maski pisze:jezeli juz f1 to duzo lepiej macha 2 - 19
rolnik pisze:jeszcze lepiej macha 3pozdrawiam
Pablo pisze:19m2 na pewno nie jest odpowiednie dla początkującego, nie mówiąc już nawet iż nie jest to zbyt uniwersalny rozmiar.
[!
maski pisze:ok macha 2 19 trudniejdzwignac z wody, ale o uniwersalnosci to dobrze napisales ze wydaje ci sie.
maski pisze:jezeli juz f1 to duzo lepiej macha 2 - 19
maski pisze:poza tym to napisalem,ze jezeli juz macha to znacznie lepiej 2 niz 1, a nie ze jest the besciarski do nauki
Arek pisze:Nie wspominajac juz o tym ze zaden poczatkujacy nie wykorzystuje gornego zakresu wiatrow latawca,wiec tym bardziej nie powinno byc to kryterium wyboru kitea dla poczatkujacego.Pzdr
maski pisze:
ale pieprzysz, szeroki zakres nie jest wazny dla poczatkujacego ??
bez znaczenia czy pacjenta zabiera wczesniej czy pozniej ??
wiatr unas nie jest const i dosyc czesto ta dla ciebie zbedna gora latawca ma znaczenie
Arek pisze:Po pierwsze to sie odzywaj , bo z jakims gnojem na ulicy nie rozmawiasz,a ja Cie kultury nie mam zamiaru uczyc.
Po drugie to kto po 4 godzinach kontaktu z latawcem potrafi na tyle dobrze przytrzymac krawedz aby wykorzystywac gorny zakres wiatru latawca tzn plywac przezaglowanym?A po trzecie to czytaj uwaznie posty zanim na na nie odpowiesz , bo ja nigdzie nie pisalem ze gora latawca nie ma dla mnie znaczenia!
Z niepozdrowieniami Arek.
maski pisze:
nie wiedzialem ze taki wrazliwy jestes i sie zaraz zapowietrzysz jak sie dowiesz ze bzdury piszesz, wybacz... blagam..
tylko nastepnym razem pomysl co piszesz.
dla poczatkujacego gorny zakres latawca nie jest zakresem eksploatacyjnym tylko rezerwa bezpieczenstwa i im ta rezerwa jest wieksza tym lepiej - tak czy nie?
Arek pisze:wystarczajaco skompromitowales polecajac komus poczatkujacemu 19 m latawiec ,jako argumentu uzywajac tego ze ma dobra gore.Jesli poczatkujacego zabiera to puszcza bar i ma problem z glowy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości