Więcej pozytywnej energii pliz

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 19:27

Zajawa jest! bez 2 zdań :thumb: Niech ciśnie młody progress.
Film oglądałem kilka dni temu, w innym miejscu na F., na profilu RSZ.

A tu cisza?
Tak po prawdzie, nie każdy musi chcieć oglądać komercyjne wątki na KF na głowej czy też przebijać się przez zdjęcia :oops: Ile osób tak dokładnie robi, omijając ten watek w którym był film? Masz odpowiedz Marek. Byłby film w innym wątku, na pewno więcej pozytywnej energii by było.

Fakt faktem, poziom nerwowości wzrósł na KF. Jedna micha, a dużo do dzielenia. Brak pływanka też robi swoje he :twisted:
np. kolega od filmu instruktażowego chciał może dobrze, ale sprowokował sytuację, promo na jechaniu innych... no można i tak. Jak się bardzo chce podnieść ciśnienie. Po reakcjach było widać, nie każdy nadaje na tych samych falach. Więcej chillu i wszystkim będzie lepiej. :thumbsup:

Dyskusja, niech będzie byle miała jakiś poziom. Z dyskusji więcej można się dowiedzieć niż z ciszy czy kadzenia sobie, nawet jak się rozmawia o gruponach czy jakości szkoleń...

Poza tym, 100 pro życia i zajawy jest poza KF wiec o nie ma sie co ciśnieniować.
Ja zajawe czuje każdego dnia, gdy chcę wrócić do formy i walczę z kontuzją. Gdy słyszę komentarze o swoim szaleństwie lub planuje co zrobię . :pray:
Zajawa jest też z tego jak ogląda się takie filmy, gdzie widać pasję a nie pierdolenie o szopenie. To dla mnie ważniejsze niż 1000 wydumanych postów na KF. Ten też pewnie jest wydumany :lol: , no ale poświęciłem te 10 min.

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post14 cze 2011, 21:59

teoysta pisze:Fajnie żeby było inaczej, fajnie żeby ludzie cenili w sobie skromność, mieli dystans do siebie.. Raczej tak nie będzie, tym sposobem nie odnosi się spektakularnych sukcesów.

Jest dokładnie tak jak mówisz.
Pozytywna energia na kiteforum to naprawdę rzadko spotykany temat.
Za dużo niekontrolowanego luzu tu panuje i niektórzy czuja się jak na darmowym wybiegu - lansowanie, nibykłótnie, itp, itd...
Mam nadzieję, że w końcu coś się ruszy w temacie porządku i dyscypliny bo forum dołuje z każdym dniem.
Nic dziwnego, że chłopak nie może się przebić ze swoją produkcją bo większość ludzi po prostu automatycznie ignoruje watki prywatnych szkół typu "co sie u nas dzieje", " jak my się dzisiaj czilujemy", "sytuacja nad zatoką", itp...
Czas z tym skończyć i powyrzucać bezpowrotnie śmieci i zakazać ich produkcji i podrzucania tutaj.
Takie rzeczy każdy może umieścić na stronie internetowej swojej szkółki.

No bo ile razy można oglądać tego samego gościa - narcyza - w kolorowych gaciach, który tylko potrafi szczerzyć zęby do obiektywu???
Zwymiotować można na monitor...

Dlaczego nikt tutaj nie zrobi w końcu z tym porządku?
Może są jakieś ukryte powody....
Nie znajduję innego wytłumaczenia. :wink:

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 00:47

SWIRUS pisze:
- darmowy wybieg!
- lansowanie
- nibykłótnie, itp, itd...
- brak porządku i dyscypliny
- forum dołuje z każdym dniem.
- ignoranci
- śmieci
- zakazać ich produkcji i podrzucania tutaj.
- narcyz - w kolorowych gaciach, który tylko potrafi szczerzyć zęby do obiektywu???
- zwymiotować można na monitor...

..Pozytywna energia na kiteforum to naprawdę rzadko spotykany temat...

:clap: :clap:

Awatar użytkownika
niebrzydki
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 14:49

super filmik, ciekawy, zmontowany z pomysłem, fajnie sie oglada, umiejetności Janka tez niczego sobie, brawo!!
zgadzam sie z tezą, ze gdyby film był zamieszczony w osobnym linku na FG a nie w wątku o jednej ze szkólek, odzew byłby znacznie większy (ale być moze taki był zamysł osoby zamieszczającej film?)

ps. Czy Janek ma w planach start w PP?

