gps na kite

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Mevlana

Post06 sty 2010, 11:04

wysokosci nie zamierzysz bo za krotko by trwal pomiar nie ma na to nawet najmniejszych szans do wyznaczenia pozycji 2d potrzebujesz przynajmniej 3 satelitow 4 zapewnia jeszcze poprawke do 3d potrzebujesz 5 satelitow i one sygnalu nie wysla w ulamku sekundy musial bys zawisnac przynajmniej na 10 minut ;)

ja proponuje Tobie szczerze to cudo rowerowe nie zaplacisz duzo a napewno bedziesz mial urzadzenie bardziej odpowiadajace Twoim preferencjom

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post06 sty 2010, 11:52

Ja tam do nawigacji od dawna uzywam roznych telefonow komórkowych Nokii z symbianem. Zaczynałem od odbiorników na bluetooth i do sportu one najlepiej sie nadają. Teraz mam Nokie n96 z wbudowanym odbiornikiem. Jest to wygodne, nie trzeba nosic 2giego użądzenia, ale sprawdza sie tylko w aucie. Odbiornik jest kiepski i słabo lapie sygnał

Dobry odbiornik bluetooth za to lapie pozycje z kilku satelit w pare sekund. Szybko odswierza wiec pomiary są stosunkowo dokładne i mozna mierzyć skoki. Darmowa aplikacja Nokia sports tarcker rysuje ladne wykresy np wysokość/czas predkośc/czas itp Wystarczy telefon za 300-400zł odbiornik za 150. Wszystko tanio, porecznie i w kolorze ;)

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post06 sty 2010, 12:16

ja także uzywam nokii e51 ( wczesniej miałem 6630 ) do tego odbiornik nokii ( nowka okolo 100zł ) max :) na allegro i wio - masz podane maksymalne predkosci, pozycje, dystans i co tylko sobie wymarzyc do tego porgramik ktory opisuje kolega powyzej i wio :D

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post09 sty 2010, 11:31

jeśli już to moim zdaniem garmin forerunner 405, zegarek z gps, używam biegając, na wodzie powinien też się sprawdzić, jak ktoś potrzebuje wiedzieć jaki dystans przepłynął

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post12 sty 2010, 23:58

Krzysztof-L pisze:jeśli już to moim zdaniem garmin forerunner 405, zegarek z gps, używam biegając, na wodzie powinien też się sprawdzić, jak ktoś potrzebuje wiedzieć jaki dystans przepłynął

Krzysztof, jak z baterią? Długo trzyma? Trza ładować czy jak?

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post13 sty 2010, 00:16

Mondy pisze:
Krzysztof-L pisze:jeśli już to moim zdaniem garmin forerunner 405, zegarek z gps, używam biegając, na wodzie powinien też się sprawdzić, jak ktoś potrzebuje wiedzieć jaki dystans przepłynął

Krzysztof, jak z baterią? Długo trzyma? Trza ładować czy jak?

Ładuje się z kompa poprzez usb (w wyposażeniu jest też zasilacz) co wystarcza na 3 tygodnie w trybie zegarka (gps się wtedy wyłącza). Załączony gps znacznie skraca ten czas, ale biega się nie więcej niż godzinę. Transmisja jest bezprzewodowa, wystarczy umieścić w złączu adapter. Dla mnie super motywacja gdy po powrocie do domu oglądam trasę na satelitarnej (google) mapie.
Jak jest kasa to polecam.

Awatar użytkownika
Mondy
Deska: *** NOBILE ***
Latawiec: OZONE, NOBILE
Postawił piwka: 2 razy
Kontaktowanie:

Post13 sty 2010, 12:03

Ja nie biegam tylko jezdze na rowerze. Od 1-3 h.... z tego co znalazłem powinno starczyć. A czy wiesz czym sie róznie model bundle od HR?

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post16 sty 2010, 12:28

Majac gps na reku mozna miec bledy od machania lapami podczas skokow ;P

Wróć do „Forum Główne”