Licencja Do Prowadzenia Kitea Nieunikniona?

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Awatar użytkownika
rolnik
Deska: SU2
Latawiec: Obojetne
Postawił piwka: 44 razy
Dostał piwko: 44 razy

Post08 gru 2011, 18:32

Marek czemu sadzisz ze to kiepski zart ? To nie zart .
PS.
a do tego jeszcze wrzucasz Ziomkowi.
?
dla czego obracasz kota ogonem to taka strategia?

"psychole w natarciu"

jesli to bylo do mnie to wiesz ze obrazasz nie tylko mnie ale takze swojego Ojca kazdy ma prawo napisac co mysli na forum dyskusyjnym i zalozyc temat ktory go nurtuje :hand:

Dorian :: SurfPoint
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 18:50

2 do 3 promila obstawiam ;) Mimo, ze godzina wczesna ;)

Awatar użytkownika
prodegior
Deska: nobilka nhp
Latawiec: edge/wainman
Postawił piwka: 1 raz
Dostał piwko: 1 raz

Post08 gru 2011, 18:50

rolnik pisze:Moj pomysl dotyczy stworzenia licencji do prowadzenia latawcow. Cos jak sternik motorowodny patent zeglarski karta wedkarska czy paralotniowe skpp .

Poddaje ten temat pod dyskusje mysle ze ankieta za lub przeciw tez moze byc ciekawa.

Od 1 01 2008 NIE POTRZEBA patentu zeglarskiego na jachty do 7,5m dlugosci-Podstawa prawna: (USTAWA z dnia 23 sierpnia 2007 r. o zmianie ustawy o sporcie kwalifikowanym oraz niektórych innych ustaw - Dz.U. z 2007r. Nr 171 poz. 1208).Taki jacht moze miec spokojnie nawet 30m2 powierzchni zagla.Wiec patent zeglarski jest tu slabym przykladem :mrgreen:

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 18:57

Jednak sa miejsca gdzie nie wyczarterujesz jachtu bez patentu ale masz racje . A co ze sternikiem motorowodnym? Patent zeglarski moim zdaniem ma o wiele wieksze uzasadnienie .Dowodem jest dlugosc kursu potrzebnego na jeden i drugi . To samo dotyczy kitesurfingu . Bardziej niebezpieczny i trudniejszy

Awatar użytkownika
szed
Deska: CF, North, Shin
Latawiec: Naish
Postawił piwka: 8 razy
Dostał piwko: 31 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 19:12

q.r.w.a. .. widać, że zima już za pasem :lol: :lol: :lol:
ale idzie w zaparte na całego :clap:

Awatar użytkownika
prodegior
Deska: nobilka nhp
Latawiec: edge/wainman
Dostał piwko: 1 raz

Post08 gru 2011, 19:21

rolnik pisze: To samo dotyczy kitesurfingu . Bardziej niebezpieczny i trudniejszy
Chyba nie zeglujesz :lol: 7,5 m jacht z 30m2 zagla potrafi zrobic ostre spustoszenie .Kajciarz zazwyczaj robi szkode/krzywde sam sobie.

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 19:32

Masz racje dla tego napisalem ze bardziej patent zeglaza i Licencja od prowadzenia Kitea jak patent sternika motorowodnego za ktory musimy wybulic 1300 zl a kurs kazdy wie jaki jest (ci co wiedza :wink:)

Kajciarz zazwyczaj robi szkode/krzywde sam sobie.
czy aby napewno? To po co kodeks .
A co do plazowiczow i kitesurferow to chyba malo widziales :wink:

Awatar użytkownika
TrueKejner
Deska: Shinn
Latawiec: Cabrinha
Postawił piwka: 157 razy
Dostał piwko: 193 razy

Post08 gru 2011, 19:43

rolnik pisze:Marek czemu sadzisz ze to kiepski zart ? To nie zart .

Jeżeli naprawdę uważasz, że jest tu potrzebna jakaś logiczna argumentacja i ładne wyjaśnienie dlaczego uważam, że piszesz jakbyś miał nie poukładane pod sufitem to się mylisz. Przepraszam jeżeli poczujesz się obrażony (nie chcę tego), ale sam widzisz jak inni w tym wątku reagują.
Sory, ale dawno nie widziałem takiej bzdury. Skończ lepiej zanim do końca się pogrzebiesz.

DUCZE
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 20:04

Wy tu gadu gadu a doktor z Wrocławia w siłę rośnie.
Myślę, że ten kolo to narobi za jakiś czas masę Cału.

Awatar użytkownika
mary.dk
Deska: Aero, Airush - Compact, Slayer
Latawiec: Airush Wave
Postawił piwka: 58 razy
Dostał piwko: 88 razy

Post08 gru 2011, 20:08

"jak jest zima, to musi byc zimno" !!!

Godne pozalowania !!!
Proponuje watek do smietnika przeniesc :hand:

Pozdro...

bylemtam

Post08 gru 2011, 20:32

hueeueueuheheheh :D doooooobre :thumbsup:
fotka paszportowa czy taka z dowodu?

