CABRINHA 2010 FAJNE LATAWCE :)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 13:28

fando pisze:
tia .... latawce prosto z chin ! :thumb:

a nie TO właśnie postulowałeś dwa posty wyżej? :lol:

MNIE to nie bulwersuje
- ja zasady rynku na swoje potrzeby znam i stosuję
- póki co z powodzeniem
"ubolewam" jeśli TO kogoś bulwersuje :wink:

pzdr

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 14:05

fando pisze:
Ziomek. pisze:
evolutionVIII pisze:
Mleko prosto od krowy :thumbsup:

to zobacz na swój sprzęt, nie tylko kite, ale TV, audio, AGD itp to zorientujesz się że 95% tego co masz jest z CHIN, zrobione za miskę ryżu.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 14:36

przemjas pisze:
fando pisze:
Ziomek. pisze:

to zobacz na swój sprzęt, nie tylko kite, ale TV, audio, AGD itp to zorientujesz się że 95% tego co masz jest z CHIN, zrobione za miskę ryżu.

a Ty do mnie piszesz?
czy JA jestem autorem tego posta który cytujesz?
jak nie ogarniasz cytowania - to użyj klawiatury "..prosto z Chin"

mnie uświadamiać nie musisz , że zdecydowana większość WSZYSTKIEGO co nas otacza - pochodzi z Chin

Awatar użytkownika
Qba-EPP11
Deska: Czapla Kite., Moses
Latawiec: RRD, Cabrinha, Airush
Dostał piwko: 15 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 17:50

Zasada jest prosta. Wszystko co nie jest Made in China to podróbka :twisted:

Awatar użytkownika
Kisiel
Deska: CzaplaKiteboards :D
Latawiec: North/Cabrinha/Flysurfer
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 14 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 18:02

dobrze że łapię się w tych 5% i nie jestem z Chin hehe

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 20:46

Ziomek. pisze:
a Ty do mnie piszesz?
czy JA jestem autorem tego posta który cytujesz?
jak nie ogarniasz cytowania - to użyj klawiatury "..prosto z Chin"

mnie uświadamiać nie musisz , że zdecydowana większość WSZYSTKIEGO co nas otacza - pochodzi z Chin

pisze do fando, papiera czy jak ten typ sie zwie

mkmiec
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post12 maja 2010, 23:33

fando pisze:tia .... latawce prosto z chin ! :thumb:

Juz takie sa, moze sie skusisz TU ? :wink:

PS: Sprytnie zmieniony temat przez Boardsport.pl jeszcze tylko przy pisaniu posta sie pojawia: "Re: UWAGA ! CABRINHA NIEWIADOMEGO POCHODZENIA ! ! !"
Z reklamy na reklame 8)

Awatar użytkownika
ted
Postawił piwka: 5 razy
Dostał piwko: 2 razy
Kontaktowanie:

Post13 maja 2010, 09:01

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post13 maja 2010, 10:28

Z reklamy na reklame 8)

Czysta gra a temat wisi ciagle na glownym to tak w ramach UCZCIWEJ konkurencji :clap:

maski
Latawiec: sligshot FUEL, RPM
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 08:03

Gumi$ pisze:Czyli jeżeli ktoś może sprzedać taniej to niech tego nie robi? Powjeżdżajcie jeszcze na Wenzela czy osobie odpowiedzialne parę lat temu za SkyT.
Po prostu osoby tam kupujące muszą być świadome że z gwarancji nici. Jeżeli np -1500 zł z ceny to dla nich dobra rekompensata za brak gwarancji to niech kupują...

moment, moment , wszystkie produkty sprzedawane przez nas objęte są gwarancją producenta !!!
nabyte i sprzedawane są legalnie !!!

Awatar użytkownika
fando
Latawiec: PLYNN

Post14 maja 2010, 11:54

przemjas pisze:

czytaj typie ze zrozumieniem .......
....ta zrobione za miske ryzu , prosto z chin , ale dla tego takie drogie jak kupujesz to miedzy toba a producentem zarabia na tym cala armia niepotrzebnych posrednikow takich jak wlasnie dystrybutorzy i inni pazerni marketingowcy , analitycy wymyslajacy ceny z kosmosu ... :mrgreen:

maski pisze:
moment, moment , wszystkie produkty sprzedawane przez nas objęte są gwarancją producenta !!!
nabyte i sprzedawane są legalnie !!!

nie ma dziwnych ...bo jak byscie sprzedawali nielegalnie to byscie mniej zarabiali na tych latawcach :mrgreen: ..... zadziwiajace bo zazwyczaj ludzie jak robia cos nielegalnie to dla tego ze z legalu maja mniej profitow :wink: a nie odwrotnie !

