Nasza wiedza o zaawansowanym freestyle - ankieta

Kitesurfing i wszystko z nim związane.

Czy rozumiesz zacytowane poniżej zdania?

Jasne - toż to bułka z masłem,
20
29%
Mgliście mogę sobie wyobrazić o co chodziło autorowi,
22
32%
Czemu na polskim forum admin pozwala pisać po chińsku?
24
35%
Racing rules - who cares about freestyle
3
4%

Liczba głosów: 69

Awatar użytkownika
BraCuru
Deska: BraCuru Hover, SABfoil
Latawiec: Flysurfer Sonics
Postawił piwka: 185 razy
Dostał piwko: 374 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 11:36

zaq pisze:tego ostatnio brakuje. albo ginie w zalewie bieżącego napierdalania sie :?:

Oooooo! Brzydkie słowo ale wyjątowo trafne :thumb:

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 11:56

BraCuru pisze:bo ostatnio na forum jest wylew wizjonerów :lol: Za lat 4 każdy będzie miał w quiverze deskę race, co drugi twintipa a co czwarty wave :idea:

bardzo odważna prognoza....

bronix pisze:ale nie przesadzaj z tą co 10 deską race ,chyba że miałeś na myśli w sumie te 10 desek które pływają w ogóle (co widać na filmach).

No właśnie o to chodzi, że na razie proporcja nie jest nawet "co 10" :wink:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 12:27

przemass pisze:bardzo odważna prognoza....

To nie prognoza tylko prowokacja :wink:
A tak na poważnie to nie myliłem się co do popularności desek wave w Polsce mimo beznadziejnych warunków jakie mamy. W tej chwili co drugi forumowicz to już prawie ekspert wave a wątek o parametrach i wyborze zdrowo kwitnie :thumb:
A deski rejs - prognozuję popularyzację tej dyscypliny i raczej każdy kto smakuje się w rywalizacji będzie miał takową w swoim quiverze obok TT i wave.
Poza tym za parę lat rynek będzie przesączony ilością używek - deski będą tanie i na pewno większość będzie chciała spróbować jak smakuje pływanie w słabym wietrze - szczególnie Ci ze śródlądzia - oni nie mają komfortu korzystania z każdego morskiego pierdnięcia :idea: Jadą na urlop i chcą pływać, pływać, pływać na czymkolwiek napędzanym parasolką.

Ile procent pływających będzie miało deski race za lat 4? Trudno zgadnąć ale na pewno będzie ich więcej niż 30 sztuk jakie mamy teraz w kraju. Oooo! nie wieje - chyba zrobię ankietę w tym celu :idea:

MArcinBe
Dostał piwko: 1 raz

Post04 lip 2011, 16:37

Poza tym za parę lat rynek będzie przesączony ilością używek - deski będą tanie i na pewno większość będzie chciała spróbować jak smakuje pływanie w słabym wietrze - szczególnie Ci ze śródlądzia - oni nie mają komfortu korzystania z każdego morskiego pierdnięcia :idea: Jadą na urlop i chcą pływać, pływać, pływać na czymkolwiek napędzanym parasolką.

racja, bedzie wiecej uzywek, ale znam pare osob ktore sa mojego zdania:
-ciezko zabrac taka deche do samolotu (wiec opcja z urlopem sie utrudnia),
-a przedewszystkim, mimo marnosci moich trkikow, nie interesuje mnie jezdzenie w lewo i prawo na taborecie, plywalem na zaglowkach, ws i chce podskakiwac a nie zeglowac 8)

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post04 lip 2011, 21:11

czyż nie najwspanialsza w ks jest właśnie ta różnorodność niespotykana w żadnym innym sporcie?
"Jeden" latawiec a tyle możliwości: fs, wave, wake, skim, race, drzwi, ...
Każdy znajdzie coś dla siebie, swoich umiejętności i ulubionego spotu :thumbsup:

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post04 lip 2011, 21:54

Krzysztof-L pisze:"Jeden" latawiec a tyle możliwości: fs, wave, wake, skim, race, drzwi, ...

