Wybranie 1obozu kite :)

Kitesurfing i wszystko z nim związane.
Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post27 lut 2015, 23:33

przemass pisze:
Przemyśl również temat kursu ( indwywidualnego lub grupowego ze znajomymi ) na Helu - obóz kończy się po tygodniu i ile się nauczyłeś, tyle umiesz ..

..pomijając że wielu nastolatków na Hel rodzice samych bez opieki /wyżywienia/zakwaterowania/zapewnienia czasu wolnego rodzice po prostu nie puszczą :idea:
i jak obaj wiemy - ta ich "troska" nie jest bezpodstawna, przesadna oraz nieuzasadniona :wink:
tyle w temacie kursu versus kompletnego obozu ..

peace

Dorian :: SurfPoint
Latawiec: North Vegas
Postawił piwka: 2 razy
Dostał piwko: 12 razy
Kontaktowanie:

Post28 lut 2015, 14:20

przemass pisze:Ponadto wiele szkół prowadzących obozy nie robi wyjazdów obozowych w przypadku niekorzystnego na Helu wiatru ( kierunki północne ) który zdarza się często. Wtedy obozowicze oglądają kitesurfing z plaży po niewłaściwej stronie Zatoki. Warto moim zdaniem TE sprawy sprawdzić decydując się na kurs/obóz.

aloha

Nie wiem jaki inni, ale my na Mewia jezdzimy regularnie:)

Ziomek dobrze napisal, rodzice nie puszczaja 13,14,15,16 latkow samych na Hel.
Obóz musi byc w pełni zorganizowany, lacznie z transportem.
To moga zaproponowac nieliczne - najwieksze szkoly. Na kurs zaprosic moze praktycznie kazdy:)

Lussik | EASY Surf Center
Deska: Nobile
Latawiec: Gaastra
Postawił piwka: 3 razy
Dostał piwko: 27 razy

Post28 lut 2015, 16:09

Widać że sezon za pasem i forum zaczyna się "grzać" :) Co do transportu, to akurat fakt, że nie jest on zapewniony umożliwia rodzicom "sprawdzenie" szkoły, zaplecza, noclegów... a bliskość stacji PKP i bezpośrednie pociągi nie stojące w korkach sprawiają że akurat do Chałup można dojechać / dostarczyć obozowicza szybko, tanio i bezpiecznie.

Kwestia szkoleń "po drugiej stronie" Zatoki jest bardzo istotna - ubiegłoroczny lipiec to prawie tylko i wyłącznie wiatr wschodni i północno wschodni gdzie bez organizacji szkolenia na innym spocie obozy w niektórych szkołach przerodziły sie w obozy skimboardowe ;)

Przemass a jak 14 latek nie ma "lewego" prawka i Mini Morrisa to do Pucka zabieracie ? ;)

Pozdr
Lussik

Filmik skasowany //Admin

przemass
Deska: Encore Nirvana
Latawiec: Airush Razor
Postawił piwka: 26 razy
Dostał piwko: 25 razy
Kontaktowanie:

Post08 mar 2015, 13:07

Lussik | EASY Surf Center pisze:Kwestia szkoleń "po drugiej stronie" Zatoki jest bardzo istotna - ubiegłoroczny lipiec to prawie tylko i wyłącznie wiatr wschodni i północno wschodni gdzie bez organizacji szkolenia na innym spocie obozy w niektórych szkołach przerodziły sie w obozy skimboardowe ;)

Przemass a jak 14 latek nie ma "lewego" prawka i Mini Morrisa to do Pucka zabieracie ? ;)

Pozdr
Lussik

Nie chciałem broń Boże wsadzać kija w mrowisko Panowie :hand:

Nie ma najmniejszego problemu w zatrudnieniu instruktora który ma jednocześnie papiery wychowawcy - cały problem opieki wg prawa przesuwa się na czas zajęć.
My nie prowadzimy obozów - skupiamy się na kursach indywidualnych/grupowych kitesurfingu własnie po to żeby nie mieć niejasności przy rozliczaniu się.

Brałem udział w organizowaniu obozów kite w Wake.pl u Ziomka, domyślam się że bardzo podobnie jest u Doriana na Maszo - wniosek jest prosty - jeśli już obóz to w dużej szkole z doświadczeniem, która albo zapewni zajęcia przy właściwym kierunku albo zajęcia fakultatwywne - w innym przypadku lepszy bedzie kurs.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
mlodyles

Post22 mar 2015, 16:15

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Wybrałem juz Surfpoint. Jestem ciekaw jak bedzie! Pozdro sportowe swiry! :D :thumbsup:

Awatar użytkownika
Jasiekxx

Post10 kwie 2015, 18:30

Ja swoje dziecko wysłałam na obóz Nad morze. Bardzo chciało zacząć się uczyć kitesurfingu. Znalazłam kurs kitesurfingu na Helu http://kitescontrol.pl/ który właśnie mógł się odbyć na tym obozie. Świetna szkółka która organizuje szkolenia kite, dla osób dopiero zaczynających swą przygodę z latawcem jak i z osobami pragnącymi poprawić swoje umiejętności pływania na kite. Polecam.

Ziomek.
Deska: C L A S H / BEST Armada
Latawiec: BEST TS / Airrush Razor
Postawił piwka: 261 razy
Dostał piwko: 300 razy
Kontaktowanie:

Post15 kwie 2015, 13:28

Jasiekxx pisze:Ja swoje dziecko wysłałam na obóz Nad morze. Bardzo chciało zacząć się uczyć kitesurfingu. Znalazłam kurs kitesurfingu na Helu http://kitescontrol.pl/ który właśnie mógł się odbyć na tym obozie. Świetna szkółka która organizuje szkolenia kite, dla osób dopiero zaczynających swą przygodę z latawcem jak i z osobami pragnącymi poprawić swoje umiejętności pływania na kite. Polecam.

..oraz pragnącymi poprawić swoje umiejętności spamowania :wink:

Jasiekxx pisze:Polecam szkołę na Helu http://kitescontrol.pl/ . Bardzo dobra sam korzystałem już wielokrotnie ze znajomymi. A co najważniejsze szkolą na najnowszych latawcach oraz deskach renomowanej firmy Nobilekiteboarding. Jak przygoda z kite to tylko na Helu.

Adam23 pisze:Jeżeli dziewczyna interesuje się sportem, taki kurs kitesurfingu, jak było tu już wspomniane to świetny pomysł. Mojej lepszej połowie zafundowałem takie szkolenie w http://kitescontrol.pl/ w ubiegłym roku i była zachwycona. Nigdy nie miała styczności z tą formą aktywności, ale od razu się zakochała :)

..bodry smapik nei jets łzy :wink:

peace

Wróć do „Forum Główne”