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 12:03

fando pisze:
przemjas pisze:

czytaj typie ze zrozumieniem .......
....ta zrobione za miske ryzu , prosto z chin , ale dla tego takie drogie jak kupujesz to miedzy toba a producentem zarabia na tym cala armia niepotrzebnych posrednikow takich jak wlasnie dystrybutorzy i inni pazerni marketingowcy , analitycy wymyslajacy ceny z kosmosu ... :mrgreen:

g... typie a myślisz że przy sprzedaży w momencie gdy dystrybutor da ci rabat to dużo zarabia??
zdecydowana wiekszość jest z chin, wszystkie transporty, opłaty, marże wszystko się składa na tą wyższą cenę.
wątpię w to żeby producent chciał się bawić w pojedyncze wysyłki prosto do klientów. tak robi kilka większych wysyłek, do dystrybutorów, którzy zarabiają również i dają zarabiać swoim pracownikom.
jest jedna prosta rada na to.
nie chcesz nie kupuj, kup tam gdzie taniej.

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 14:28

Tak oczywiście, bo dla wszystkich to cena produktu = cena jego wytworzenia...
Cena kite'a to nie tylko "zbędni pośrednicy", ale głównie to, że ktoś musi to wymyślić, ktoś musi to przetestować, ktoś musi to dopracować, ktoś musi "lansować" produkt, właściciele firmy też nie są organizacją non-profit, a wydaje mi się, że część tego wymaga.
Zresztą co to w ogóle za pier..., że niższa cena powinna być :?: Też wolałbym mniej płacić za kite'y, ale każdy dystrybutor/diler ktokolwiek, albo ich większość nie robi tego "4fun", tylko żeby ZAROBIĆ. Bez tego (istnienia całej tej struktury) dostęp szarego Kowalskiego do kite'ów byłby zdecydowanie utrudniony. Ja rozumiem, że każdy by wolał wszystko za darmo dostawać, ale popatrzmy na to wszystko może z większej perspektywy :?:
Nie wspominam już o takim "mądrym" wymyśle, że nasza waluta jest słabsza i do tego liczbowo mniej zarabiamy niż Niemcy to co powinniśmy mieć kite'y za 1000zł sprzedawane, a Niemcy za 1000euro :?: ...
pzdr

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 14:45

kowalm pisze:Tak oczywiście, bo dla wszystkich to cena produktu = cena jego wytworzenia...
Cena kite'a to nie tylko "zbędni pośrednicy", ale głównie to, że ktoś musi to wymyślić, ktoś musi to przetestować, ktoś musi to dopracować, ktoś musi "lansować" produkt, właściciele firmy też nie są organizacją non-profit, a wydaje mi się, że część tego wymaga.
Zresztą co to w ogóle za pier..., że niższa cena powinna być :?: Też wolałbym mniej płacić za kite'y, ale każdy dystrybutor/diler ktokolwiek, albo ich większość nie robi tego "4fun", tylko żeby ZAROBIĆ. Bez tego (istnienia całej tej struktury) dostęp szarego Kowalskiego do kite'ów byłby zdecydowanie utrudniony. Ja rozumiem, że każdy by wolał wszystko za darmo dostawać, ale popatrzmy na to wszystko może z większej perspektywy :?:
Nie wspominam już o takim "mądrym" wymyśle, że nasza waluta jest słabsza i do tego liczbowo mniej zarabiamy niż Niemcy to co powinniśmy mieć kite'y za 1000zł sprzedawane, a Niemcy za 1000euro :?: ...
pzdr

mądrze pisze :thumbsup: :thumbsup:
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Awatar użytkownika
schabik
Kontaktowanie:

Post14 maja 2010, 18:54

"kowalm" zgadzam się z Tobą w 100%. Tylko nienormalnością jest ze dolicza sie 30% marże. Szmata u producenta kosztuje 3K a sprzedaje się za 5K...co by starczyło na zimowy wyjazd za ocean.;) Za 2 lata podskoczy konkurencja, a wtedy walka o klienta będzie ciekawsza ;).

Wróć do „Forum Główne”