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 16:14

zaq pisze:Fakt faktem, poziom nerwowości wzrósł na KF. Jedna micha, a dużo do dzielenia. Brak pływanka też robi swoje he :twisted:
np. kolega od filmu instruktażowego chciał może dobrze, ale sprowokował sytuację, promo na jechaniu innych... no można i tak. Jak się bardzo chce podnieść ciśnienie. Po reakcjach było widać, nie każdy nadaje na tych samych falach. Więcej chillu i wszystkim będzie lepiej. :thumbsup:

Nie brakuje pływanka, nie jest to też "jedna micha" i niczym się nie trzeba dzielić - to że jest 20 szkół zamiast 10 oznacza że powinno być 2 razy więcej marketingu, wolnego czasu do pracy, poszerzania zajawki wśród potencjalnych klientów - zwłaszcza ws, wake, snb itd. Popularyzacja sportu i poszukiwanie nowych klientów a nie odbieranie ich konkurencji powinno być celem WSZYSTKICH szkół - kto szybciej to zrozumie, ten wygra...I wtedy będzie bez spiny, najbardziej chyba szkodzącej wizerunkowi sportu i wszystkiemu co się z tym wiąże w tej małej polskiej piaskownicy.

Co do Janka ( i Marlona ) - ja sądzę że przy zajawce Zimasa a teraz jak widzę Camela również, szykuje się sporo dobrych produkcji z udziałem zdolnych małolatów - BARDZO dobrze :idea: :!:

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 19:43

@przemass - pisze , in general w kwestii michy. Gdyby było inaczej, poziom emocji (niepotrzebnych) byłby niższy.

Dobrze ze poruszasz kwestie zajawki. Ona nie przyjdzie od "niezbyt wysokiego" poziomu szkoleń (nie kieruje tego do ciebie 8) ), czy pogoni za zniżkami na gruponie.
Im wiecej ludzi załapie zajawę dzięki temu jak wejdą w swiat KS, tym wiecej będzie pływać, sprzeda się wiecej sprzętu, bedzie wieksze zainteresowanie i pojawia sie sponsorzy. Zarobicie wiecej. Proste 2+2. I tego życzę Tobie, konkurencji czy całemu kite.

Z chęcią zobaczę inicjatywe WSPOLNĄ dla promo kite. To byłoby coś konstruktywnego.
Na pewno nie poprzez pisanie postów na KF. :lol:

przemass
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 20:21

zaq pisze:Z chęcią zobaczę inicjatywe WSPOLNĄ dla promo kite.

nie chcę być złym prorokiem - oby nie - ale jak na razie nie widać za bardzo żadnych przebłysków WSPÓLNEGO promo. Postępuję więc zgodnie z maksymą - dbam o promocję na własną rękę i z najbliższymi mi ludźmi - nawet jeśli postrzegacie to jako promocję Molo Surf, to wciąż jest to promocja kite, a nie dowalania konkurencji. Niech każdy tak robi i już będzie lepiej - zacznijmy od SIEBIE...

pzdr

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post15 cze 2011, 22:57

Nie wiem tylko po co wtracasz to molosurf - przeciez i tak juz wszyscy wiedza...
Wystepujesz tutaj jako osoba czy jako promotor ?
Zaczyna mnie to zastanawiac...

Pozdro...

przemass
Kontaktowanie:

Post15 cze 2011, 23:09

ale TY z kolei piszesz na poważnie czy żartujesz?

Na pewno nie promowałbym mojej szkoły ( nazwy nie użyję już, co by nie budzić Twoich wątpliwości ) w ten sposób - jeśli tak sądzisz, dziwię się, chociaż rozumiem, bo nie wydaje mi się żebyśmy się znali na żywo.

pisałem w ramach wyjaśnienia - narzekacie że trzeba się przedzierać przez zdjęcia, że wszystko jest zawalone spamem, że są spięcia między właścicielami szkół... Jak w zimie naprawdę NIC się tu nie działo, a były relacje RSZ z Egiptu czy moje z Brazylii, to z kolei narzekaliście że forum umiera....

wykręcone to wszystko...spójrz jeszcze raz na tytuł wątku

pozdrawiam

Awatar użytkownika
teoysta
Deska: jest
Latawiec: też jest, +nawet bar i trapez
Dostał piwko: 5 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 03:00

Co ma hejterstwo do promocji? Wspaniale by było jeśli każdy z nas miał niewysychające źródło finansowania, robił co chciał, pływał gdzie i kiedy chce. Tak niestety nie jest. Dla niektórych to jest forum branżowe i -z pewnego pkt widzenia- niestety! zamiast się tutaj wyluzować muszą dbać o swoj image, PR itd. Puki to jest na zdrowych zasadach, bez docinania sobie na siłe - nie widze w tym nic złego, dziwnego, do wytknięcia/potępienia. Ciekawe jak Ci którzy krytykują wypowiedzi właścicieli szkółek zachowywaliby się gdyby to było ich branżowe forum..