O tak :thumb: Uniwersalność nie ma sobie równej. Dodałbym jeszcze snowboard, ski, rolki, sanki, ponton, parawan, namiot, śpiwór...

PS. Kutfa jaki ja ciemny z tego freestylu. Muszę zabukować sobie korepetycje u syna. Do czego to doszło - świat sie wali.
Na Żywcu w Kołobrzegu w 2006 umiałem tylko backloopa i od ostatniego miejsca w drabince po pojednynczej doczłapałem się w backloopami do 7ego w podwójnej open :shock: :shock: :shock: - to był mój życiowy sukces freestyle :lol: :lol: :lol: A jak chciałem zrobić kiteloopa w heacie ze Słoikiem (aby zwiększyć szanse na pólfinał) to mega face gleba na boji wzbudziła wybuch wrzasku - do tej pory nie wiem czy to był śmiech czy przerażenie zebranego tłumu :? Koniu pamiętasz? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post05 lip 2011, 07:30

Powyższa ankieta potwierdza opinię iż rodzice w dzisiejszych czasach zupełnie nie rozumieją swoich dzieci :lol: :lol: :lol: ;)
:clap: od pokolen to sie nie zmienia
Na Żywcu w Kołobrzegu w 2006
czytaj ...za moich czasow .... tak tak ,a teraz kominek ,kocyk ,emeryturka i raceowka :lol: <papa>

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post06 lip 2011, 19:55

rolnik pisze:czytaj ...za moich czasow .... tak tak, a teraz kominek ,kocyk ,emeryturka i raceowka :lol: <papa>

ha :twisted: ha :twisted: ha :twisted: ha - nie nauczono Cię dziadku nie drwić z czyjegoś peselu :wink: Odezwał się potrójny nastolatek :lol:

Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post06 lip 2011, 22:31

PS.Normalnie aż mnie ściska by wrócić na takiego twintipa :thumb:

BraCuru

no widzisz lapiesz dobry kierunek ...kazdy ma zachwianie osobowosci mowia ze kolo 40 :wink: :clap:

Awatar użytkownika
SWIRUS
Kontaktowanie:

Post06 lip 2011, 23:18

rolnik pisze: ...kazdy ma zachwianie osobowosci mowia ze kolo 40 :wink: :clap:

To aż taki stary jesteś....?
Z kim ja się zadaję...... :naughty: :naughty: :naughty:

P.S.

To nie offtop z mojej strony bo wcześniej zaznaczyłem odpowiedź nr 3 w tytule :P

Awatar użytkownika
bronix
Postawił piwka: 1 raz

Post07 lip 2011, 10:41

rolnik pisze:
PS.Normalnie aż mnie ściska by wrócić na takiego twintipa :thumb:

BraCuru

no widzisz lapiesz dobry kierunek ...kazdy ma zachwianie osobowosci mowia ze kolo 40 :wink: :clap:

Hmm :think: ,a czym to się przejawia bo zaczynam się martwić :doh: o siebie.

Awatar użytkownika
BraCuru
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 10:54

bronix pisze:Hmm :think: ,a czym to się przejawia bo zaczynam się martwić :doh: o siebie.

Ostatnimi czasy coraz częściej przejawia się to odnowieniem modelu latawca, deski i żony...
Bardzo kosztowne zawirowania skracające stan posiadania majątku o conajmniej połowę.
Poprawiające samopoczucie zwykle na jeden sezon :lol:

Awatar użytkownika
zaq
Deska: Clash
Latawiec: Ozone Catalist
Postawił piwka: 21 razy
Dostał piwko: 71 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 14:00

olimpiada? oj długo na nia będzie czekać... zreszta nie wiem, czy to potrzebna w ogóle droga.

skoro taki surfing nie przebił się, a sport znacznie bardziej medialny, $$$, rozpoznawalny i z tradycjami.
i jakoś nie płaczą po tym...

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post07 lip 2011, 15:40

Surfing odpada ze względu na warunki, zapominacie o tym...kiepski przykład. Dużo bliższe jest żeglarstwo które przecież działa i ma się dobrze.

Wróć do „Forum Główne”