Master Kiteboarding RED SEA CROSS "Start" !

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
smithpl
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 20:56

noso ale ty masz płytkie myślenie. Idź do jaskini i tam dożyj do śmierci.
Po co ? A po co ludzie przekraczają granice? Abyś latał samolotami, miał światło, bawił się swoim pilotem czy komórką.
A po co ludzie okrążają świat na jachtach, wchodzą na szczyty górskie?
Wiesz ile dzięki temu rzeczy wynaleziono? od jedzenia, logistyki, systemów nawigacji po osprzęt, asekurację, komunikację itp...

Po to po co większość z nas ( aktywnych ) ... pokazać co potrafi człowiek, jakie granice są do przełamania i co można ... udoskonalić.
Nie mówię że konkretnie Janka przepłynięcie wnosi już teraz coś bezpośrednio ( Choć wiadomo już że system PLB nie zdał do końca egzaminu ).

Najłatwiej siedzieć i pierdzieć w stołek jak ty i się zastanawiać kto za to zapłaci.
Ja muszę płacić codziennie na alkoholików, nierobów, narkomanów, hipochondryków przesiadujących w przychodniach lekarskich, mocherów itp
To ja poproszę aby moje miesięczne podatki odkładać na akcje ratunkowe dla Janka.

Awatar użytkownika
Mincek
Deska: Duotone Jaime
Latawiec: DT Rebel 8/13 Orbit 10
Postawił piwka: 15 razy
Dostał piwko: 76 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 20:57

majac wszystko, latawke, deske i poprostu flauta ;/ to jakis konkretny pech...

do tego rozne zeznania w gazetach :D najpierw rekiny od 1,5 do 3m a potem od 2,5 do 6m :D

ja jednak poczekam na relacje zywo Janka.

Potem helikopter ktory do niego machal... lodz ktora by go staranowala....

jednym slowem jakies niedowierzanie...

Awatar użytkownika
DziQ
Deska: Best / Nobile
Latawiec: Slingshot / Airush
Postawił piwka: 9 razy
Dostał piwko: 3 razy

Post04 mar 2012, 20:59

flash pisze:No ciekawe z tym rekinami aż nadato. Myślałem, że rekin z miejsca otwiera morde i wciąga Cię w całości a nie wącha wcześniej jak mały psiak. I w tym momencie cap go nożem... Nie ma żadnych ran, dokładne obliczenie ile było rekinów... yhym.

Rekin nie otwiera mordy i nie wciągą.... z reguły najpierw taranuje i uderza - sprawdzając /ustawiajac, zresztą wysunięty ma nos nie zeby więc nie złapie czegoś "płaskiego" tym bardziej rozłożonej płachty.
Co do reszty... nie musisz wierzyć nikt Cie nie zmusza, ale nie widzę powodów by Janek miał kłamać...
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 21:04 przez DziQ, łącznie zmieniany 3 razy.

noso

Post04 mar 2012, 21:01

smithpl pisze:noso ale ty masz płytkie myślenie. Idź do jaskini i tam dożyj do śmierci.
Po co ? A po co ludzie przekraczają granice? Abyś latał samolotami, miał światło, bawił się swoim pilotem czy komórką.
A po co ludzie okrążają świat na jachtach, wchodzą na szczyty górskie?
Wiesz ile dzięki temu rzeczy wynaleziono? od jedzenia, logistyki, systemów nawigacji po osprzęt, asekurację, komunikację itp...

Po to po co większość z nas ( aktywnych ) ... pokazać co potrafi człowiek, jakie granice są do przełamania i co można ... udoskonalić.
Nie mówię że konkretnie Janka przepłynięcie wnosi już teraz coś bezpośrednio ( Choć wiadomo już że system PLB nie zdał do końca egzaminu ).

Najłatwiej siedzieć i pierdzieć w stołek jak ty i się zastanawiać kto za to zapłaci.
Ja muszę płacić codziennie na alkoholików, nierobów, narkomanów, hipochondryków przesiadujących w przychodniach lekarskich, mocherów itp
To ja poproszę aby moje miesięczne podatki odkładać na akcje ratunkowe dla Janka.

Po co ta agresja po prostu normalnie sie spytalem, chyba po to jest forum :)

flash

Post04 mar 2012, 21:02

Dziq - już kolega zwrócił uwagę, że jest totalny rozstrzał w wymiarach tych rekinów w prasie. Poczekajmy do piątku. Jeśli Haffner będzie robił catering na imprezie to osobiście załatwię Jankowi płetwe rekina jako danie :lol:

cyberdog1899

Post04 mar 2012, 21:05

Cinek pisze:Dobrze, że ten koszmar się już skończył.
Dostałeś drugie życie Chłopie.
Dobrze je teraz wykorzystaj !

