie wychodzic??? :D

Awatar użytkownika
kukems
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 2 razy

Post11 maja 2007, 08:32

Pozatym w ktoryms poscie Ziomka przeczytałem ze jezeli ktos szybko zalapie moze sobie potem spokojnie poplywac i potestowac sprzet.

Czyżbym o czymś nie wiedział ?
Mi właśnie troche brakowało spokojnego popływania kilka godzinek.

eko
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 08:57

Ziomek. pisze:
TOXIC pisze:Kolego wybierz sie na Małe Morze do Konia napewno niepożałujesz.Super klimat.

tym bardziej że nigdy nie mieli IKO, wiec nie mają problemu :wink:

jak my

jeszcze przez chwilę :wink:

Konik wydaje IKO :evil:
Cyt. z www.pol20.pl :
"Wystawiamy certyfiakt IKO ( www.ikorg.com )
W naszej szkole uczymy na małych, łatwych i bezpiecznych latawcach.
Cena każdego kursu w naszej szkole obejmuje opiekę instruktora, sprzęt
(deska, latawiec, trapez, kamizelka) i ubezpieczenie.
Kursanci, którzy ukończyli 8 godzinny kurs mogą wypożyczać u nas sprzęt.
Osoby niepełnoletnie muszą posiadać pisemną zgodę rodziców
"
to juz z mojego punktu widzenia nie zdrowa konkurencja, dziwie sie tylko, ze cH juz nie bierze w tego rodzaju dyskucjach udzialu.. w sumie :idea: sam tez bym nie bral na jego miejscu...
ah i jeszcze jedno, sam robilem tam IKO jakis czas temu..

beginer

Post11 maja 2007, 08:59

Marcin78 pisze::jak na "beginera" popisał sie doglębna analiza przepisow IKO juz w 1 poscie

Dzięki za uznanie, ale to jest napisane na kolorowo, w ramce, na środku pod pierwszym klikiem. Nic dogłębnego - raczej zrobione tak, żeby się od razu rzucało. Skoro się miało rzucić to przeczytałem. A zaczęło się od dokładnego czytania sztywnego topicu o szkółkach u góry, a tam iko i iko. Co to to iko itd...Co prawda siedzę trochę w takich tematach, ale w zupełnie innej dziedzinie. Skoro mówicie, że wake jest ok. no to jeszcze raz się przyjrzę, bo ktoś mi też polecał szkołę kite.pl.

Awatar użytkownika
caspero
Kontaktowanie:

Post11 maja 2007, 09:52

instruktorzy mają wydane dyspozycje
by w przypadkach nadzwyczaj szybkiej nauki kursanta
(a o taką jak widzę chodziło)
umożliwić napływanie się do końca dnia

To kawalek wypowiedzi Ziomka z innego Postu.

Nie chcialem doprowadzic do spiec konkurencji tym postem.

Wróć do „Forum Główne”