Awatar użytkownika
Adam S
Dostał piwko: 9 razy
Kontaktowanie:

Post08 gru 2011, 20:42

surfbabe pisze:skok na kasę? :roll: :wink:
czy sondujesz nas?...
jeśli piszesz poważnie to w tej konfiguracji ludziska nie będą pływać w domu tylko w egipty jeszcze bardziej pouciekają... to raz.
dlaczego nie przeprowadzono takich akcji w stanach, niemczech, holandii... tam dopiero dużo ludzi pływa... to dwa.
nie do przeprowadzenia w tym kraju z powodu braku dostępnych "kontrolerów"... to chyba trzy.
i... chyba się, tak ogólnie, nie godzę - już zapłaciłam za IKO - na diabła mi ta legitka?
jest wiele organizacji nurkowych i większość się ze sobą dogaduje - jak mam patent CMAS'a to i tak zanurkuję z bazą PADI...
a jak jakiś debil wymyśli, że sam idzie na nury to krzyż mu na drogę - tu nikt mu nic nie zakaże.
ja oczekiwałabym raczej... od dobrych szkółek właśnie... że nie będą rozdawali licencji IKO za jeden uśmiech :wink: i ambicje w opanowaniu umiejętności.

Abstrahując od jakości samego pomysłu na licencję:
Zapłaciłaś za IKO? Zapłaciłaś za papierek, którego wartość gwarantuje mała bardzo dochodowa firma z Dominikany i który jest rozdawany w niektórych miejscach "za jeden uśmiech"? I piszesz, że państwowe papiery to byłby skok na kasę? :lol:
A czymże jest IKO?

Ad1.Gwarantuję, że 3mieście znajdzie się 100 osób, ktore będą pływać pod swoimi domami, a nie w Egipcie. Nawet, jak przez jakiegoś pijanego idiotę pozamykają dla nas plaże. Nawet gdy za pływanie będzie się siedziało w pierdlu.
Ad2 Nie pisz jak nie wiesz - I w Holandii i we Francji są takie przepisy. W Holandii - bo tłok na plażach i mieli sporo wypadków - alternatywą było zamknięcie plaż dla kajtów. Zupełnie. We Francji - bo tam jest przepis na wszystko. W Belgii też by już to mieli, ale przez brak rządu mają większe zmartwienia...
Ad3.W normalnych krajach przestrzegania prawa pilnują sami obywatele, w trochę mniej normalnych pilnuje tego policja - nie ma potrzeby ustanawiania kontrolerów. Oczywiście złego prawa nie upilnuje i najwścieklej działająca policja. No chyba, że Jurgen z wiatrówką
Ad4. Matoł pod wodą pewnie się utopi. Matoł z latawcem na zatłoczonej plaży może zrobić krzywdę nie tylko sobie.
Ostatnio zmieniony 09 gru 2011, 08:15 przez Adam S, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
D3t3c3
Latawiec: Cabrinha Convert 12/Ozone C4 9

Post08 gru 2011, 20:47

Ej ale ja serio myślałem, że to żart :hand:
Ludzie, żeby nie było z tego jakiegoś kitu.. nie wywalajcie wątku do śmietnika bo "ktoś" będzie sobie działał w tym kierunku dalej, a wy nawet o tym nie będziecie wiedzieć... czy mi się zdaje czy ostatnio było coś o naszym sposobie spostrzegania kitesurfingu (wolności itp.)?
viewtopic.php?f=1&t=43695 100/2 :doh:

Awatar użytkownika
Krzysztof-L
Deska: NHP
Latawiec: Ozone
Postawił piwka: 47 razy
Dostał piwko: 37 razy

Post08 gru 2011, 21:26

hej koleżanki i koledzy, wiecej luzu i dystansu w tym i "sportowiec roku" oraz "równowaga sił" wątkach :D
popatrzcie na turecko-francusko-czesko-polską frajdę viewtopic.php?f=1&t=43749
niech w końcu coś sypnie bo się pozjadamy :wink:

Awatar użytkownika
rolnik

Post08 gru 2011, 22:34

ale sam widzisz jak inni w tym wątku reagują.
a ty zauwazyles jak w innych reaguja ? W swoim rozumowaniu roznimy sie motywacja .
Ps;psychologie zaczales studiowac?
piszesz jakbyś miał nie poukładane pod sufitem
czy nie zauwazyles ze Licencja jest logiczna jesli tak mocno dazymy do zalegalizowania naszego HOBBY i jak to piszecie promocji kitea w mediach i wszedzie gdzie tylko sie da wlacznie z samozwanczym organem wladzy jakim jest PSKite . Jako czlonek( jeszcze przez miesiac) moge na FORUM wystapic jako pomyslodawca z taka inicjatywa .
I czemu offtopujecie w moim watku. :evil:

Wróć do „Forum Główne”