Gotówka dla juniorów, czy nagrody rzeczowe?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy nagrody dla juniorów powinny być w formie gotówki czy nagród rzeczowych?

Gotówka. Jest to najlepszy motywacyjny sposób i kupią sobie za to co będą chcieli.
47
63%
Nagrody rzeczowe. Jest to lepsza forma wychowawcza niż dawanie pieniędzy.
17
23%
Wystarczą: dyplom, medal i "uścisk dłoni prezesa". Pieniądze będą wygrywać w kategorii Open.
9
12%
Nie wiem.
2
3%

Liczba głosów: 75

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post12 lip 2010, 21:16

MatDe pisze:(chyba) mnie nie zepsuły, nie zabrały mi pasji, ani przyjaciół....

Mat - w to nie wątpię. Nie spinam sie tylko poruszam temat dosyć interesujący, z którym borykają sie lub borykali organizatorzy zawodów KS oraz organizacje KS na całym świecie. PSK będzie musiało podjąć decyzje w tej sprawie i warto poznać zdanie ludzi uprawiających KS. Na pewno temat ten oraz limit wieku dla juniorów i mastersów będzie poruszony na forum PSKite gdzie mogą wypowiadać sie tylko członkowie stowarzyszenia.

Rozmawiałem na ten temat z Richardem Gowers'em - szef BKSA (cos około 3 tysięcy członków :!: ). Przechodzili przez to jakies kilka lat temu. Ustalili ze juniorzy dostają nagrody rzeczowe - żadnej gotówki. Była to wola walnego zgromadzenia. Na naszym forum większość jest za gotówką (58%). Jednak 40% jest przeciw. czyli nie ma jednoznacznego zdania w tej sprawie.

Jako ciekawostkę dodam, że BKSA dodatkowo wprowadziła kategorię Młodzież (lat 15-19) - dla amatorów nie mających aspiracji startowania w zawodach międzynarodowych (powiedzmy odpowiednik naszej KIA).

Przy okazji wspomnę, że IKA będzie omawiała temat kategorii juniorów na najbliższym walnym. Przede wszystkim będzie chodziło o wprowadzenie jednego limitu wieku.
Co jest bardzo istotne. Papa Dakti mógłby, jako wieczny junior, napisać tutaj małą rozprawkę :D

Wróć do „Forum Główne”