Nobile Kiteboarding 2012 trailer

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
onzo
Deska: Wainman Joke 138
Latawiec: Vegas 9,12,16
Postawił piwka: 41 razy
Dostał piwko: 89 razy
Kontaktowanie:

Post25 sie 2011, 10:24

OT: Czy ktoś mi może wyjaśnić, czemu na firefoxie na androidzie filmiki z vimeo się nie wyświetlają a przez domyślną przeglądarkę nie da się ustawić trybu hd? NA YT wszystko działa jak należy... :(

kowalm
Dostał piwko: 3 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 10:21

phpBB [video]

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 10:27

fajne :) Ciekaw jestem jak się sprawdza w praktyce i o ile więcej kosztuje - ostatecznie dokręcanie 4 śrubek kilka razy w sezonie nie jest jakimś wielkim problemem

Awatar użytkownika
przemjas
Deska: SU-2 Prorider
Latawiec: SS RPM 10m
Postawił piwka: 22 razy
Dostał piwko: 18 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 10:31

system ciekawy, tylko zastanawiam się czy jak ten zatrzask z tworzywa się rozejdzie, skurczy lub pod wpływem ciepła zmięknie lub zluzuje to czy nie będzie samoczynnie się otwierał.
ciekawe z jakiego tworzywa to zrobili?
no i masywnie to troszkę wygląda,chodzi mi o te podkładki na górnej stronie deski. żeby zrobili to jeszcze z bezbarwnego PS może inaczej by wyglądało.
może akurat tak dobrali materiał żeby warunki otoczenia nie miały wpływu na pracę systemu.

andrzejwodejszo
Deska: SU-2, MOSES
Latawiec: komórkowe Ozony / SU-2 / Moses
Postawił piwka: 77 razy
Dostał piwko: 46 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 10:36

głównie do transportu dobre jeśli ktoś się spieszy i nie ma miejsca :) - do wakestyle pewnie specom nie podejdzie bo po ryjkach będzie chlapać z otworów znacznie wiekszych niż po śrubach :)
może niebawem jakieś doczepiane dodatkowe metry kwadratowe do szmat wymyślą :)

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 10:42

andrzejwodejszo pisze:może niebawem jakieś doczepiane dodatkowe metry kwadratowe do szmat wymyślą :)

albo do zamków błyskawicznych jak to miało kiedyś RRD, które zwiększać miały niby zakres ;)

ogólnie to jestem ciekaw czy patent się sprawdzi, tak jak onzo napisał, odkręcenie kilku śrubek nie jest jakimś wielkim problemem, no chyba że ktoś ma delikatne rączki albo lenia w dupie. Może jeśli ktoś jest w ciągłej podróży to patent może być przydatny.
cena produkcji czegoś takiego napewno jest większa od kilku śrubek

bylemtam

Post07 wrz 2011, 11:12

trochę to bez sensu bo i tak każdą podkładkę przykręcamy 2ma śrubkami :O
niby mniejszymi no ale zawsze!

Awatar użytkownika
onzo
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 11:16

no tak ale podkładkę przykręcasz przy kupnie dechy i już, a stateczniki odkręcasz za każdym razem jak gdzieś lecisz, a nawet czasami wtedy gdy jedziesz na spot.

Awatar użytkownika
Woo
Deska: Nobile
Latawiec: Slingshot (x2)

Post07 wrz 2011, 11:51

Zakładam, że problem "czy to się przyjmie" zostanie rozwiązany w bardzo prosty sposób przez producenta - nowe deski po prostu ten system będą miały i już... :)

unhooked
Postawił piwka: 6 razy
Dostał piwko: 23 razy

Post07 wrz 2011, 11:58

przemjas pisze:
andrzejwodejszo pisze:może niebawem jakieś doczepiane dodatkowe metry kwadratowe do szmat wymyślą :)

albo do zamków błyskawicznych jak to miało kiedyś RRD, które zwiększać miały niby zakres ;)

Sorki za off. Nie "niby zakres" lecz stabilnosc szmatki. :idea: I to dzialalo bez "niby". Szkoda, ze odeszli od tego patentu, ale wiadomo w "antykryzysowym" sprzecie nie ma miejsca na dodatkowy upgrade. W zasadzie po 2008r koszty tna na maxa.

