Wrześniowe spotkania kiteowe - plaża Gdańsk-Brzeżno

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post12 sie 2003, 18:37

A właśnie. Zapomniałem że to w tym tygodniu. W sumie tak sie zastanawiam czy jechać bo byłem na pierwszych zawodach z cyklu i niewiele można było zobaczyć a warunkibyły można powiedzieć najlepsze a możliwych. Więc nie wiem czy jechać, wydawać kasę na paliwko( a mój garbi łyka 11-12litrów / 100km :shock: ) czy zostać w gdańsku i się uczyć.
Może znacie miejsce na półwyspie od strony zatoki gdzie jest dużo miejsca tylko dla kita. Słyszałem że na chałupy 6 jest wydzielone ok.6km tylko dla kita. Jeszcze sie zastanowię.

A Wy lecicie do Juraty?

Ryba
Kontaktowanie:

Post12 sie 2003, 18:50

Ja sie wciaz zastanawiam, bo jakbym jechal to ze znajomymi poimprezowac, a przy okazji zaliczyc zawody. W sumie najwiekszy problem jest z transportem, ale w koncu jest PKP( od czego ma sie pomoc panstwa ;) ). Ale jak bede wiedzial ze w gdansku bedzie b. wietrznie to prawdopodobnie zostane i pofruwam tutaj na miejscu.

Gość

Post12 sie 2003, 19:50

Ryba pisze:ale w koncu jest PKP( od czego ma sie pomoc panstwa ;) ).

Jechać pociągiem z kite'm i deską to dość ryzykowna sprawa...

Awatar użytkownika
Maslav
Kontaktowanie:

Post12 sie 2003, 19:51

aa to mój post, zapomniałem sie zalogować 8)

Ryba
Kontaktowanie:

Post12 sie 2003, 21:07

Anonymous pisze:
Ryba pisze:ale w koncu jest PKP( od czego ma sie pomoc panstwa ;) ).

Jechać pociągiem z kite'm i deską to dość ryzykowna sprawa...

Jakbys nie czytal moich poprzednich postow, ja nie mam sprzetu do kitesurfingu, jedyne co to mam 3 komorowce w tym jeden 4,0 m i 2 delty, wiec jakbym bral to tylko tem 4 m i 2m a te nie zabieraja duzo miejsca- 2 male plecaki, poza tym na zawody wybral bym sie by popatrzec . Pozdrowionka :)

Diro

Post13 sie 2003, 00:07

Na pewno Brzeźno jest dobrym miejscem na spotkanie sie i poznanie przy piwku i może być bazą wypadową do lepszych spotów

Pozd
Diro

Awatar użytkownika
apache_board
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 06:48

Diro pisze:Na pewno Brzeźno jest dobrym miejscem na spotkanie sie i poznanie przy piwku i może być bazą wypadową do lepszych spotów

Pozd
Diro

Czesc!!!
A bedzie miejsce dla przedszkolakow? Woda po pas najmniej 500 metrow od brzegu? Wyrozumialosc zaawansowanych kiciarzy? Wrazie czego jakas lodka lub skuter?
Ja jestem za Ch VI, jest tam mnogo miejsca do plywania. Przedszkolaki na zatoke a gimnazjum no chyba ze bedzie jaki profesor na morze. Od Ch VI do kampingu Draga w Jastarni wolna woda i po pas! z jakies 1,5 km od brzegu w razie czego przedszkolak bedzie mogl wrocic na piechotke a jak kita porwie to dalej plywaja WS ludzie moga go zlapac ( mojego zlapali ). Na pifko tez jest miejsce a i placu na namiociki pewnie nie braknie placu i inne rozrywki tez! :jump:

a termin? moze pierwszy tydzien wrzesnia? :hand:

pozdr
Apache

Awatar użytkownika
Lubow
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 10:10

