Sportowiec roku - pomysł na cykliczną imprezę

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 17:50

Marku , dzięki za radę . Pomysl mi się spodobał ale jak to zwykle z wykonaniem gorzej .( patrz wyżej) po co zaczynać coś czego się nie kończy ? ( podobno po tym się rozpoznaje mężczyzn lub chłopców) . Po takich akcjach Pskit robi się coraz mniej poważnym stowarzyszeniem a jego akcje PR leca w dół. Przemyśl to a nie wymądrzaj... Pozdro. Mistrz

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post08 lut 2012, 18:08

MASTER KITEBOARDING fuu1 pisze:Po takich akcjach Pskit robi się coraz mniej poważnym stowarzyszeniem

Po jakich akcjach, Janku?

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 lut 2012, 21:07

Przemyśl to a nie wymądrzaj.
Przeczytaj swoje retoryki z ostatniego roku zastanow sie kogo przypominasz ,czy byl lubiany i czy bylo lubiane cokolwiek wspolnego z nim.Mi nie przeszkadzal nawet powiem wiecej szanuje go uwazam ze forum troche stracilo poniewaz zadko tu zaglada. Jego retoryki dotykaly osoby ale nie dotyczyly waznych spraw . Ktos kto chce sie mianowac przedstawicielem srodowiska musi miec minimum poziomu i kultury .
Ps dla scislosci to nie do Janka bylo oczywiscie :hand:
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 13:07 przez rolnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 12:32

Co się z wami wszystkimi porobiło ??? :doh: :doh: :doh:

Jeszcze kilka lat temu było zupełnie inaczej, wszyscy z zajawką, wszyscy coś chcieli robić i robili. A teraz...... :hand:

kamszot
Postawił piwka: 13 razy
Dostał piwko: 4 razy

Post09 lut 2012, 13:30

dlatego nie biore udzialu w tego typu chorych "dyskusjach"..

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 14:36

Smokie pisze:Co się z wami wszystkimi porobiło ??? :doh: :doh: :doh:

Jeszcze kilka lat temu było zupełnie inaczej, wszyscy z zajawką, wszyscy coś chcieli robić i robili. A teraz...... :hand:

dokładnie tak było ...i wszyscy byli dla siebie milsi ,można było dyskutować i nikt na nikogo nie pluł ... Ale takie już nasze tradycyjne polskie przywary . Osiągnij cokolwiek a będziesz .,

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 14:50

kamszot pisze:dlatego nie biore udzialu w tego typu chorych "dyskusjach"..

Zazdroszczę Ci, że masz taki komfort.
Też bym nie brał udziału w takich chorych dyskusjach ale nie mogę nie reagować jak "bohaterzy" folnego kitu bezpodstawnie i coraz śmielej opluwają PSKite.
Ciemnogród napędzany jest jeszcze przez Mistrza Janka, który nie jest w stanie logicznie odpowiedzieć na proste pytanie tylko jak mantra jęczy w kółko PSkit, pskit, pskit. Normalnie Macierewicz II .
Janek czy Ty kiedyś zrozumiesz, że PSKite to nie worek bokserski, który możesz bez uzasadnienia sobie okładać wzbudzając apluaz gawiedzi?

Apeluję odłomowców folnego kitu, aby założyli oddzielny wątek poświęcony ich obawom itd
a nie oftopikowali plując jak pospolite cioty na PSKite w każdym możliwym wątku (czesto nie wiedząc o czym wogóle piszą (patrz Rolnik, Jurgen).
Z chęcia wejdę w ogień krzyżowy "konkretów" jak to pisze Mistrzu i publicznie zobaczymy kto wyjdzie na oszołoma.

Nie chcę, aby ciemnogród zdominował zupełnie to forum. Na razie pozwalają sobie na coraz więcej. Efekty tego widać:
Smokie pisze:Co się z wami wszystkimi porobiło ??? :doh: :doh: :doh:

Hejtersów coraz więcej, a destrukcja pałoszy się w każdym wątku poza Giełdą :naughty:

Sejsmograf

Post09 lut 2012, 16:25

BraCuru pogubiłeś się, obrażasz ludzi za ich poglądy, jeśli tak Ci zależy na PSKIT to zastanów się czy takie wypowiedzi nie szkodzą mu.
To jest forum każdy może prezentować swoje poglądy, zdanie i pomysły jednemu mogą się podobać innemu nie. Większość osób umie zaprezentować swoje stanowisko ty wielokrotnie również prezentowałeś swoje stanowisko ale forma którą przybrał twoja wypowiedz kiepsko świadczy o tobie.
Obrażasz ludzi których znam.
Przeczytaj na spokojnie co napisałeś i przeproś ludzi których tam wymieniasz.