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post07 wrz 2011, 12:01

masakra...
nie bedzie się dało przykręcić finów Nobile do innej niż Nobile deski,
nie będzie się dało przykręcić finów innych niż Nobile do deski Nobile (btw - ciekawe czy będą krótkie finy z tym dynksem)
cztery ogromne, plastikowe klamoty wystające z blatu wyglądają ochydnie
przypuszczalnie nie będzie się dało założyć padów Nobile do desek Balance i Best bo zwykłe wymagały lekkiej przeróbki a te ją raczej uniemożliwiają...
nie do końca wierzę w trwałość tego rozwiązania

Awatar użytkownika
przemjas
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 12:02

unhooked pisze:
przemjas pisze:

Sorki za off. Nie "niby zakres" lecz stabilnosc szmatki. :idea: I to dzialalo bez "niby". Szkoda, ze odeszli od tego patentu, ale wiadomo w "antykryzysowym" sprzecie nie ma miejsca na dodatkowy upgrade. W zasadzie po 2008r koszty tna na maxa.

nie wiem, słyszałem o zakresie, ale może o stabilność chodziło, zresztą czy otwarty czy zamknięty ja nie odczuwałem różnicy. może dlatego że się uczyłem dopiero??

bylemtam

Post07 wrz 2011, 12:20

FilipN pisze:masakra...
nie będzie się dało przykręcić finów innych niż Nobile do deski Nobile (btw - ciekawe czy będą krótkie finy z tym dynksem)
cztery ogromne, plastikowe klamoty wystające z blatu wyglądają ochydnie
przypuszczalnie nie będzie się dało założyć padów Nobile do desek Balance i Best bo zwykłe wymagały lekkiej przeróbki a te ją raczej uniemożliwiają...
nie do końca wierzę w trwałość tego rozwiązania

tak źle chyba nie będzie w 40 sekundzie widać miejsca na normalne śruby
tak samo ten zatrzask w padzie pewnie wkręcany jest jakoś w insert :) bo te też widać :)

Awatar użytkownika
FilipN
Postawił piwka: 68 razy
Dostał piwko: 77 razy

Post07 wrz 2011, 12:27

bylemtam pisze:
tak źle chyba nie będzie w 40 sekundzie widać miejsca na normalne śruby
tak samo ten zatrzask w padzie pewnie wkręcany jest jakoś w insert :) bo te też widać :)

w insert to jest wkręcany na pewno ale ja mówię o przeróbce a konkretnie rozwierceniu padów, koniecznej żeby je przykręcić do deski Best na przykład...

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post07 wrz 2011, 14:22

FilipN pisze:masakra...

Aż takiej tragedii chyba nie ma - z tego co wiem,stare finy Nobile mają być kompatybilne z nowym systemem ( :?: ), w ten sposób wszystko raczej będzie pasowało. Co do Balance, to oni jako pierwsi ( Xenon teraz chyba też, parę innych firm również by się znalazło ) robią finy na śrubach o mniejszej średnicy, więc po ich stronie leży "innowacja" :wink:

Co jak co, ale moim zdaniem nowe patenty nie są koniecznością w tej akurat sprawie, ale zobaczymy, może faktycznie będzie to spore ułatwienie - już za 2 dni czeka nas testowanie sprzętu Nobile 2012 w Safadze, a potem przejazd z nimi przez Egipt do Hamaty czyli typowo "podróżnicza" opcja - zobaczymy jak to wszystko się spisuje.

:D

Wróć do „Forum Główne”