Do Zak: Ja też jestem za Stogami choć jestem z Wrocka to w tamtym roku mieszkałem przez pól roku u rodziny na Olszynce i jeżdziłem na Stogi ew. do Sobieszewa. Co do Brzeźna to pare razy byłem i przerazają mnie plażowicze. Ale btw. pisze się na każde spotkanie we wrzesniu - tylko do 28 bo później bede kitował w Hurghadzie :jive: :). Co do tego weekendu ja na 100 % bede na Ch VI (ze znajomymi z grupy WS) jak coś to pyltjcie na Ch VI ludzi w koszulkach grupowych o "lubowa" a na pewno ktoś Wam powie gdzie jestem. Wybieram sie też na zawody do J. ale chyba w sobote

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 14:57

Nie wiem jak na stogach , ale w Sobieszewie jest niebezpiecznie ponieważ występuje tam prąd zwrotny od plaży w kierunku morza, od portu północnego jest fala odbojowa, kilka dni temu topiło sie tam kilka osób naraz. A w Brzeźnie jest naturalna zatoczka i moim zdaniem jest OK.
Pozdro Fuu1

MASTER KITEBOARDING fuu1
Deska: Nobile Infinity 5'7
Latawiec: Nobile T 5
Dostał piwko: 23 razy
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 15:00

Dla początkujących, również jest miejsce, sam sie do takich zaliczam.
Jak juz pisałem przy sprzyjającym wietrze można pływać kilkanaście metrów od brzegu, mając cały czas grunt pod nogami.
fuu1

Gość

Post13 sie 2003, 16:59

Można spotkać się w brzeźnie i ustalić wspólnie co dalej. Z brzeźna na stogi jest 15km. Więc 20min i jesteśmy. Ważne aby spotkanie odbyło sie samo w sobie.
:)

Gość

Post13 sie 2003, 18:24

W sobote i w Niedziele ma podobno wiac 8-9 w skali bouforta. trzeba chyba jechac do Juraty!
ps. informacja niesprawdzona ale....
Fuu1

Awatar użytkownika
ZAK
Kontaktowanie:

Post13 sie 2003, 22:08

według windguru będzie 45km/h. Jak by wiało 9B to by nikt nawet na plażę nie wyszedł :lol: . Nikt z zawodników nie maiałby pewnie zesobą 4m latawców :( .

Ja nie jadę bo i tak wiem jak to wszystko się zakończy.
Przy takim wietrze plażowa wieczorna imprezka nie należy do najcieplejszych. No chybaże łyknie się coś mocniejszego :D .
Polska scena kiteboardingu jest narazie zbyt uboga a poziom nie za wysoki. Chyba musze to zmienić :wink: .

Ryba
Kontaktowanie:

Post19 sie 2003, 17:47

Siemanko ludziska!!! Mam male pytanko, czy do jakiegos spotkania dojdzie, bo pogoda robi sie jesienna, wiatry nabieraja na sile i turystow nie ma tyle na plazah, wiec proponowalbym cosik zorganizowac!!! :) Co wy na to????

Dr Eutanator

Post19 sie 2003, 17:59

Zdecydowanie polecam Rewę - to chyba najlepszy kajtowy spot w tym kraju. Popływać można praktycznie przy każdym wietrze, jedynie południowy kierunek jest nie zaciekawy, bo wtedy dmie od lądu i jest nierówno. Poza tym jak tam wieje, to jest na co popatrzeć - zawsze zjawia sie masa kajciarzy i niektórzy na prawdę nieźli.

Obecne prognozy zapowiadają solidny wiaterek na weekend (niestety dodatkowo deszczyk) więc na 99% tam zajrzę. Co prawda wiatr ma wiać z zachodu i dla początkujących to nie najlepsza opcja, ale ewentualnie można wtedy pojechać do chałup - mam nadzieje ze już nie będzie tyle ludzi co w ostatni weekend, normalnie autostrada na wodzie - niestety nikt (z WSów) nie przestrzega zasad ruchu wodnego co jest bardzo niebezpieczne i męczące.

peace..

Wróć do „Forum Główne”