+1

i pamiętaj Janek, 'od wielkości do śmieszności tylko jeden krok'...

mateusz-77
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post04 mar 2012, 21:09

Ulga i podziw, wytrzymać tyle :thumbsup: Wracaj szybko do sił, Janek! :)

smerff
Deska: su-2
Latawiec: obsession

Post04 mar 2012, 21:15

chętnych do powitania i na kolosy nie brakuje, ależ mu będzie miło! ;)
też się chętnie wybiorę, więc będę śledzić forum ;>

Awatar użytkownika
smithpl
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 21:19

noso sorki, troche mnie poniosło ale czytając te wszystkie komentarze ludzi krytykujących Janka pozostających bez ambicji, marzeń i celu w życiu ( oprócz przeżycia )już mi ręce opadają.
Nie chce żeby z faceta robili lekkomyślnego dzieciaka. On dobrze wie co robi.
Wiatr spłatał mu figla, jakby dopłynął te 60km cały kraj i media by się podniecały że POLAK POTRAFI, PIERWSZY NA ŚWIECIE itp...
Trzymamy się kiedy jest się czym pochwalić, najlepiej jak ktoś coś osiągnie za nas a my się polaczki podczepimy do splendoru ( jak do Małysza czy innych znanych sportowców )
Jak mu się nie uda to... jego wina.

Janek już się zapisał w historii świata. Ciekawe ilu z malkontentów osiągnęło coś w życiu co wykracza po za żarcie i s...nie :twisted:

Awatar użytkownika
smithpl
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 21:19

To gdzie to powitanie WAW czy GDA ?

lui$
Deska: Clash v2
Latawiec: RPM 2015
Postawił piwka: 12 razy
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 21:37

jak bedzie powitanie Janka w gda to chetnie powstane o tak barbarzynskiej porze:D choc i tak poczekam az kurz opadnie i na spokojnie "pogaworzym" pewnie na spotach:)

Awatar użytkownika
Gregor57
Deska: flydoor 5 L
Latawiec: Flysurfer speed 5
Postawił piwka: 1 raz
Kontaktowanie:

Post04 mar 2012, 21:38

No nareszcie bede mogl isc do pracy bez stresu,ale Ty Jasiu jak wpadne latem do Gdanska to szykuj flaszke Smirnowa,bo tyle nerwow i stresow to nie mialem od tego czasu,kiedy po slubie zabalowalem i nad ranem przyszedlem do domu a Tesciowa mi drzwi otworzyla.
Nie masz pojecia jak sie ciesze.

Obrazek

Awatar użytkownika
razor

Post04 mar 2012, 21:43

smithpl pisze:noso sorki, troche mnie poniosło ale czytając te wszystkie komentarze ludzi krytykujących Janka pozostających bez ambicji, marzeń i celu w życiu ( oprócz przeżycia )już mi ręce opadają.
Nie chce żeby z faceta robili lekkomyślnego dzieciaka. On dobrze wie co robi.
Wiatr spłatał mu figla, jakby dopłynął te 60km cały kraj i media by się podniecały że POLAK POTRAFI, PIERWSZY NA ŚWIECIE itp...
Trzymamy się kiedy jest się czym pochwalić, najlepiej jak ktoś coś osiągnie za nas a my się polaczki podczepimy do splendoru ( jak do Małysza czy innych znanych sportowców )
Jak mu się nie uda to... jego wina.
chyba wszyscy pamietasja jakie ataki byly na kolege ktory przy Wladyslawowie przy sztormie plywal i SAR wyplynal z portu i sie potem obrocil
Ostatnio zmieniony 04 mar 2012, 21:43 przez razor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post04 mar 2012, 21:43

noso pisze:z drugiej stronu jak to sie w ogole stalo ze takie wyprawy sa np bez lodzi asekuracyjnej itd? pzdr

stało się tak samo jak to, że Henryk Jaskuła czy Natasza Caban opłynęli świat samotnie.
Czy jak Tomasz Cichocki, który nie przerwał swojego samotnego rejsu nawet gdy wysiadł jego tel. satelitarny i nie było z nim przez miesiąc kontaktu.
Robi się takie wyczyny samotnie, bez asekuracji za to ze wszystkimi środkami bezpieczeństwa (łączność sat., lokalizatory GPS) licząc na to, że w razie W zadziałają służby ratunkowe - taki jest standard.

Awatar użytkownika
razor

Post04 mar 2012, 21:45

no i dla przykladu za ratowanie zycia w gorach (poza PL) sie grubo placi

Wróć do „Forum Główne”