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post09 lut 2012, 17:51

(patrz Rolnik, Jurgen).
Z chęcia wejdę w ogień krzyżowy "konkretów" jak to pisze Mistrzu i publicznie zobaczymy kto wyjdzie na oszołoma.

Czytaj od roku wszystkie swoje odpowiedzi dla osob o innych pogladach niz twoje :evil: w kazdym jednym masz swoje konkrety .
Przestan obrazac powaznych ludzi bo nie zniza sie do twojego dennego poziomu nawet gdyby chcieli . Albo ludzie sa tacy dwulicowi do osiagania swoich celow albo zwyczajnie woda sodowa udeza im do glow .Przestan moja osobe podciagac pod dyskusje pskit bo mi to dynda nie jestem czlonkiem i mnie nie interesuje .Temat dawno zamknalem wyrazajac w zeszlym chyba roku swoja opinie .
Wiekszosc nabrala wody w usta ....szkoda... chamstwo sie panoszy na forum za sprawa jednej osoby o niewypazonym pysku. Dobrze ze sa ludzie ktorzy nie boja sie glosno tego powiedziec .Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakreconych i zrywam sie z wszelkich polemik z BraCuru (moderatorem ... az kole w oczy :doh: )

Ps;czyste intencje nie wzbudzaja takich zlych emocji :!: :idea: :!:
Ps2;specjalnie dla Radka ..przegladnij wiecej moich postow znajdziesz wicej rodzynkow do orki ortografia nie jest potrzebna
Ostatnio zmieniony 09 lut 2012, 22:41 przez rolnik, łącznie zmieniany 1 raz.

Smokie
Deska: Semente Pocket Rocket, 77
Latawiec: Slingshot RPM
Postawił piwka: 121 razy
Dostał piwko: 77 razy
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 21:06

Panowie dajcie sobie już na luz..... mi osobiście się już od dłuższego czasu nie chce czytać tych wywodów na temat skoków na miszcza, rekordy, zawody etc. Niektórych pociąga rywalizacja innych nie. Jedni ze sobą walczą w ramach sportu, a inni po prostu chcą spędzać miło czas w fajnym gronie... Chyba tyle w temacie..

taki miły numer dla rozluźnienia atmosfery..

phpBB [video]

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post09 lut 2012, 21:16

Rolnik: Nie zamurowało. Pisz do mnie prywatnie wcześniej to przygotuje odpowiedz, a tak to wyprzedza mnie znowu
Smouki- jak w hicie o Mistrzostwo Polski Mastersów sporo już lat temu.

Czytam i serce boli. Nie dlatego, że któryś z kolegów nazwał swojego adwersarza w sposób powodujący odruch agresji. Boli mnie brak uczciwości przejawiający się w opiniach osób piszących jak i tylko czytających. Uważam, że on jest przyczyną całego nieszczęścia. Tzn obraźliwych form przedstawianych poglądów i przede wszystkim ich porsonifikacji .
„ Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem”. Niejednokrotnie sam piałem komentarze, które budziły emocje. Droczyłem się z przywołanym tu Jurgenem i Rolnikiem. Ale z przyjemnością zamieniłbym się z Rolnikiem na kaski, a z Jurgenem, wygodną w tym czasie kanapę, na kilkunastominutowa sesję w Bałtyku zimą. Dowaliłem zapewne tez kilku gościom, którzy posuwali się za daleko w swoich poglądach uważając, że im się to należy. Na szczęście dla mnie byli słabo przekonani do swoich pomysłów i zaprzestali durnych dyskusji.
Dlaczego napisałem o uczciwości. Każdy z nas piszących i czytających na kf ma swoich kolegów czytających często te bzdury. Niektórzy mają nawet Prezesów. Mało prawdopodobne jest aby zgadzali się oni z wszystkimi zgłaszanymi propozycjami i opiniami. I tak nieuczciwość ta polega moim zdaniem na nie zajmowaniu stanowiska w sprawach toczącego się sporu. Na chowaniu głowy w piasek zamiast przedstawieniu swojego stanowiska. To że pisze kolega nie jest argumentem na to, żeby napisać mu :spadaj durniu. Od swojego to recenzja, od cudzego to krok do rozpoczęcia wojny. Pisałem o tym jasno wielokrotnie.