BEZ PRZESADY

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post16 cze 2011, 09:52

taa... no ja też nie kumam zachowania niektórych - co komu przeszkadza "co sie u nas dzieje", " jak my się dzisiaj czilujemy", "sytuacja nad zatoką", szczególnie, że znajduje się ono w dziale kto/gdzie/kiedy, gdzie ludziska robią prywatne ustawki na pływanko.
jak komu przeszkadza, nie wchodzi, nie czyta. przecież nie jest na głównym.
nie wiem, po co komu dopieprzać... lepiej go olać chyba i nie kwasić na forum.

cieszę, się BraCuru, że powiedziałeś to wprost.
jest nas garstka (tak w kontekście ogólnej populacji) i powinniśmy się wspierać.
wspierać i gratulować młodym i utalentowanym...
no byłam w szoku, co wyprawia młody Camel...
a Michalina?.. o niej też nie mówimy, a dziewczyna wywija, że kopara opada.

kitepeople - unite! :thumb:

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 10:21

zaq pisze:Ja zajawe czuje każdego dnia, gdy chcę wrócić do formy i walczę z kontuzją. Gdy słyszę komentarze o swoim szaleństwie lub planuje co zrobię

To jest właśnie pozytywna energia :thumb:
Mój ortopeda zastanawia się czy opierając się na moich nadzwyczajnie szybkich powrotach do sportu po kontuzjach wykluczających na miesiące nie napisać pracy. Twierdzi, że pozytywna motywacja w takich przypadkach może zdziałać dużo więcej niż leki. Nigdy nie miałem przerwy off the board dłuższej niż 6 tygodni mimo połamanych gir, paluchów, żeber, przeszczepu ścięgien, artroskopii.

Widzę Jacek, że w Twoim przypadku będzie podobnie pozytywnie :clap:

PS. Teraz już rozumiem skąd młody Janek ma tyle werwy. Nie wiedziałem, że to syn Camela.
Też jestem ciekaw czy Camelątko zamierza powalczyć we freestyle w Pucharze Polski :idea: :?:

A Michalina to wg mnie numer 5 in the freestyle world :thumb:

Awatar użytkownika
zaq
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 11:36

@Przemass
każdy robi według swojego uznania czy możliwości. czasem jednak warto popatrzeć czy biznes nie zabija zajawy i chillu.
nie jest to łatwe, ale można znależć jakis zdrowy balans, miedzy byc surferem, a być biznesmenem.
sa dzialy komercyjne, i niech tam sobie biznes funkcjonuje na forum. a tam gdzie jest normalnie, zostawmy to normalnym sprawom.

na swoj sposob promuje ks, media/pr, przynajmniej troche ziomów już kojarzy o co kaman, kilku się zaraziło i będzie stawiać 1 kroki.
2 było już na wodzie i całkiem dobrze sobie radzi. i nie ma w tym biznesu... raczej mega deficyt czasu i kasy ;D
moze kiedys, dzieki temu jakas firma fmcg, korpo zwroci uwage ze warto pojawić się w kontekscie kite, tym wieksza bede mial satysfakcje, ze warto było siać u podstaw. a jesli nawet tak nie bedzie, to tez nic sie nie stanie przecież. kite nadal bedzie kitem, ustawki i przyjemnosc plywanka ta sama.

@Marek
gdyby nie zwizualizowac sobie celu i walki, to pewnie zostałbym kartoflem. ale chrzanie to.
dzisiaj udało mi sie przejść kilknaście metrów bez kuli (!), samochodem jezdze juz od 2 tygodni, basen już atakuje normalnie. :lol:
to daje energie by dalej cisnać. (6 tygodni po operacji, 3 krotnie strzelonej kostki!)

gdyby słuchać tych konowałów... to pewnie wielu z nas by musiało juz siedzieć z piwem przed TV. ale cos nas w tym wszystkim napedza...
po prostu zajawa, a nie pierdzenie na KF, czy mega spina.
forum moze jest/było fajne, ale wielu juz sobie darowalo. ustawki na sms, mail. a kf? czytanie dla kabaretów które tu sie dzieja. albo zlew total.

wiec może tak napisze ogólnie, więcej z tego co jest pozytywnego w surf, a mniej spiny. bedzie wszystkim lepiej.
to miejsce jest jedyne w swoim rodzaju dla pl kite i nie warto by je zniszczyc

Awatar użytkownika
macsurf
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post16 cze 2011, 20:29

Skoro slowa nie pomagaja, to moze czas przejsc do czynow. Chyba nie jest duzym problemem dodac kilku moderatorow, ktorzy zrobia porzadek, albo chociaz postaraja sie go wprowadzic. Posty nie zwiazane z tematem powinny byc odrazu kasowane, albo chociaz przenoszone do innych dzialow.

Awatar użytkownika
surfbabe
Deska: su2 custom
Latawiec: FX, nemesis
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 29 razy

Post16 cze 2011, 22:58

no ja jestem mniej logiczna i bardziej emocjonalna, jak widzę.
dla mnie jakoś większość z tych wypowiedzi z reguły wplata się w główny wątek.
wolę usłyszeć więcej zdań, niż mniej.
uznaję, że zawsze zachowana jest podstawowa funkcja - poznawcza.
nie widzę potrzeby cenzury tak daleko posuniętej.
zresztą, czasami naprawdę trudno ocenić czy dana wypowiedź łączy/czy nie łączy się z wątkiem głównym.
forum, to od czasów rzymskich miejsce, gdzie uczestnicy swobodnie wymieniają poglądy.

dzięki temu to forum żyje.
albo "zwiesza" się, jak bywa zimą. :wink:

Wróć do „Forum Główne”