PSKite to nie tylko BraCuru. To grupa nie mniej zapalonych i uzdolnionych zwolenników kitesurfingu od Jurgena, Rolnika, Kristoffa, Barosza1, Kuny itd. Ba, powiedziałbym nawet, że w swojej masie mniej uzdolniona. Ja nie jestem zwolennikiem retoryki BraCuru. Ale na nieszczęście PSKite nikt w tej sprawie się nie wypowiada. PSKite w pewnym zakresie chce reprezentować srodowisko kitowe to dobrze. NZWK w pewnym zakresie chce reprezentować inną część środowiska kitowego i to tez dobrze. PSKite oficjalnie głosem swojego V-ce Prezesa śle” joby „ w kierunku innej grupy reprezentantów środowiska . To chyba nie najlepiej nawet jeśli jest się w jakiś sposób do tego sprowokowanym.
Pisałem wczesniej. Będąc zwolennikiem PSKite i jego popularyzatorem zrezygnowałem ze stanowiska w Komisji Rewizyjnej uznając, że moje poglądy są za trudne do realizacji dla PSKite na dzień dzisiejszy, a z kolei ich publikowanie oznaczać będzie dyskusje o rozbieżnościach zamiast o konsolidacji. Szlachetna osoba Marka kojarzona jest jednoznacznie z PSKite. I jak widać nie koniecznie pozytywnie. Jednakże trzeba pamiętać też co zawdzięczamy Markowi. Krytyczna ostatnio ocena jego działań nie może powodować przekonania o tym, że nie należy odpowiadać pozytywnie na jego pomysły. Każdy z nas w jakimś stopniu odpowiada za rzucane tu w niego i nawzajem kamienie. Pytanie czy warto to robić i czy nie niszczy to naszego własnego poczucia wartości.
Jak na razie wszelkie działania PSKite i NZWK i innych ciał formalnych i nieformalnych , jedno i wieloosobowych skutkują nie widocznym działaniem. A ono wspólne potrzebne jest np. Błażejowi Ożógowi , który pyta tak naprawdę nas wszystkich czy może liczyć na nasze poparcie jadąc na pokazowe zawody Race będące przygrywką do Olimpiady na koniec świata, czy też my środowisko nie dajemy mu tego mandatu, ponieważ durno skłócimy się uzasadniając czy lepszy race od fs, albo co lepiej wygląda :pryszcze na mózgu u gościa w kasku żółtym czy też zielonym. Pyta na forum PSKite, bo nie ma gdzie zapytać , żeby zamiast poparcia nie dostać normalnie w łeb. Wsparcie takie potrzebne jest każdemu z naszych zawodnikow bez względu na to czy zajmuja miejsca 1 czy ostatnie w biezącym rankingu.Tak jak i potrzebne jest Jasiowi Lisewskiemu , którego wyczyny znajdują uznanie w gronie PSKite i uogólnianie pewnych twierdzeń nie zawsze jest w pełni uzasadnione, a tym samym na pewno krzywdzące chociażby dla mnie, o czym Jasiu wielokrotnie rozmawialiśmy. Reasumując tekst, którego prawdopodobnie i tak większość z Was nie będzie miała siły przeczytać do końca, co wybaczcie.

Mnie się marzy pływanie na czystych falach z BraCuru, Rolnikiem, Jurgenem , Kuna, Semaforem, Korkociagiem ,Jasiem , KiteTeam- em , Sejsmografem , Ziomkiem, swoim dorastającym już synem i waszymi utalentowanymi smarkaczami i „Małpą w czerwonym „ dla tych co pamietaja , a nie w bitej na kf pianie jak to Rolnik trafnie zauważył po publikacji moich zdjęć. Jeszcze daję radę, ale jak długo. Pozdrawiam.
„ Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem”

Awatar użytkownika
RadekSz.
Deska: SU-2
Latawiec: Flexifoil
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 1 raz
Kontaktowanie:

Post09 lut 2012, 22:00

rolnik pisze:hamstwo sie panoszy na forum za sprawa jednej osoby o niewypazonym pysku

Jak już to chamstwo
Po 2 jak sam temat wskazuje rozprawiamy konkursie na sportowca roku a nie o tym czy lubimy pskite czy nie.
Nie lubisz psk fajnie ciesze się a teraz możesz pisać na temat?
Jeżeli tak bardzo chcecie to załóżcie sobie nowy topic HEJTUJEMY PSK bądź podobne i piszcie wszystkie zażalenia co wam się nie podoba (warto było by dodać dlaczego).
BraCuru dał naprawdę ciekawy pomysł początkowo prawie wszystkim się podobał. I nagle padł temat o PSK i już się nie podoba
WTF?
Pozostaje mi tylko fjespalm
phpBB [video]

Pozdro
Radek

kuna
Deska: Nobile
Latawiec: Naish

Post11 lut 2012, 07:54

Nawet nie skomentuje wywodów Bracuru i jego chamskiego nastawienia do użytkowników kiteforum.pl. Kolega myśli że staż użytkownika i funkcja moderatora daje takie przywileje? Napisałem swoje zdanie na temat plebiscytu a za to zostałem zbesztany i wymieszany z błotem. Mamy demokracje! Może czas na zmianę moderatora ? Apeluję o taki plebiscyt bo pan Bracuru się trochę rozpędził i zarazem pogubił? KUNA

jacekdaktera
Dostał piwko: 30 razy

Post11 lut 2012, 09:08

Kuna. Wiem, że to trudne z mojego tylko powodu, ale przeczytaj mój ostatni post w tej przykrej dla nas wszystkich sprawie. I zapomnij.
Pozdro.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post11 lut 2012, 09:51

kuna pisze:Nawet nie skomentuje wywodów Bracuru i jego chamskiego nastawienia do użytkowników kiteforum.pl. Kolega myśli że staż użytkownika i funkcja moderatora daje takie przywileje? Napisałem swoje zdanie na temat plebiscytu a za to zostałem zbesztany i wymieszany z błotem. Mamy demokracje! Może czas na zmianę moderatora ? Apeluję o taki plebiscyt bo pan Bracuru się trochę rozpędził i zarazem pogubił? KUNA

Dojrzała demokracja, panie kuna, nie upoważnia do nieodpowiedzialnego i bezpodstawnego oskarżania (co zrobiłeś w swoim pierwszym w życiu napisanym na tym forum poście). Demokracja w pojęciu anarchisty pozwala na wszystko :doh:
Jako moderator :roll: mogę zasugerować Ci, że jak wchodzisz poraz pierwszy w jakieś nieznane Ci miejsce to kultura wymaga, aby się przywitać, przedstawić a nie ironicznie sugerować rzeczy, o których nie masz zbyt wielkiego pojecia (czy jednak masz?).
Twoje wejście miało więcej wspólnego z chamstwem niż jakikolwiek napisany przeze mnie post.
Daj argumenty a nie ślinę :idea:
Gdzie się pogubiłem, gdzie Cię "chamsko obraziłem, zbeształem i wymieszałem z błotem"? :doh:
Nie podejrzewałem siebie, że krótkim pojedynczym zdaniem tak wiele potrafię :lol:

Sejsmograf pisze:jeśli tak Ci zależy na PSKIT to zastanów się czy takie wypowiedzi nie szkodzą mu.
Obrażasz ludzi których znam.

No widzisz - pisząc PSKIT sam obrażasz ludzi, których ja znam :idea:
Owszem zdaję sobie sprawę, że moje wypowiedzi szkodzą PSKite. Dzięki za konktretny argument (niestety nieliczny w powyższej przepychance).
Jednakże szkodzą mniej niż chamskie, bezpodstawne, nieodpowiedzialne, ironiczne docinki paru reprezentantów tego forum wrzucane co chwilę z namaszczeniem Mistrza.
Komuś ostatnio zależy żeby PSKite poddało się na tym forum i zeszło do podziemia.
Obawiam się, że mamy demokracje a członkowie PSKite nie mają tylko legitymacji ale sporo doświadczenia, z którego Kowalski może skorzystać więcej niż z postów zakompleksionych forumowiczów walczących ze swoimi zmorami.

Janku- po jakiej akcji? (patrz parę postów wyżej) Byłbym wdzięczny gdybyś sprecyzował swoje oskarżenie bo ja myślę, że Ty ślepo strzelasz pustakami, niestety dużego kalibru.
Nie chodzi mi o to, by ktokolwiek wywieszał białą flagę ale chciałbym spierać się argumentami, faktami a nie odpowiadać na majaczenie (dotyczy również ostatniego postu Rolnika).

PS. Moderator. Opieracie swoje komentarze na ślepej wierze i pozorach. A fakty zaprzeczyłyby kompletnie waszym mylnym wyobrażeniom.
Kuna - skąd możesz wiedzieć jak wygląda moja funkcja moderatora na forum? No powiedz skąd skoro jesteś tutaj 3 posty.
To co widzą Twoje oczy to może być najzwyklejsze złudzenie nadinterpretacji.
Powtarzam argument: nie masz pojęcia o czym piszesz. Wyprowadź mnie z błędu...

Proszę o dojrzałą demokrację a nie anarchię.
Jak zabieramy głos w ważnej sprawie to niech ten głos zawiera jakąkolwiek merytoryczną wartość a nie tylko bezpodstawne uprzedzenia brutalnie zwężające horyzonty :idea:
Jurgen parę stron wcześniej musiał przyznać mi rację, bo właśnie na podobieństwo Mistrza, kuny, Rolnika kierował się uprzedzeniami.
Dopiero moje ostre słowa poparte mięsem pozwoliły mu wyhamować w dalszej eskalacji pomówień.

Wróć do „Forum Główne”